Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Μακελειό στη Μόσχα : Αυτοί είναι οι τέσσερις που κατηγορούνται για το αιματοκύλισμα – Βαριά τραυματισμένοι στο δικαστήριο

Μακελειό στη Μόσχα: Τέσσερις άνδρες, που κατηγορούνται για τη διοργάνωση της επίθεσης στη Ρωσική αίθουσα συναυλιών που σκότωσε περισσότερα από 130 άτομα εμφανίστηκαν ενώπιον δικαστηρίου της Μόσχας την Κυριακή δείχνοντας σημάδια άγριων ξυλοδαρμών καθώς αντιμετώπιζαν επίσημες κατηγορίες για τρομοκρατία. Ο ένας μάλιστα από αυτούς, φαινόταν να μην είχε τις αισθήσεις του κατά τη διάρκεια της ακρόασης.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, δύο από τους υπόπτους αποδέχθηκαν την ενοχή τους για την επίθεση, αν και η κατάσταση των ανδρών δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το αν μιλούσαν ελεύθερα. Επιπλέον, υπήρξαν αντικρουόμενες αναφορές σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης που ανέφεραν ότι τρεις ή και οι τέσσερις άνδρες παραδέχτηκαν την ενοχή τους.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Basmanny της Μόσχας απήγγειλε επισήμως κατηγορίες στον Dalerdzhon Mirzoyev, 32 ετών, Saidakrami Rachabalizoda, 30, Shamsidin Fariduni, 25 και Mukhammadsobir Faizov, 19 ετών, με την κατηγορία της διάπραξης ομαδικής τρομοκρατικής επίθεσης με αποτέλεσμα τον θάνατο άλλων. Το αδίκημα επισύρει τη μέγιστη ποινή που είναι αυτή της ισόβιας κάθειρξης.

Το δικαστήριο διέταξε οι άνδρες, οι οποίοι είναι όλοι πολίτες του Τατζικιστάν, να τεθούν υπό κράτηση μέχρι τις 22 Μαΐου.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι άνδρες βασανίστηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από τις υπηρεσίες ασφαλείας και οι Mirzoyev, Rachabalizoda και Fariduni είχαν έντονα τα σημάδια από μώλωπες ενώ τα πρόσωπά τους ήταν πρησμένα.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν το Σάββατο ότι σε έναν από τους υπόπτους έκοψαν το αυτί του κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Το Associated Press δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τα παραπάνω.

Ο τέταρτος ύποπτος, ο Faizov, μεταφέρθηκε στο δικαστήριο από ένα νοσοκομείο σε αναπηρικό καροτσάκι και καθόταν με κλειστά μάτια καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Τον παρακολούθησαν γιατροί ενώ βρισκόταν στο δικαστήριο, όπου φορούσε νοσοκομειακή ποδιά ενώ είχε πολλαπλά κοψίματα.

Οι ρωσικές αρχές συνέλαβαν τους τέσσερις ύποπτους δράστες το Σάββατο μετά το Μακελειό στη Μόσχα, ενώ άλλα επτά άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συμμετοχή στην επίθεση, όπως δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε ομιλία του προς το ρωσικό λαό το βράδυ του Σαββάτου. Ισχυρίστηκε ότι συνελήφθησαν ενώ διέφυγαν στην Ουκρανία, κάτι που το Κίεβο διέψευσε κατηγορηματικά.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι φοιτητές στις ΗΠΑ συνεχίζουν τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, καθώς προχώρησαν σε συνελεύσεις και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις καταλήψεις τους και ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός...

ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο μάνατζερ γνωστού τράπερ που φέρεται να είναι μεταξύ των πέντε ηθικών αυτουργών στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Μετά την απολογία...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία θα αναζητήσει τρόπους για να παρακάμψει τις παράνομες κυρώσεις –όπως τις χαρακτηρίζει–που επιβάλλει η ΕΕ επί των επιχειρήσεών της του υγροποιημένου φυσικού...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι Αμερικανικές υπηρεσίες Πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πιθανόν να μην διέταξε τον φόνο του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο...