Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Γ. Πρικόζιν: Η Ουκρανία συγκέντρωσε πάνω από 200.000 άνδρες για την επικείμενη αντεπίθεση της, δηλώνει το αφεντικό της Wagner

 Ο επικεφαλής της ομάδας μισθοφόρων Wagner, Evgheni Prigojin, δήλωσε αυτή την Κυριακή ότι η Ουκρανία έχει επιτάξει περισσότερους από 200.000 στρατιώτες για την επικείμενη αντεπίθεσή της κατά των ρωσικών δυνάμεων, αναφέρει η EFE.

«Μαζεύτηκαν γύρω στα 200.000 άτομα. Ακόμη και σχεδόν 400.000, σύμφωνα με άλλους υπολογισμούς», είπε το αφεντικό της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας σε συζήτηση με μέλη του ομίλου Ciber Frente Z. «Ο εχθρός είναι σοβαρός και προετοιμάζεται πολλά χρόνια για αυτό που συμβαίνει τώρα», είπε

Όσο για την αντεπίθεση, ο Πριγκόζιν εκτίμησε ότι αυτή δεν ξεκινά επειδή οι αρχές στο Κίεβο περιμένουν να στεγνώσει η γη και να φτάσουν τα δυτικά όπλα.

«Ο Βάγκνερ δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο μόνος του. Πρέπει να ενώσουμε τις προσπάθειές μας», είπε ο Prigojin.

Από την άλλη, ο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού, Oleksii Dmîtraşkivskii, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής στην εθνική τηλεοπτική εκπομπή ότι η Ρωσία χάνει περίπου δύο λόχους  την ημέρα στις προσπάθειές της να καταλάβει την πόλη Avdiivka, στο ανατολικό μέτωπο της Ουκρανίας.

”Καταγράφουν  κολοσσιαίες απώλειες κάθε μέρα, ο εχθρός χάνει περίπου δύο λόχους αλλά πάντα ξεκινούν από την αρχή», είπε ο Ουκρανός αξιωματούχος, ο οποίος εξήγησε επίσης ότι «οι μάχες για τοποθέτηση στην περιοχή Marinka και Avdiivka θα συνεχιστούν» χωρίς σημαντικές αλλαγές.

Οι ρωσικές δυνάμεις – είπε ο Dmîtraşkivskii – μερικές φορές επιτυγχάνουν αποτελέσματα, «αλλά όλες οι θέσεις μας που κατακτήθηκαν από τον εχθρό ανακαταλαμβάνονται και ανακτώνται» από τον ουκρανικό στρατό.

Ο Dmîtraşkivskii ενημέρωσε επίσης ότι, σύμφωνα με δηλώσεις Ρώσων αιχμαλώτων πολέμου που αιχμαλωτίστηκαν από τους Ουκρανούς, οι διοικητές του ρωσικού στρατού στέλνουν στρατιώτες στη μάχη «χωρίς καμία εκπαίδευση». «Απλώς τους ξυπνούν στη μέση της νύχτας, κάτω από πυρά πολυβόλων, και τους στέλνουν σε θέσεις επίθεσης», είπε.

Στο στρατιωτικό δελτίο της Δευτέρας, το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων εξήγησε ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στις περιοχές Liman, Bahmut, Avdiivka και Marinka, όλες στο ανατολικό μέτωπο. Σε αυτές τις τέσσερις περιοχές, οι Ουκρανοί απέκρουσαν 58 επιθέσεις το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το δελτίο της ουκρανικής στρατιωτικής ηγεσίας.

Από την άλλη πλευρά, η στρατιωτική διοίκηση στην επαρχία Λουγκάνσκ κατήγγειλε τη Δευτέρα τις επιδρομές και τις κατασχέσεις αμάχων που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές που επέβαλαν η Μόσχα σε αυτή την επαρχία στην ανατολική Ουκρανία, μια επαρχία που κατέχεται σε μεγάλο βαθμό από τη Ρωσία.

«Δεν σταματούν οι περιπτώσεις βίαιων καταλήψεων του άμαχου πληθυσμού από τους Ρώσους εισβολείς», αναφέρει η στρατιωτική διοίκηση στην περιοχή σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον λογαριασμό της στο Telegram. «Πιο συγκεκριμένα, στο (δήμο) Σατρομπίλσκ, εισέβαλαν σε σπίτια πολιτών που είναι ύποπτοι ότι υποστηρίζουν την Ουκρανία και μεταφέρουν ανθρώπους σε άγνωστο μέρος από όπου δεν θα επιστρέψουν ποτέ», αναφέρεται στην ανακοίνωση, η οποία καταγγέλλει επίσης άλλες καταχρήσεις που διαπράττουν οι δυνάμεις κατοχής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ένα ελληνικό μπρούτζινο άγαλμα, φιλοτεχνημένο από τον αρχαίο γλύπτη Λύσιππο, βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης ανάμεσα στην Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μάλιστα το ζήτημα κατέληξε...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σειρά από σημαντικές διμερείς συναντήσεις πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών,  Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της Υπουργικής Διάσκεψης του ΟΟΣΑ που διεξήχθη στο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ενώπιον του Επιταφίου ο Εύζωνας δείχνει σεβασμό και κατάνυξη με τη στάση «επί των όπλων». Είναι η μοναδική στιγμή που ο Εύζωνας, σύμβολο ανδρείας, ...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Κίνα εκτόξευσε με επιτυχία σήμερα μία μη επανδρωμένη αποστολή στη σκοτεινή πλευρά της Σελήνης, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα για το φιλόδοξο διαστημικό της...