Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Ένα τυπογραφικό λάθος προκαλεί την αποστολή εκατομμυρίων email στο Μάλι

Εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προορίζονταν για υπαλλήλους του Πενταγώνου στάλθηκαν κατά λάθος σε λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Μάλι την τελευταία δεκαετία, λόγω τυπογραφικών λαθών που προκλήθηκαν από την ομοιότητα της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αμερικανικού στρατού και του τομέα της δυτικοαφρικανικής χώρας, σύμφωνα με έναν Ολλανδό τεχνολόγο που ανακάλυψε το πρόβλημα.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προορίζονταν για τους κατόχους λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «.MIL» – το διαδικτυακό domain που ανήκει στον αμερικανικό στρατό – αλλά λόγω τυπογραφικών λαθών στάλθηκαν αντ’ αυτού στο domain .ML, το οποίο διαχειρίζεται λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη δυτικοαφρικανική χώρα Μάλι.

Το Πεντάγωνο ανέφερε σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα (17/7) ότι γνωρίζει τι συνέβη και ότι λαμβάνει «σοβαρά» οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη αποκάλυψη εθνικής ασφάλειας ή μη διαβαθμισμένες πληροφορίες. Στο ίδιο σημείωμα, το Πεντάγωνο πρόσθεσε ότι έχει εισαγάγει πολιτικές, εκπαίδευση και τεχνικούς ελέγχους για να διασφαλίσει ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον τομέα .mil που δεν φτάνουν πλέον σε εσφαλμένους τομείς.

«Αν και δεν είναι δυνατό να εφαρμοστούν τεχνικοί έλεγχοι που εμποδίζουν τους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν προσωπικούς λογαριασμούς email για να διεξάγουν τις κυβερνητικές τους δραστηριότητες, το Υπουργείο συνεχίζει να παρέχει εκπαίδευση και καθοδήγηση στο προσωπικό», αναφέρει επίσης το σημείωμα του Πενταγώνου.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι κανένα από τα email που έφτασαν σε αυτούς τους λογαριασμούς στο Μάλι δεν προήλθε από επίσημο στρατιωτικό λογαριασμό των ΗΠΑ. Εάν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αποσταλεί κατά λάθος σε έναν λογαριασμό που τελειώνει σε .ml αντί για .mil, αυτό το μήνυμα αναπηδά, πρόσθεσε επίσης η Singh.

«Κανένα από τα e-mail που έχουμε αναφέρει δεν προήλθε από λογαριασμό του Υπουργείου Άμυνας», επέμεινε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι το προσωπικό του υπουργείου Άμυνας «πάντα» προτρέπεται να μην χρησιμοποιεί τους προσωπικούς του λογαριασμούς για επίσημη αλληλογραφία.

Σύμφωνα με το CNN, ένα από αυτά τα μηνύματα περιείχε τους αριθμούς των δωματίων όπου επρόκειτο να μείνει ο αρχηγός του επιτελείου του στρατού, στρατηγός Τζέιμς ΜακΚόνβιλ, και η συνοδεία του κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού που έκαναν στην Ινδονησία τον Μάιο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα μεταβεί στο Ισραήλ και στην Ιορδανία την Μεγάλη Τετάρτη, την επομένη της συμμετοχής του σε σύνοδο...

ΔΙΕΘΝΗ

Επτά άνθρωποι δολοφονήθηκαν στον Ισημερινό κατά τη διάρκεια επίθεσης στην περιφέρεια της Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά), πλέον επίκεντρο της βίας στη χώρα, ανακοίνωσε η αστυνομία το...

ΕΛΛΑΔΑ

Τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών εστιάζει την προσοχή της η κυβέρνηση και αυτά αναμένεται να απασχολήσουν τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ξεκινά στις...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια,...