Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατάρριψη ουκρανικού drone κοντά στο σταθμό της Ζαπορίζια -Μαίνονται οι μάχες στα ανατολικά

Ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά δηλώσεις Ρώσου αξιωματικού, συνετρίβη κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια,, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η είδηση έρχεται ενώ σήμερα ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Ραφαέλ Γκρόσι πρόκειται να μεταβεί σήμερα στη ρωσική περιφέρεια του Καλίνινγκραντ, μια εβδομάδα αφού επισκέφθηκε την εγκατάσταση στη Ζαπορίζια, η οποία ελέγχεται από ρωσικές δυνάμεις.

Κατά τη μαρτυρία του Ρώσου αξιωματικού ένα πολωνικής κατασκευής drone, το οποίο ζύγιζε περισσότερο από 2 κιλά, συνετρίβη κοντά στο σταθμό, αλλά το πρακτορείο ειδήσεων δεν διευκρίνισε πότε έγινε αυτό.

Η επίσκεψη Γκρόσι σκοπό έχει την άσκηση πίεσης για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης γύρω από τη μεγαλύτερη πυρηνική εγκατάσταση της Ευρώπης, η οποία έχει δεχθεί επανειλημμένα βομβαρδισμούς, με τη Ρωσία και την Ουκρανία να αλληλοκατηγορούνται για τα πλήγματα αυτά.

Κατά τα άλλα οι μάχες στο ανατολικό μέτωπο συνεχίζουν να μαίνονται με ρωσικά και ουκρανικά αεροσκάφη και πυροβόλα να συνεχίζουν να σφυροκοπούν θέσεις των αντιπάλων τους.

Η κυβέρνηση στο Κίεβο προειδοποίησε τους Ουκρανούς που βρίσκονται σε τομείς της χώρας οι οποίοι ελέγχονται από τον στρατό της Ρωσίας να φύγουν το ταχύτερο δυνατό, εν μέσω εντεινόμενης σεναριολογίας για την επικείμενη αντεπίθεση του ουκρανικού στρατού.

Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ, συμβούλευσε τους Ουκρανούς “στις προσωρινά κατεχόμενες περιοχές” , μέσω Telegram, είτε να πάνε σε τρίτες χώρες, ή να ετοιμαστούν, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο UCLA της Καλιφόρνιας για την απομάκρυνση φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών. Όπως μεταδίδει το CNN, και ενώ ξημερώνει στο Λος...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, συναντήθηκε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, και με αφορμή την έναρξη της...

ΕΛΛΑΔΑ

Για το ποια είναι η εικόνα που έχουμε από τα εμπορικά καταστήματα μιας και βρισκόμαστε σε εορταστικούς ρυθμούς αυτές τις ημέρες ενόψει των εορτών...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ακρίβεια ήταν το θέμα που κυριάρχησε στις συνομιλίες που είχε με πολίτες ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την επίσκεψή του σήμερα στη Βαρβάκειο αγορά,...