Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Κύμα καύσωνα πλήττει τις ανατολικές ΗΠΑ – Σε επιφυλακή Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον, Φιλαδέλφεια

Κύμα καύσωνα, που αναμένεται ότι θα ενταθεί τις επόμενες ημέρες, πλήττει από σήμερα τις ανατολικές ΗΠΑ, με τις αρχές να εκδίδουν συνεχώς προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από τη ζέστη και την αυξημένη υγρασία στα τέλη Ιουλίου, του πιο θερμού μήνα που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Περίπου 180 εκατομμύρια Αμερικανοί, ο μισός πληθυσμός της χώρας, θα βιώσει αυτόν τον καύσωνα. Ο υδράργυρος προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τους 37,8 βαθμούς Κελσίου, τουλάχιστον μέχρι το Σάββατο, προειδοποίησε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (NWS).

Οι αρχές στη Νέα Υόρκη, την Ουάσινγκτον, τη Φιλαδέλφεια και άλλες μεγάλες πόλεις προέτρεψαν τους κατοίκους να αποφεύγουν τις εξωτερικές εργασίες ή ακόμη και το παιχνίδι στο ύπαιθρο, να πίνουν άφθονα υγρά και να προσέχουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα και τους γείτονές τους.

«Οι επόμενες τέσσερις ημέρες θα είναι καυτές. Προφυλάξτε τον εαυτό σας και τους ανθρώπους γύρω σας», είπε η δήμαρχος της Ουάσινγκτον Μιούριελ Μπάουζερ στην πλατφόρμα X. Στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα η αίσθηση της θερμοκρασίας αναμένεται ότι θα φτάσει τους 41,7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Φιλαδέλφεια, οι τοπικές αρχές έχουν τεθεί σε συναγερμό μέχρι το Σάββατο. Θα λειτουργούν κλιματιζόμενοι χώροι για τους άστεγους και μια τηλεφωνική γραμμή βοήθειας για τους ηλικιωμένους.

Παρόμοιοι κλιματιζόμενοι χώροι άνοιξαν και στην πόλη της Νέας Υόρκης, για όσους δεν διαθέτουν κλιματισμό. «Η ζέστη είναι φονική και η κλιματική αλλαγή καθιστά συχνότερα και πιο επικίνδυνα τα κύματα ακραίας ζέστης, ιδίως για τους ευάλωτους», είπε ο Επίτροπος Υγείας της Νέας Υόρκης, Ασουίν Βάσαν.

Ο Ιούνιος ήταν ο θερμότερος μήνας που έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ από το 1850. Μια ανάλυση του Πανεπιστημίου της Λειψίας διαπιστώνει ότι ο Ιούλιος θα καταρρίψει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας.

Στις νοτιοδυτικές ΗΠΑ ο παρατεταμένος καύσωνας συνεχίζεται: Σήμερα, η θερμοκρασία στο Φοίνιξ της Αριζόντας αναμένεται ότι θα ξεπεράσει τους 43,3 βαθμούς Κελσίου, για 28η συνεχόμενη ημέρα.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Γυναίκα που διαγνώστηκε με HIV μετά από επεμβάσεις «βαμπίρ προσώπου» σε παράνομο κέντρο στο Νέο Μεξικό χαρακτηρίζεται ως το πρώτο περιστατικό μόλυνσης από τον...

ΔΙΕΘΝΗ

Δυο μέλη της ισραηλινής κυβέρνησης εξέφρασαν δημόσια χθες Κυριακή τις χαώδεις διαφωνίες τους για την ενδεχόμενη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς, για...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με ένα συγκινητικό ντοκιμαντέρ 4 λεπτών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο παρουσιάστηκε από τον επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη και...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι διαβεβαίωσε χθες Κυριακή πως δεν έχει καμία πρόθεση να κλείσει δημόσια πανεπιστήμια, πέντε ημέρες μετά τη μεγαλύτερη διαδήλωση...