Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Τοξικά φύκια σκοτώνουν εκατοντάδες φάλαινες και θαλάσσια λιοντάρια

Τοξικά φύκια που εμφανίστηκαν στη νότια ακτή της Καλιφόρνια στις ΗΠΑ έχουν προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων φαλαινών και θαλάσσιων λιονταριών.

Περισσότερα από 1.000 θαλάσσια ζώα πέθαναν ή αρρώστησαν στα ανοιχτά της νότιας ακτής της Καλιφόρνια τον Ιούνιο, σύμφωνα με μια είδηση του BBC που βασίζεται σε στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA).

Οι ειδικοίεπισημαίνουν ότι ο λόγος για αυτή την κατάσταση είναι τα τοξικά φύκια που έχουν εμφανιστεί στην περιοχή.

Σημειώνοντας ότι τα δηλητηριώδη φύκια είναι εποχιακά, οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι η κλιματική αλλαγή θα μπορούσε να επιδεινώσει το πρόβλημα.

«Ακούω από πολλούς ανθρώπους που περπατούν στην παραλία και συναντούν άρρωστα ή νεκρά ζώα», είπε ο David Caron, ερευνητής βιολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια.

Ο ερευνητής Ντέιβιντ Κάρον δήλωσε ότι το «δομοϊκό οξύ» που παράγεται από τα φύκια εξαπλώνεται μέσω της τροφικής αλυσίδας μεταξύ των ζώων, και τόνισε ότι τα οστρακοειδή και ορισμένα ψάρια καταναλώνουν αυτό το δηλητήριο και στη συνέχεια είδη όπως τα θαλάσσια λιοντάρια, οι φάλαινες και τα θαλασσοπούλια που τρώνε αυτά τα ζώα δηλητηριάζονται.

Επίσης, πρόσθεσε ότι ομάδες προστασίας των ζώων επεμβαίνουν σε άρρωστα ζώα με όλα τα δυνατά μέσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της NOAA, από αυτή την κατάσταση επηρεάζονται περισσότερο οι παραλίες στη Santa Barbara και Ventura.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας,...

ΕΛΛΑΔΑ

Έφτασε χθες Mεγάλη Πέμπτη και έδεσε στην Αμερικάνικη Βάση της Σούδας στα Χανιά, το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σάρλ ντε Γκολ». Το πυρηνοκίνητο γαλλικό πλοίο, θα...

ΕΛΛΑΔΑ

Οι πανδημίες είναι ένα φυσικό επαναλαμβανόμενο φαινόμενο που η ανθρωπότητα έχει ζήσει πάρα πολλές φορές. Όπως περιγράφω στο βιβλίο μου «Χρονικό των Ιών», με...

ΔΙΕΘΝΗ

Η αμερικάνικη αστυνομία απομάκρυνε βίαια χθες Πέμπτη εκατοντάδες διαδηλωτές από πολλά πανεπιστήμια, διαλύοντας παράλληλα διάφορους καταυλισμούς που είχαν στηθεί, μεταξύ αυτών και στο UCLA...