Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Χάντερ Μπάιντεν: Δεν απαλάσσεται από την κατηγορία της παράνομης κατοχής πυροβόλου

Ο Χάντερ Μπάιντεν, ο γιος του προέδρου των ΗΠΑ, αποσύρει την ομολογία ενοχής για φορολογικά εγκλήματα που είχε συμφωνήσει με τους εισαγγελείς, καθώς o αρμόδιος για την υπόθεση δικαστής απέρριψε τη συμφωνία για την απαλλαγή από την κατηγορία της κατοχής όπλου,.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν χρόνο για να επανεξετάσουν την υπόθεση πριν καταθέσουν άλλη πρόταση διευθέτησης ή προχωρήσουν στη δίωξη, μετά την απόρριψη της συμφωνίας από την αρμόδια δικαστή, Maryellen Noreika, που ορίστηκε από τον πρώην Πρόεδρο Donald Trump.

Όπως αναφέρει το CNN, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η δικαστής εξέφρασε τις αμφιβολίες της για το αν η έρευνα των εισαγγελέων ήταν επαρκής ή αν χρειαζόταν ακόμη και η επανέναρξή της, θέμα που σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ δεν είναι συνηθισμένο.

Η έρευνα, η οποία ξεκίνησε το 2018, έχει χρησιμοποιηθεί σε αρκετές περιπτώσεις από Ρεπουμπλικάνους για να κατηγορήσει την οικογένεια Μπάιντεν για διαφθορά.

Στην καθημερινή της συνέντευξη Τύπου, η Γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιέρ, δήλωσε αυτή την Τετάρτη ότι ο Χάντερ Μπάιντεν είναι «ιδιώτης πολίτης», που δεν κατέχει κανένα δημόσιο αξίωμα και ότι αυτό το θέμα είναι «ιδιωτικό θέμα».

Επιπλέον, τόνισε ότι πρόκειται για έρευνα που είναι «ανεξάρτητη» από την Κυβέρνηση και διευθύνεται από εισαγγελέα που διορίστηκε από τον Τραμπ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Και έκτη προφυλάκιση αποφασίστηκε μεταξύ των 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πρόκειται για 33χρονο, κάτοικο Γερμανίας κατηγορούμενο...

ΕΛΛΑΔΑ

«Ενώ όλοι οι ένοικοι στην κεντροαριστερή πολυκατοικία διαγκωνίζονται για το ρετιρέ της, ο Πρόεδρος του “miniΠΑΣΟΚ” κ. Ανδρουλάκης, επιδιώκει μετά βίας να “πιάσει” την...

ΕΛΛΑΔΑ

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Μ. Τετάρτη θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς δημοσιοποίησε ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται ενδείξεις ζωής των ομήρων Κιθ Σίγκελ και Ομρί Μιράν 64 και 46 ετών αντίστοιχα....