Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι 2024: Έρευνα για υπεξαίρεση στα κεντρικά γραφεία των Ολυμπιακών Αγώνων

Τα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024” και εκείνα του εταίρου της σε θέματα υποδομών βρέθηκαν στο “μικροσκόπιο” της αστυνομίας την Τρίτη στο πλαίσιο ερευνών για φερόμενη κατάχρηση δημόσιων πόρων και ευνοιοκρατία, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Η εθνική οικονομική εισαγγελία (PNF) δήλωσε ότι στην έδρα του “Παρισιού 2024” έγινε έφοδος στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε το 2017 σχετικά με τις συμβάσεις που είχε συνάψει η Οργανωτική Επιτροπή των θερινών Αγώνων.

Τα κεντρικά γραφεία της SOLIDEO, του δημόσιου φορέα που είναι υπεύθυνος για την παροχή ολυμπιακών και παραολυμπιακών υποδομών, ερευνήθηκαν επίσης εν μέσω προκαταρκτικής έρευνας που χρονολογείται από το 2022, μετά από έλεγχο της γαλλικής υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς, πρόσθεσε η PNF.

Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής“, ανέφερε το “Παρίσι 2024” σε ανακοίνωσή του. “Το “Παρίσι 2024” συνεργάζεται πλήρως με τους ερευνητές για να διευκολύνει τις έρευνές τους” πρόσθεσε.

Το “Παρίσι 2024” δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. “Δεν έχουμε κάτι άλλο να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή“, δήλωσε εκπρόσωπος.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για ό,τι μπορεί να βρεθεί κάτω απ’ το βυθό νοτιοδυτικά της Κρήτης, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης...

ΕΛΛΑΔΑ

Με εντατικούς ρυθμούς, συνεχίζονται οι έλεγχοι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αθηναίων, καταγράφοντας άνοδο 9% σε σχέση με το 2023. Σύμφωνα...

ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Κώστας Παττακός που υπηρέτησε το Χαλάνδρι και τη δημοσιογραφία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναφέρει...

ΕΛΛΑΔΑ

Την απόφαση για διοργάνωση κινητοποίησης την Τρίτη 30 Απριλίου στη 1μμ ανακοίνωσε η ομάδα πρωτοβουλίας γονέων και πασχόντων Μεσογειακής Αναιμίας Παίδων «Αγία Σοφία», στο...