Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μακελειό στην Αρτέμιδα: Εντόπισαν στο Φάληρο το σπίτι που διέμενε ο Τούρκος συλληφθείς στο «Ελ. Βενιζέλος» – Όλα τα νεότερα

Εντοπίστηκε στο Φάληρο από τις Αρχές το σπίτι του Τούρκου που συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και εξετάζεται η εμπλοκή στην ομαδική δολοφονία στην Αρτέμιδα.

Σύμφωνα με όσα είναι έως τώρα γνωστά, οι έξι νεκροί Τούρκοι στην Αρτέμιδα ήταν μέλη της πανίσχυρης τουρκικής μαφιόζικης οργάνωσης του Νονού Μπαρίς Μπογιούν που καταζητούν οι τουρκικές Αρχές και έχει βρει καταφύγιο στην Ιταλία, όπου διαφεύγει.

Το δε όχημα, στο οποίο επέβαιναν, προέρχεται από τη Γερμανία, είχε πλαστές γερμανικές πινακίδες και ανήκει σε Ρουμάνο, ο οποίος το είχε παραχωρήσει στα θύματα. Οι δράστες φαίνεται πως χρησιμοποίησαν τέσσερα όπλα, δύο εκ των οποίων ήταν πιστόλια.

Στην κατοχή του 32χρονου Τούρκου που εντοπίστηκε με πλαστά πορτογαλικά έγγραφα στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» με προορισμό την Μυτιλήνη, βρέθηκαν και 4 κάλυκες των 9 χιλιοστών που έχουν αποσταλεί για βαλλιστική εξέταση.

Η Αστυνομία έχει πληροφορίες για ενδεχόμενη εμπλοκή του με την υπόθεση, που διερευνάται ενώ υπάρχουν στοιχεία που τον «καίνε».

  • Το έγκλημα τελέστηκε 20 λεπτά μετά τις έξι το απόγευμα της Δευτέρας στην Αρτέμιδα
  • Στις 19:30 εκδόθηκε εισιτήριο στο όνομά του για να ταξιδέψει στις 21:00 για Μυτιλήνη
  • Στις 20:30, συνελήφθη

Και η ΕΥΠ στις έρευνες

Τα κινητά τους τηλέφωνα ελέγχονται από το Τμήμα Ψηφιακών Πειστηρίων και έχουν καταφέρει να εξάγουν χρήσιμα για την πορεία των ερευνών δεδομένα. Η εγκληματική ομάδα δρούσε, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι στην Ελλάδα.

Στο μεταξύ, η είδηση της ομαδικής δολοφονίας έχει γίνει πρώτη είδηση στην Τουρκία, φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, με συνεχείς αναφορές στην δράση της «συμμορίας με τις μοτοσικλέτες», που εφορμούν έτσι και γαζώνουν τους στόχους τους.

Οι λογαριασμοί που έχουν ανοιχτοί είναι πολλοί τόσο με αντίπαλες τουρκικές μαφιόζικες οργανώσεις, όπως ένα άτομο που δολοφονήθηκε πρόσφατα στην Γαλλία, όσο και με άλλες εγκληματικές οργανώσεις, όπως η διαβόητη «Σκάλιαρι» του Μαυροβουνίου.

Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής εντόπισε το κρησφύγετο των θυμάτων σε σπίτι στην Λούτσα που βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από το σημείο της εκτέλεσης, αλλά και ένα σπίτι στο Π. Φάληρο που βρέθηκε σήμερα, στο οποίο διέμενε ο συλληφθείς Τούρκος.

Ήθελαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν

Τα θύματα γνώριζαν φαίνεται πως ήταν στόχοι, είχαν έρθει από το εξωτερικό και μετακινούνταν συνεχώς για να μην τους βρουν οι εγκληματίες που τους καταδίωκαν. Οι δολοφόνοι τους εντόπισαν ακριβώς την στιγμή που ήταν έτοιμοι να μετακινηθούν ξανά.

«Είναι μία μονοκατοικία την οποία νοικιάζει ο άνθρωπος Airbnb. Ερχόταν συνέχεια κόσμος διαφορετικός αλλά δεν είχα δει κάτι περαιτέρω» λέει κάτοικος της περιοχής.

Η έρευνα της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Έξι χρόνια παρά τρεις μήνες από την εθνική τραγωδία στο Μάτι, γράφτηκε ο επίλογος της δικαστικής διερεύνησης των ευθυνών για τους 104 νεκρούς και...

ΔΙΕΘΝΗ

Τη φιλοδοξία για διεύρυνση της ΕΕ μέχρι το 2030 εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ μιλώντας σε μικρή ομάδα μέσων ενημέρωσης στις...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η δίκη έγινε με νομοθεσία που διαμορφώθηκε το 2019 με διατάξεις ευμενέστερες για τους κατηγορούμενους, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Βάζετε το κεφαλάκι σας σαν την στρουθοκάμηλο στην άμμο και παριστάνετε ότι δεν βλέπετε το πρόβλημα», είπε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος,...