Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Boeing 737-800: Αποκόλληση καλύμματος κινητήρα εν πτήσει στις ΗΠΑ – Σώοι οι επιβάτες, ενδελεχής έλεγχος

Ένα νέο περιστατικό με πτώση καλύμματος κινητήρα Boeing 737-800 της Southwest Airlines σημειώθηκε χθες Κυριακή κατά την απογείωση του αεροσκάφους από το Ντένβερ.

Το αεροπλάνο, με 135 επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος, είχε προορισμό το αεροδρόμιο Χόμπι του Χιούστον και είχε ανέβει περίπου στα 10.300 πόδια (3.140 μέτρα) πριν επιστρέψει στο Ντένβερ, 25 λεπτά μετά την απογείωση. Κανείς από τους επιβαίνοντες δεν έπαθε κάτι, οι οποίοι έφτασαν στο Χιούστον με άλλη πτήση της εταιρείας, με περίπου τέσσερις ώρες καθυστέρηση.

Το ABC News μετέδωσε ένα βίντεο με το σκισμένο κάλυμμα του κινητήρα να χτυπά στον αέρα με ένα σκισμένο λογότυπο της Southwest.

Οι ομάδες συντήρησης της αεροπορικής εταιρείας εξετάζουν αυτή τη στιγμή το αεροσκάφος, το οποίο τέθηκε σε υπηρεσία τον Ιούνιο του 2015, σύμφωνα με τα αρχεία της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπλοΐας (FAA).

Δεν έχει γίνει γνωστό πότε είχε τεθεί σε λειτουργία για τελευταία φορά ο κινητήρας.

Τα αεροσκάφη 737-800 της Boeing ανήκουν στην προηγούμενη γενιά του 737, η οποία στη συνέχεια αντικαταστάθηκε από το 737 MAX. Η κατασκευάστρια εταιρεία έχει δεχτεί σκληρή κριτική από τη στιγμή που σε 737-ΜΑΧ της Alaska Airlines αποκολλήθηκε μια πόρτα στα 16.000 πόδια στις 5 Ιανουαρίου. Μετά από το περιστατικό, το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε ποινική έρευνα και η FAA καθήλωσε τα MAX για αρκετές εβδομάδες, ενώ απαγόρευσε στην Boeing να αυξήσει τον ρυθμό παραγωγής τους. Επιπλέον, διέταξε την εταιρεία να αναπτύξει εντός 90 ημερών ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση συστημικών ζητημάτων ποιοτικού ελέγχου.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η FAA είχε προτείνει την υποχρεωτική επιθεώρηση περιβλήματος κινητήρα και την αντικατάσταση εξαρτημάτων σε Boeing 737 NG, μετά από ένα θανατηφόρο περιστατικό το 2018, πάλι σε αεροσκάφος της Southwest.

Συνολικά, η FAA διερευνά και άλλα πρόσφατα θέματα δυσλειτουργίας κινητήρων στον στόλο αεροσκαφών Boeing της Southwest.

Την περασμένη Πέμπτη, μια πτήση της Southwest με Boeing 737-800 ματαίωσε την απογείωση από το αεροδρόμιο Λούμποκ του Τέξας, αφού το πλήρωμα ανέφερε προβλήματα στον κινητήρα. Άλλη πτήση της Southwest 737 με Boeing 737 στις 25 Μαρτίου επέστρεψε στο αεροδρόμιο του Όστιν στο Τέξας, αφού το πλήρωμα ανέφερε επίσης ένα πιθανό πρόβλημα κινητήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες χιλιάδες ήταν οι ομογενείς που υποδέχθηκαν στις ελληνορθόδοξες εκκλησίες το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως στην Αυστραλία. Στο Σίδνεϊ το βράδυ της Ανάστασης ο κεντρικός...

ΕΛΛΑΔΑ

Η χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας στους εορταμούς της Ανάστασης παρά τις εκκλήσεις των αρχών για την αποφυγή τους, επιφέρει βαρύ κόστος...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πασχαλινό μήνυμα από την Κέρκυρα, απεύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης, τονίζοντας πως: «Είμαστε μαζί για ν’ αλλάξουμε τη χώρα μας. Πρέπει να αλλάξουμε. Από το...

ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 70.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στερούνται την ύδρευση εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν...