Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ο Αμερικανός Έβαν Γκέρσκοβιτς προσήχθη στο δικαστήριο – Χαμογελαστός στο γυάλινο κλουβί

Ο αμερικανός δημοσιογράφος Έβαν Γκέρσκοβιτς εμφανίσθηκε για πρώτη φορά από την σύλληψή του πριν από τρεις εβδομάδες ενώπιον ρωσικού δικαστηρίου κλεισμένος σε γυάλινο κλουβί, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για «κατασκοπεία».

Ο 31χρονος δημοσιογράφος, απειλείται με 20ετή φυλάκιση.

Φορώντας καρό πουκάμισο και τζιν, με σταυρωμένα τα χέρια και βλέμμα ήρεμο και αποφασιστικό, ο Έβαν Γκέρσκοβιτς κοίταζε αμίλητος τους δημοσιογράφους. Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα παρατείνει ή μη την προσωρινή κράτηση του δημοσιογράφου της Wall Street Journal, εν όψει της έφεσης κατά της προφυλάκισής του.

Η συνεδρίαση πραγματοποιείται κεκλεισμένων των θυρών.

Οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) συνέλαβαν στα τέλη του Μαρτίου τον δημοσιογράφο που έκανε ρεπορτάζ σε Γεκατερίνμπουργκ. Το Κρεμλίνο δηλώνει ότι συνελήφθη «επ’ αυτοφόρω» να κατασκοπεύει. Ο φάκελλος είναι απόρρητος και δεν έχει εμφανισθεί στοιχείο που να συνεπικουρεί την κατηγορία.

Ο Έβαν Γκέρσκοβιτς έχει τεθεί υπό καθεστώς προσωρινής κράτησης, τουλάχιστον μέχρι τις 29 Μαΐου. Εχει καταθέσει έφεση κατά της επιβολή του μέτρου και αυτή συζητείται σήμερα. Οι πιθανότητες το δικαστήριο να αποφανθεί υπέρ της έφεσης του δημοσιογράφου της Wall Street Journal είναι σχεδόν μηδενικές.

Η αμερικανίδια πρεσβευτής Λιν Τρέισι, η οποία δήλωσε χθες ότι κατόρθωσε να συναντήσει τον δημοιογράφο για πρώτη φορά στην φυλακή, βρίσκεται επίσης στην δικαστική αίθουσα.

Η σύλληψη του Έβαν Γκέρσκοβιτς προκάλεσε σοκ, αφού κανείς δυτικός δημοσιογράφος δεν έχει συλληφθεί και κατηγορηθεί για κατασκοπεία στην Ρωσία εδώ και δεκαετίες.

Το πρωί, ο ρώσος αντιπολεμικός ακτιβιστής Γιαροσλάβ Σιρσίκοφ, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει πρώτος την σύλληψη του Έβαν Γκέρσκοβιτς, συνελήφθη κατά την διάρκεια εφόδου των ειδικών δυνάμεων της ρωσικής αστυνομίας.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Και έκτη προφυλάκιση αποφασίστηκε μεταξύ των 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πρόκειται για 33χρονο, κάτοικο Γερμανίας κατηγορούμενο...

ΕΛΛΑΔΑ

«Ενώ όλοι οι ένοικοι στην κεντροαριστερή πολυκατοικία διαγκωνίζονται για το ρετιρέ της, ο Πρόεδρος του “miniΠΑΣΟΚ” κ. Ανδρουλάκης, επιδιώκει μετά βίας να “πιάσει” την...

ΕΛΛΑΔΑ

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Μ. Τετάρτη θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς δημοσιοποίησε ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται ενδείξεις ζωής των ομήρων Κιθ Σίγκελ και Ομρί Μιράν 64 και 46 ετών αντίστοιχα....