Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Η.Β: Αφγανοί πρόσφυγες κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι-Σε εφαρμογή η εκκένωση των ξενοδοχείων τους

Χιλιάδες Αφγανοί πρόσφυγες θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία κινδυνεύοντας να μείνουν  άστεγοι, αποκαλύπτουν οι Times. Σχεδόν 9.000 Αφγανοί ζουν σε ξενοδοχεία στο Ηνωμένο Βασίλειο αφού διέφυγαν από τους Ταλιμπάν, τον Αύγουστο του 2021.
Ο Τζόνι Μέρσερ, ο υπουργός βετεράνων, θα ανακοινώσει  ότι οι πρόσφυγες θα ειδοποιηθούν σε μερικούς μήνες, που θα σταλούν εντός εβδομάδων.  Εννοείται ότι το χρονοδιάγραμμα θα διαφέρει ανάλογα με το ξενοδοχείο, αλλά η ελάχιστη ειδοποίηση θα είναι τρεις μήνες και υπάρχει στόχος να εκκενωθούν όλα τα ξενοδοχεία μέχρι το τέλος του έτους.

Η κίνηση δεν ισχύει για τους αιτούντες άσυλο που φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών, αν και αναμένεται ανακοίνωση για τη μετακίνησή τους αυτή την εβδομάδα.
Στους πρόσφυγες θα προσφερθεί ένα ακίνητο, αλλά όσοι δεν δεχτούν την προσφορά εντός καθορισμένης προθεσμίας θα πρέπει να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο τους.

Είναι πιθανό να εγερθούν ανησυχίες σχετικά με τους Αφγανούς που παρουσιάζονται στα τοπικά συμβούλια ως άστεγοι, αλλά κυβερνητικές πηγές επέμειναν ότι θα προσφερθεί υποστήριξη σε όλα τα άτομα και τις οικογένειες για να μετακομίσουν σε μόνιμες κατοικίες, ανεξάρτητα από το αν θα επιλέξουν την προσφορά διαμονής τους.
Θα υπάρξει επίσης υποστήριξη για όσους προτιμούν να αναζητήσουν σπίτι στον ιδιωτικό τομέα ενοικίασης.  Μια κυβερνητική πηγή είπε: «Θα ανακοινώσουμε ένα νέο πακέτο υποστήριξης για να τους βοηθήσουμε να μετακομίσουν σε σπίτια, ώστε να μπορούν να χτίσουν ένα σωστό μέλλον».
Η κίνηση έρχεται εν μέσω μακροχρόνιας απογοήτευσης που πολλές οικογένειες έχουν αρνηθεί προσφορές διαμονής επειδή δεν θέλουν να μετακομίσουν σε συγκεκριμένες περιοχές και ανυπομονούν για «καλύτερες».  Τα ακίνητα που απορρίφθηκαν βρίσκονταν σε αγροτικές περιοχές της Σκωτίας ή της Ουαλίας, ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν και πάλι σήμερα τα σχολεία στο Μπανγκλαντές παρά το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με θερμοκρασίες που...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα. Σε ένα εκτενές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία συντομεύθηκε κατά μία ημέρα...

ΕΛΛΑΔΑ

Τις τελευταίες 24 ώρες, με κατά τόπους θυελλώδεις ανέμους, κάποιοι αγνοώντας την επικινδυνότητα των καιρικών συνθηκών έβαλαν φωτιές για να κάψουν κλαδέματα και υπολείμματα...