Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Σουδάν: Ο εμφύλιος συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα, οι πολίτες έχασαν τη σύνδεση με το διαδύκτιο

Ο εμφύλιος πόλεμος συνεχίζει να προκαλεί προβλήματα στο Σουδάν, όπου αυτή τη φορά η χώρα έχει βυθιστεί σε μπλακ άουτ στο διαδίκτυο.

Η NetBlocks, που παρακολουθεί την ελευθερία του Διαδικτύου, έγραψε στο «Χ» ότι στο Σουδάν υπήρξε κατάρρευση της σύνδεσης των πολιτών με το Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το BBC, κάποιοι ανέφεραν ότι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο από την Παρασκευή, αλλά η κατάσταση έχει επιδεινωθεί από τότε. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν κατηγορήσει την RSF.

Οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (RSF) έχουν αρνηθεί την ευθύνη για αυτό το συμβάν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Sudan Tribune, ένας αξιωματούχος της RSF κατηγόρησε τον στρατό ότι εξέδωσε άμεσες εντολές για διακοπή των επικοινωνιών σε τμήματα των πολιτειών Νταρφούρ, Κορντοφάν, Χαρτούμ και Γκεζίρα, που βρίσκονται σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο της παραστρατιωτικής ομάδας.

Η διακοπή δικτύου προσθέτει άλλο ένα επίπεδο δυσκολίας για ένα έθνος σε πόλεμο. Ως απάντηση στη συνεχιζόμενη σύγκρουση, τα Ηνωμένα Έθνη ζήτησαν 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπιση των επειγουσών ανθρωπιστικών αναγκών στο Σουδάν και για τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον εννέα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί, ενώ περίπου 25 εκατομμύρια, το ήμισυ του πληθυσμού, χρειάζονται βοήθεια.

Πηγή: Top Albania Radio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν και πάλι σήμερα τα σχολεία στο Μπανγκλαντές παρά το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με θερμοκρασίες που...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα. Σε ένα εκτενές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία συντομεύθηκε κατά μία ημέρα...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα...