Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΔΙΕΘΝΗ

Στις 26 Αυγούστου η μονομαχία Μασκ – Ζουκερμπεργκ; Θα μεταδοθεί ζωντανά στην πλατφόρμα Χ

Την 26η Αυγούστου πρότεινε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ως ημερομηνία διεξαγωγής της μάχης με τον Έλον Μασκ.

Οι μεγιστάνες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανταλλάσσουν βολές στο Διαδίκτυο εδώ και εβδομάδες από τότε που ο Μασκ πρότεινε ότι «ήταν έτοιμος για έναν αγώνα σε ρινγκ» εναντίον του CEO της Meta.

Η είδηση για την πιθανή αναμέτρηση διαδόθηκε γρήγορα, με τον πρόεδρο της διοργάνωσης πάλης UFC να ισχυρίζεται ότι μια σύγκρουση μεταξύ του ζευγαριού θα έσπαγε όλα τα ρεκόρ σε «κλικ» και θα ήταν ο «μεγαλύτερος αγώνας όλων των εποχών».

O αγώνας φάνηκε να τινάζεται στον αέρα, όταν ο γεννημένος στη Νότια Αφρική δισεκατομμυριούχος είπε πρόσφατα ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση στον αυχένα και στο άνω μέρος της πλάτης του, με τη μητέρα του να εκφράζει τις επιφυλάξεις της για πιθανή μάχη.

Ωστόσο, ο 52χρονος την Κυριακή ανέφερε σε tweet ότι προπονείται για προετοιμασία. «Σηκώνω βάρη όλη την ημέρα, προετοιμάζομαι για τον αγώνα. Δεν έχω χρόνο για γυμναστική, οπότε τα φέρνω στη δουλειά».

Την ίδια μέρα ισχυρίστηκε ότι η σύγκρουση θα μεταδοθεί ζωντανά στην πλατφόρμα X του (πρώην Twitter) με πληρωμή ανά προβολή, με τα έσοδα να συγκεντρώνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, χωρίς να οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία.

O Ζούκερμπεργκ απάντησε στην πλατφόρμα του Threads, την οποία λάνσαρε πρόσφατα ως αντίπαλο δέος του Twitter του Μασκ: «Είμαι έτοιμος σήμερα. Πρότεινα τις 26 Αυγούστου όταν με προκάλεσε για πρώτη φορά, αλλά δεν το επιβεβαίωσε. Δεν κρατάω την αναπνοή μου. Λατρεύω αυτό το άθλημα και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με ανθρώπους που προπονούνται ό,τι κι αν συμβεί εδώ».

Ο ιδρυτής του Facebook έχει το προβάδισμα στην εμπειρία πολεμικών τεχνών αφού ξεκίνησε να προπονείται στο Brazilian Jiu Jitsu κατά τη διάρκεια της πανδημίας ενώ πρόσφατα έκανε το ντεμπούτο του σε αγώνες στην πάλη υποταγής (grappling), κερδίζοντας μετάλλια.

«Δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια πιο αξιόπιστη πλατφόρμα που μπορεί πραγματικά να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς;» κατέληξε ο Ζούκερμπεργκ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς παραμένει «το μοναδικό εμπόδιο μεταξύ του λαού της Γάζας και μιας κατάπαυσης του πυρός» με το Ισραήλ, δήλωσε ο...

ΔΙΕΘΝΗ

Το πτώμα του Ελιακίμ Λίβμαν, ενός Ισραηλινού που οι αρχές θεωρούσαν όταν ήταν όμηρος στη Λωρίδα της Γάζας, εντοπίστηκε στο Ισραήλ, ανακοίνωσαν την Παρασκευή...

ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν τέσσερις πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, αμερικανικής κατασκευής, που εξαπολύθηκαν εναντίον της χερσονήσου της Κριμαίας από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις,...

ΔΙΕΘΝΗ

Η ισραηλινή κυβέρνηση προσέφυγε κατά της Τουρκίας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), αφού η Άγκυρα προχώρησε σε προσωρινή αναστολή των εμπορικών συναλλαγών...