Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία λέει πως κατέστρεψε 21 drones της Ουκρανίας στην Κριμαία και σε 4 περιφέρειές της

Συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας της Ρωσίας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν 21 τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στους αιθέρες της χερσονήσου της Κριμαίας και τουλάχιστον τεσσάρων ρωσικών περιφερειών τη νύχτα, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων επικαλούμενα το υπουργείο Άμυνας.

Ένδεκα από τα drones καταρρίφθηκαν πάνω από την Κριμαία, σύμφωνα με το RIA. Η χερσόνησος προσαρτήθηκε το 2014 στη Ρωσία από την Ουκρανία, κίνηση που καταδικάζουν το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του.

Ο Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, ο δήμαρχος της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, ανέφερε μέσω Telegram ότι δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές στην μεγαλύτερη πόλη της χερσονήσου και μείζονα λιμένα, επί δεκαετίες βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Ουκρανικά UAVs καταρρίφθηκαν εξάλλου στις περιφέρειες Τούλα, Καλούγκα, Μπριάνσκ και Μπιέλγκοροντ, μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Συντρίμμια κατέπεσαν σε κτίριο σε προάστιο στην πόλη Καλούγκα, πάντως δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί, ούτε διαπιστώθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, κατά τον περιφερειάρχη Βλαντίσλαβ Σάψα.

Η Ουκρανία πολλαπλασίασε τις επιθέσεις με drones και πυραύλους στη Ρωσία τους τελευταίους μήνες. Το Κίεβο λέει πως πλήττει στρατιωτικές υποδομές για να μειώσει τη δυνατότητα της Ρωσίας να συνεχίσει τον πόλεμο —την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», στην δική του ορολογία— που διέταξε το Κρεμλίνο τον Φεβρουάριο του 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με αίτημα την απόσυρση διάταξης που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να συνεργάζονται με Νοσοκομεία του ΕΣΥ, η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε κινητοποίηση για την...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Turkish Airlines Αχμέτ Μπολάτ, ο εθνικός αερομεταφορέας της γειτονικής χώρας διαπραγματεύεται μια μεγάλη συμφωνία αγοράς 235 αεροσκαφών τόσο...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης της Ενιπέας Μονοπρόσωπη Α.Ε., θυγατρική της εταιρείας Lightsource bp, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» προχώρησαν...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ εκλήθη για να παρουσιασθεί στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού και να τεθεί υπό κράτηση για να ανακριθεί...