Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Σε απεργία οι εργαζόμενοι της Enel μετά το θανατηφόρο ατύχημα σε υδροηλεκτρικό σταθμό της εταιρείας

Τα σωστικά συνεργεία συνέχιζαν χθες Τετάρτη την αναζήτηση για τους τέσσερις εργάτες που εξακολουθούσαν να αγνοούνται μετά από το ατύχημα που σημειώθηκε την Τρίτη σε υδροηλεκτρικό σταθμό στη Βόρεια Ιταλία και έχει κοστίσει ήδη τη ζωή τριών ανθρώπων.

Η έκρηξη και η πυρκαγιά σημειώθηκαν σε εργοστάσιο της Enel Green Power, μέλος του ιταλικού πολυεθνικού γίγαντα Enel, σε απόσταση περίπου 60 χλμ. από τη Μπολόνια.

Το διοικητικό συμβούλιο του ομίλου εξέδωσε χθες ανακοίνωση για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του σε όλους τους εμπλεκόμενους. «Πρόκειται για μια τραγωδία… μια τραγωδία που πλήττει την εταιρεία μας, την κοινότητά μας και τον κλάδο μας», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Enel Green Power, Σαλβατόρε Μπερναμπέι.

Όμως το θανατηφόρο ατύχημα έχει πυροδοτήσει και πάλι τις ανησυχίες που έχουν εκφράσει επανειλημμένα τα συνδικάτα σχετικά με την ασφάλεια στους χώρους εργασίας της Ιταλίας, μετά από μια σειρά σοβαρών ατυχημάτων σε εργοστάσια και εργοτάξια που έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Οι εργαζόμενοι της Enel ανήγγειλαν 8ωρη απεργία για σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για θέματα ασφάλειας, ενώ οι εργαζόμενοι σε άλλους κλάδους σε εθνικό επίπεδο πραγματοποιούν 4ωρη στάση όπως είχε ήδη προγραμματιστεί πριν το τραγικό συμβάν.

Στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πραγματοποιούνταν εργασίες βελτίωσης της αποδοτικότητας, τις οποίες από τα τέλη του 2022 είχαν αναλάβει κυρίως τρεις εταιρείες: η Siemens Energy, η ABB και η Voith, μεταξύ των κορυφαίων στον τομέα για τέτοιες εργασίες αναβάθμισης, όπως υπογράμμισε ο Μπερναμπέι.

Η Enel Green Power γνωστοποίησε ότι πριν λίγες ημέρες είχαν ολοκληρωθεί οι δοκιμές μιας πρώτης ομάδας στροβίλων και ότι τη στιγμή του ατυχήματος οι εργασίες συνεχίζονταν για τη δοκιμή μιας δεύτερης ομάδας.

Πηγή: Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Βενετία έγινε η πρώτη πόλη στον κόσμο που εισήγαγε ένα σύστημα πληρωμών για τους επισκέπτες σε ένα πείραμα με στόχο να αποθαρρύνει τους...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ernst and Young (ΕΥ) Ελλάδος ανακοίνωσε τη λειτουργία, για δεύτερη χρονιά,του «EY Assurance FutureLab Academy – JuniorAuditors», της ακαδημίας ελεγκτικών υπηρεσιών που δίνει...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πλήρως αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του Διαδικτύου. Ένα εξαιρετικά χρήσιμο και εύχρηστο εργαλείο ώστε...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά πλειοψηφία υπερψηφίσθηκε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής...