Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

«Η Ρόδος για τη Ζωή» στηρίζει και φέτος το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Η πρώτη εκδήλωση της ΑΜΚΕ «Η Ρόδος για τη Ζωή» πραγματοποιήθηκε το 2009 στην πλατεία δημαρχείου της Ρόδου. Πρόκειται για έναν Αγώνα – Περπάτημα κατά του καρκίνου και σκοπό έχει μέσω δωρεών, τη συγκέντρωση χρημάτων και την αγορά μηχανημάτων που αφορούν τη διάγνωση και θεραπεία μορφών καρκίνου και την παραχώρηση αυτών στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Η επιλογή των μηχανημάτων γίνεται μετά από εισήγηση των αρμόδιων επιστημονικών οργάνων του νοσοκομείου. Από την πρώτη εκδήλωση το 2009 έως και την εκδήλωση του 2022, χάρη στην ΑΜΚΕ, παραχωρήθηκαν στο νοσοκομείο του νησιού μηχανήματα αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ.

Το χαρακτηριστικό της ΑΜΚΕ, είναι το μπλουζάκι διαφορετικού χρώματος κάθε χρόνο, το οποίο διατίθεται στους συμμετέχοντες της εκδήλωσης και σε όσους θέλουν να ενισχύσουν, έναντι μιας μικρής δωρεάς.

Η φετινή εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου 2023 και το χρώμα της μπλούζας είναι το γαλανό, ενώ το κόστος της μπλούζας είναι 8 ευρώ.

Η πρώτη εκδήλωση ξεκίνησε με 1.500 συμμετέχοντες και χρόνο με τον χρόνο αυξάνονταν. Στην τελευταία εκδήλωση το 2022 πήραν μέρος περίπου 15.000 άτομα.

Ο φετινός στόχος της οργάνωσης αφορά την αγορά Fibroscan, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από τις Παθολογικές κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, και το οποίο συνδέεται με την πρόληψη ηπατοκυτταρικού καρκινώματος.

«Είμαστε σίγουροι ότι και για τη φετινή χρονιά, με τη βοήθεια των συμπολιτών μας αλλά και των ανώνυμων δωρητών και χορηγών μας, ο στόχος θα υλοποιηθεί», δηλώνουν οι διοργανωτές. «Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και για την περσινή στήριξή σας, χρονιά κατά την οποία, η ΑΜΚΕ κατάφερε να αγοράσει έναν φορητό Υπερηχοτομογράφο της Μονάδας Επεμβατικής Ακτινολογίας, η χρήση του οποίου στον ογκολογικό ασθενή είναι ιδιαιτέρως σημαντική, καθώς με αυτό γίνεται η τοποθέτηση των κεντρικών συσκευών χημειοθεραπείας, (port catheters, PICC lines, central lines). Αναμένουμε τη στήριξη σας και για τη φετινή χρονιά».

Για παραγγελίες μπορείτε να καλείτε στο 6943808733 ή να στείλετε email στο rhodesforlife2021@gmail.com.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Απολογούνται από το πρωί στην Ευελπίδων οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρώσει...

ΕΛΛΑΔΑ

Μοιρασμένος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια. Θα ξεκινήσει με καλοκαιρία και λίγη σκόνη (κυρίως τη...

ΕΛΛΑΔΑ

Με εντατικούς ρυθμούς, συνεχίζονται οι έλεγχοι για παράνομα τραπεζοκαθίσματα στους κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Αθηναίων, καταγράφοντας άνοδο 9% σε σχέση με το 2023. Σύμφωνα...

ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο Κώστας Παττακός που υπηρέτησε το Χαλάνδρι και τη δημοσιογραφία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναφέρει...