Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Αφιέρωμα του CNN στην Ύδρα: «Το νησί χωρίς αυτοκίνητα»

Αφιέρωμα στην Ύδρα, το μικρό νησί του Σαρωνικού έκανε το CNN, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην απουσία αυτοκινήτων στο νησί. «Αυτό που κάνει την Ύδρα να ξεχωρίζει είναι το αγαπημένο της μέσο μεταφοράς. Οι ντόπιοι έχουν αντισταθεί στον θόρυβο των κόρνων, αγκαλιάζοντας τον ρυθμικό ήχο των οπλών των αλόγων», αναφέρει το αφιέρωμα.

Στο αφιέρωμα γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στο μοναδικό μέσο μεταφοράς του νησιού, τα μουλάρια, τα γαϊδουράκια και τα μικρά άλογα, που είναι άμεσα συνυφασμένο με την χαλαρή και ήρεμη αύρα που αποπνέει το νησί.

«Η Ύδρα είναι ένα νησί που πραγματικά σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο», λέει η Χάρριετ Τζάρμαν, η οποία διατηρεί εταιρεία πεζοπορίας με άλογα, την Harriet’s Hydra Horses.

«Η απόφαση να υιοθετηθεί η παραδοσιακή μεταφορά με άλογα, γνωστή ως “cáiques”, αποτίει φόρο τιμής στην πλούσια κληρονομιά του νησιού και τη δέσμευση για βιώσιμη διαβίωση», αναφέρει το άρθρο του CNN, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή της παράδοσης, η οποία βασίζεται στην ιδιαίτερη γεωμορφολογία της Ύδρας, που καθιστά τη μετακίνηση με αμάξια δύσκολη.

Ως «καλλιτεχνικό παράδεισο» χαρακτηρίζει την Ύδρα το CNN κάνοντας αναφορά στην αδυναμία της Σοφία Λόρεν στο νησί, έπειτα από τα γυρίσματα της ταινίας «Το παιδί και το δελφίνι» το 1957. Το νησί λόγω της χαρακτηριστικής ηρεμίας του αποτελεί πόλο έλξης πολλών δημιουργών, συμπεριλαμβανομένης της Υδραίας σχεδιάστριας κοσμημάτων Έλενας Βότση, οποία αντλεί την έμπνευσή της από την Ύδρα, στην οποία «η απουσία αυτοκινήτων την κάνει ένα μαγικό μέρος για δουλεύει κανείς».

“Ο ήλιος, τα βράχια και τα μοτίβα των κυμάτων με ενέπνευσαν. Η φυσική ομορφιά και η μοναδικότητα του νησιού έχουν επηρεάσει σημαντικά τη δημιουργική μου διαδικασία”, δηλώνει η Βότση στο CNN.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι φοιτητές στις ΗΠΑ συνεχίζουν τις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, καθώς προχώρησαν σε συνελεύσεις και αποφάσισαν να συνεχίσουν τις καταλήψεις τους και ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε πασχαλινούς ρυθμούς κινείται πλέον η αγορά με τους καταναλωτές να έχουν ήδη ξεκινήσει τις αγορές τους και τους επιχειρηματίες – εμπόρους να είναι...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις 13 Μαϊού αναμένεται να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της...

ΕΛΛΑΔΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο μάνατζερ γνωστού τράπερ που φέρεται να είναι μεταξύ των πέντε ηθικών αυτουργών στη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Μετά την απολογία...