Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ: Ελικόπτερα, drones και αστυνομικοί με πολιτικά

Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, υποδέχεται σήμερα η ΑΕΚ στις 21:45 στο ΟΠΑΠ Arena, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, λίγες μόλις μέρες από την δολοφονία του φιλάθλου της ελληνικής ομάδας, Μιχάλη Κατσουρή, έπειτα από την οργανωμένη επίθεση και δημιουργία επεισοδίων από Κροάτες Χούλιγκαν. Ο αγώνας μετά τα τραγικά γεγονότα είχε αναβληθεί, και γίνεται σήμερα, μετά την νίκη της Ένωσης την περασμένη Τρίτη στην Κροατία.

Η Νέα Φιλαδέλεφεια από το μεσημέρι θυμίζει “αστακό” με χιλιάδες αστυνομικούς να περιπολούν περιμετρικά του γηπέδου, είτε πεζοί, είτε με οχήματα της ΕΛ. ΑΣ. και να ελέγχουν την είσοδο των χιλιάδων οπαδών, η οποίοι αναμένεται να προσεγγίσουν την ΟΠΑΠ Arena.

Πάνω από χίλιοι αστυνομικοί θα βρίσκονται εντός και εκτός γηπέδου, στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας, για την ασφάλεια των φιλάθλων και των ομάδων, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά ρούχα θα είναι ανάμεσα στους επιβάτες στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Η πρόσβαση στο γήπεδο της ΑΕΚ από τις οδούς Χρυσοστόμου Σμύρνης και Καππαδοκίας έχει αποκλειστεί με προστατευτικά κιγκλιδώματα, τα οποία λειτουργούν ως σταθμοί ελέγχου, για όσους προσεγγίζουν την ΟΠΑΠ Arena. Από το απόγευμα και μετά θα περνάνε μόνο όσοι έχουν μαζί τους το εισιτήριο του αγώνα.

Την αποστολή της Ντιναμό θα συνοδεύουν αστυνομικοί τόσο από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο που θα καταλύσει, όσο και κατά την έλευσή της στο γήπεδο, ενώ εξονυχιστικοί θα είναι οι έλεγχοι και στον τελωνειακό σταθμό της Κακκαβιάς, από τον οποίο πέρασαν την προηγούμενη φορά οι Κροάτες χούλιγκαν.

Οι προτάσεις της ΕΛΑΣ

Στην σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, έθεσαν προτάσεις για την σύνταξη του νέου νομοσχεδίου για την οπαδική βία, ζητώντας την επιστροφή του “ιδιώνυμου αδικήματος” για όσους συμμετέχουν σε επεισόδια. Δηλαδή να μην υπάρχει ανασταλτικός χαρακτήρας για τις ποινές και καταδίκες οπαδικής βίας.

Ακόμη εισηγήθηκαν οι ΠΑΕ να φέρουν ευθύνη για τα επεισόδια και να τιμωρούνται με ακόμα αυστηρότερες ποινές, που θα φτάνουν μέχρι και στον αποκλεισμό από την έδρα τους.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν στον νέο αθλητικό νόμο, εκτός από την βεβαίωση ομαλής λειτουργίας ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας, που θα πρέπει να έχουν στην διάθεσή τους οι ομάδες για να αγωνιστούν, να διευκρινίζεται ότι αυτή θα δίνεται όταν υπάρχει πλήρης λειτουργία καμερών.

Τέλος αιτήθηκαν την ενεργή εμπλοκή των εισαγγελέων και την παρουσία τους σε κάθε κρίσιμο αγώνα.

Σύμφωνα πάντως με δικαστικές πηγές, ουδέποτε εστάλη πριν από τον κρίσιμο αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ έγγραφο για να ζητηθεί η συνδρομή της Εισαγγελίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Επτά άνθρωποι δολοφονήθηκαν στον Ισημερινό κατά τη διάρκεια επίθεσης στην περιφέρεια της Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά), πλέον επίκεντρο της βίας στη χώρα, ανακοίνωσε η αστυνομία το...

ΕΛΛΑΔΑ

Τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών εστιάζει την προσοχή της η κυβέρνηση και αυτά αναμένεται να απασχολήσουν τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου που ξεκινά στις...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αρχές της Λετονίας, βαλτικής χώρας και γειτονικής της Ρωσίας, κάλεσαν τους πολίτες τους να μετατρέψουν τα υπόγεια των σπιτιών τους σε αντιαεροπορικά καταφύγια,...

ΔΙΕΘΝΗ

Η ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειαςπου πηγαίνει στη Λωρίδα της Γάζας θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα ο ισραηλινός στρατός. «Τις τελευταίες εβδομάδες, η...