Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Οι προτάσεις της ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας – Παρουσία Εισαγγελέα οι επόμενοι αγώνες ΑΕΚ και ΠΑΟ

Υπό τελική διαμόρφωση βρίσκονται οι προτάσεις των Ανωτάτων Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ώστε μέσα στο Σαββατοκύριακο να οριστικοποιηθεί το τελικό πλαίσιο που θα αποσταλεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο και θα συντάξει το νέο νομοσχέδιο κατά της οπαδικής βίας.

Στην μεγάλη σύσκεψη που έγινε την Πέμπτη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί αξιωματικοί ζήτησαν την πιο ενεργή εμπλοκή των ΠΑΕ και την καλύτερη συνεργασία τους με την αστυνομία, ενώ αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο ότι υπάρχουν ακόμη και σήμερα γήπεδα όπου οι κάμερες δεν λειτουργούν. Ζήτησαν επίσης την ενεργή εμπλοκή των εισαγγελέων και την παρουσία τους σε κάθε κρίσιμο αγώνα.

Τι ζητούν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται να έχει προτείνει στον νέο αθλητικό νόμο να υπάρχει επιστροφή του ιδιώνυμου ως αδίκημα, που αποτελεί τον νόμο Ορφανού του 2006, συνεπώς αυστηροποίηση των ποινών. Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο νόμο, όποιος συλλαμβάνεται και καταδικάζεται για έγκλημα οπαδικής βίας, πλέον η ποινή του δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα αλλά έχει φυλάκιση 30 ημερών.

Επίσης, όταν προκαλούνται επεισόδια από οπαδούς ομάδων να υπάρχει ευθύνη των ΠΑΕ και να τιμωρείται και η ομάδα με ποινές, όπως είναι για παράδειγμα η στέρηση έδρας.

Να λειτουργούν οι κάμερες σε όλα τα γήπεδα και σε όλα τα σημεία τους, όπου κρίνεται ότι είναι απαραίτητο, προκειμένου να υπάρχει συνολικός έλεγχος του χώρου.

Ζήτησαν επίσης την ενεργή εμπλοκή των εισαγγελέων και την παρουσία τους σε κάθε κρίσιμο αγώνα, γεγονός που συμβαίνει στο εξωτερικό.

Έπειτα από συσκέψεις συναρμόδιων φορέων αποφασίστηκε η παρουσία εισαγγελικών λειτουργών στους αγώνες τόσο της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ το Σάββατο όσο και στου Παναθηναϊκού. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ουδέποτε εστάλη πριν από τον κρίσιμο αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ έγγραφο για να ζητηθεί η συνδρομή της Εισαγγελίας, η οποία ποτέ δεν την έχει αρνηθεί, με την παρουσία εισαγγελέων σε αγώνες ποδοσφαίρου.

Ρεπορτάζ: Ιωσήφ Νικολάου

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών εστιάζει την προσοχή της η κυβέρνηση και αυτά αναμένεται να απασχολήσουν τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ξεκινά στις...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια,...

ΔΙΕΘΝΗ

Η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειαςπου πηγαίνει στη Λωρίδα της Γάζας θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός. «Τις τελευταίες εβδομάδες, η...

ΔΙΕΘΝΗ

Άνοιξαν και πάλι σήμερα τα σχολεία στο Μπανγκλαντές παρά το συνεχιζόμενο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα αυτή της Νότιας Ασίας με θερμοκρασίες που...