Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ο «ενοχλητικός συναγερμός» στοίχησε ένα εκατομμύριο δολάρια και απώλεια των 20 ετών πανεπιστημιακής έρευνας

Ένας επιστάτης πανεπιστημίου που απενεργοποίησε έναν καταψύκτη αφού άκουσε πολλαπλούς «ενοχλητικούς συναγερμούς», κατέστρεψε περισσότερα από 20 χρόνια έρευνας, σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε εναντίον του εργοδότη του το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο Ρενσέλαερ στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Ο επιστάτης, ο οποίος δεν μηνύεται στην αγωγή, ήταν εργολάβος της Ντάιγκλ Καθαριστικά Συστήματα Α.Ε., ο οποίος εργάστηκε για αρκετούς μήνες το 2020 στο ιδιωτικό ερευνητικό πανεπιστήμιο στο Τρόι της Νέας Υόρκης.

Το σχολείο ζητά από την εταιρεία Ντάιγκλ περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια σε αποζημιώσεις και νομικά έξοδα ως αποτέλεσμα του περιστατικού.

Ο καταψύκτης του εργαστηρίου περιείχε πάνω από 20 χρόνια έρευνας, συμπεριλαμβανομένων κυτταρικών καλλιεργειών και δειγμάτων, στα οποία «μια μικρή διακύμανση της θερμοκρασίας κατά τρεις βαθμούς θα προκαλούσε καταστροφική ζημιά», σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της κομητείας Ρενσέλαερ.

Το κολέγιο δεν πιστεύει ότι ο επιστάτης είναι υπαίτιος, αλλά αντίθετα κατηγορεί την εταιρεία καθαρισμού Ντάιγκλ για την αποτυχία της να τον εκπαιδεύσει και να τον εποπτεύσει σωστά, σύμφωνα με την αγωγή.

«Ο εναγόμενος, από και μέσω της αμελούς, απρόσεκτης ή/και απερίσκεπτης εποπτείας και ελέγχου του, προκάλεσε ζημιές σε ορισμένες καλλιέργειες κυττάρων, δείγματα ή/και έρευνες στο εργαστήριο», υποστηρίζει το πανεπιστήμιο.

Το CNN επικοινώνησε με τους δικηγόρους της Ντάιγκλ και του Πολυτεχνείου Ρένσελαερ για σχόλια.

Η αγωγή αναφέρει ότι οι καλλιέργειες κυττάρων και τα δείγματα στον καταψύκτη έπρεπε να διατηρούνται στους -80 βαθμούς Κελσίου και μια μικρή διακύμανση των 3 βαθμών θα προκαλούσε ζημιά, οπότε οι συναγερμοί θα ηχούσαν αν η θερμοκρασία αυξανόταν στους -78 βαθμούς ή μειωνόταν στους -82 βαθμούς.

Η Κ.Β. Λάκσμι, καθηγήτρια και διευθύντρια του Κέντρου Βιοχημικών Ερευνών Ηλιακής Ενέργειας Μπαρούχ ’60, η οποία επέβλεπε την έρευνα, παρατήρησε ότι ο συναγερμός του καταψύκτη χτύπησε στις 14 Σεπτεμβρίου 2020 ή γύρω στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, επειδή η θερμοκρασία του είχε ανέβει στους -78 βαθμούς, σύμφωνα με την αγωγή.

Παρά τον συναγερμό, η Λάκσμι και η ομάδα της αποφάσισαν ότι τα δείγματα κυττάρων θα ήταν ασφαλή μέχρι να γίνουν επείγουσες επισκευές, αναφέρει η αγωγή. Ενώ η Λάκσμι περίμενε να έρθει ο κατασκευαστής του καταψύκτη για να εκτελέσει τις επισκευές, η ομάδα της πρόσθεσε ένα κουτί ασφαλείας γύρω από την πρίζα και την υποδοχή του καταψύκτη. Μια προειδοποίηση αναρτήθηκε στον καταψύκτη, σύμφωνα με τη δικαστική κατάθεση.

«Αυτός ο καταψύκτης εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα ενώ επισκευάζεται. Παρακαλούμε μην τον μετακινήσετε και μην τον αποσυνδέσετε από την πρίζα. Δεν απαιτείται καθαρισμός σε αυτή την περιοχή», μπορείτε να πιέσετε για 5-10 δευτερόλεπτα τον διακόπτη του συναγερμού εάν θέλετε να σβήσετε τον ήχο», έγραφε η προειδοποίηση, σύμφωνα με την αγωγή.

Όμως, στις 17 Σεπτεμβρίου, ο επιστάτης άκουσε αυτό που αργότερα αποκάλεσε «ενοχλητικούς συναγερμούς», σύμφωνα με τη μήνυση. Σε προφανή προσπάθεια να βοηθήσει, γύρισε τους διακόπτες, οι οποίοι παρείχαν ηλεκτρική ενέργεια στον καταψύκτη λανθασμένα από το «ενεργοποιημένο» στο «απενεργοποιημένο», σύμφωνα με την αγωγή. Είπε ότι η θερμοκρασία του καταψύκτη ανέβηκε στους -32 βαθμούς Κελσίου.

Την επόμενη ημέρα, οι φοιτητές της έρευνας βρήκαν τον καταψύκτη απενεργοποιημένο και παρά τις προσπάθειες να διατηρηθεί η έρευνα, η πλειοψηφία των καλλιεργειών «εκτέθηκε σε κίνδυνο, καταστράφηκε και κατέστη μη διασώσιμη καταστρέφοντας περισσότερα από είκοσι χρόνια έρευνας», αναφέρει η αγωγή.

Πηγή: CNN

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειαςπου πηγαίνει στη Λωρίδα της Γάζας θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός. «Τις τελευταίες εβδομάδες, η...

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν και πάλι σήμερα τα σχολεία στο Μπανγκλαντές παρά το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με θερμοκρασίες που...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι κυπριακές Αρχές παρουσία και Ισραηλινών αξιωματούχων για λόγους ασφάλειας θα ελέγχουν ότι πρόκειται να μεταφερθεί από τη Λάρνακα στη Γάζα. Σε ένα εκτενές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα νησιά του Αιγαίου. Η περιοδεία συντομεύθηκε κατά μία ημέρα...