Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ανακαλούν 7,5 εκατομμύρια «καρχαρίες» – παιχνίδια μπάνιου “Baby Shark” μετά από τραυματισμούς παιδιών

Στην ανάκληση 7,5 εκατομμυρίων παιχνιδιών μπάνιου “Baby Shark” (πλαστικών καρχαριών) μετά από πολλαπλούς τραυματισμούς παιδιών, προχώρησε στις ΗΠΑ η κατασκευάστρια εταιρεία.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι βγάζει ήχους και κινείται κολυμπώντας, και με την κυκλοφορία του αναφέρθηκαν τραυματισμοί από καρφώματα, σκισίματα και διατρήσεις σε παιδιά που διασκέδαζαν με αυτά.

Ειδικότερα, η Zuru, εταιρεία κατασκευής παιχνιδιών με έδρα το El Segundo της Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι ανακαλεί τόσο τις εκδόσεις πλήρους μεγέθους του παιχνιδιού, όσο και τις μίνι εκδόσεις των ρομποτικών παιχνιδιών ονόματι “baby shark” που έχουν σκληρά πλαστικά άνω πτερύγια, τα οποία ενέχουν κίνδυνο τραυματισμού.

Συγκεκριμένα, προς ώρας έχουν αναφερθεί ήδη δώδεκα τραυματισμοί από την έκδοση του πλήρους μεγέθους. Τα παιδιά κάθισαν ή έπεσαν πάνω στα ανακληθέντα προϊόντα. Εννέα από αυτά τα καρφώματα, τα σκισίματα και τα τραύματα από τρυπήματα χρειάστηκαν ράμματα ή ιατρική φροντίδα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξεδόθη από την Επιτροπή Ασφάλειας Προστασίας Καταναλωτών των ΗΠΑ.

Επιπλέον, προληπτικά η εταιρεία Zuru ανακάλεσε ακόμη και τα παιχνίδια κολύμβησης “Robo Alive Junior Mini Baby Shark Swimming Bath Toys”.

Οι καταναλωτές που έχουν στην κατοχή τους τα ανακληθέντα παιχνίδια καλούνται να σταματήσουν να τα χρησιμοποιούν αμέσως και να επικοινωνήσουν με τη Zuru για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Προκειμένου να λάβουν την επιστροφή χρημάτων, οι πελάτες καλούνται να κόψουν ή να λυγίσουν το πτερύγιο της ουράς, να γράψουν “ανακαλείται” και έναν κωδικό καταχώρισης στο σώμα του παιχνιδιού και να ανεβάσουν μια φωτογραφία σε συγκεκριμένο ιστότοπο, ειδικό για τη διαδικασία ανάκλησης.

Τα προϊόντα πωλήθηκαν στα φυσικά καταστήματα και διαδικτυακά από τον Μάιο του 2019 έως τον Μάρτιο του 2023.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας σημειώνεται ακόμη ότι η ανάκληση επηρεάζει μόνο τις εκδόσεις των παιδικών παιχνιδιών καρχαρία με σκληρό πλαστικό πτερύγιο. Τα νεότερα παιχνίδια, τα οποία έχουν πτερύγιο σιλικόνης, δεν ανακαλούνται.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με αίτημα την απόσυρση διάταξης που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να συνεργάζονται με Νοσοκομεία του ΕΣΥ, η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε κινητοποίηση για την...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Turkish Airlines Αχμέτ Μπολάτ, ο εθνικός αερομεταφορέας της γειτονικής χώρας διαπραγματεύεται μια μεγάλη συμφωνία αγοράς 235 αεροσκαφών τόσο...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης της Ενιπέας Μονοπρόσωπη Α.Ε., θυγατρική της εταιρείας Lightsource bp, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» προχώρησαν...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ εκλήθη για να παρουσιασθεί στην έδρα της δικαστικής αστυνομίας του Παρισιού και να τεθεί υπό κράτηση για να ανακριθεί...