Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εγκρίθηκαν 7.005 «Προγράμματα Άθλησης για Όλους» σε 84 Δήμους

Μπορεί ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την τελευταία περίοδο να βρίσκεται σε προεκλογική δραστηριότητα η οποία συνεχίζεται λόγω του δεύτερου γύρου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παράλληλα δεν «έτρεχαν» δραστηριότητες. Συγκεκριμένα η ΚΕΔΕ ανακοίνωσε τις εξελίξεις στα Προγράμματα Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ).

Η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ αναφέρει τα εξής: «Η νέα πολιτική ηγεσία Αθλητισμού κατανόησε άμεσα τη σημασία των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους (ΠΑγΟ), τα οποία εντάσσονται στις κοινωνικές πολιτικές των δήμων της χώρας και αποτελούν μια εξαιρετικά επωφελή δράση με σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες».

Η ΚΕΔΕ έκανε γνωστό πως «ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης ικανοποίησε το αίτημα του προέδρου της ΚΕΔΕ Λάζαρου Κυρίζογλου και της αρμόδιας Επιτροπής της ΚΕΔΕ και ανακοίνωσε την έγκριση των προτάσεων υλοποίησης Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν συνολικά 7.005 τμήματα που αφορούν 84 Δήμους και Φορείς από όλη την Ελλάδα.

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας γιατί η νέα πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού κατανόησε και αναγνωρίζει την σπουδαιότητα αυτού του αθλητικού θεσμού».

Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η ανακοίνωση τονίζει πως: «Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, υπέγραψε τις Αποφάσεις Έγκρισης των προτάσεων υλοποίησης Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους.
Εγκρίθηκαν 6.926 τμήματα ΠΑγΟ και 79 ΕΑγΟ (σύνολο 7.005) και αφορούν σε 84 Δήμους και Φορείς από όλη την Ελλάδα.
Αναλυτικά, η έγκριση των προτάσεων υλοποίησης Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων Άθλησης για Όλους αντιστοιχεί σε:

5642 Γενικά (τμήματα) Δομημένα Μεγάλης Διάρκειας,
754 Ειδικά (τμήματα) Δομημένα Μεγάλης Διάρκειας,
218 Δομημένα (τμήματα) Μικρής Διάρκειας,
161 Μη Δομημένα (τμήματα) Μικρής Διάρκειας,
151 Μη Δομημένα (τμήματα) Μεγάλης Διάρκειας και σε
79 Εκδηλώσεις.

Τα Προγράμματα και οι Εκδηλώσεις «Άθληση για Όλους» είναι ένας σπουδαίος αθλητικός θεσμός με ιστορικότητα και σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα, καθώς υλοποιείται στη χώρα μας από τις αρχές της δεκαετίας του ‘80.
«Μέσω των αναμορφωμένων Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, φυσικής κατάστασης ή εισοδήματος, τη δυνατότητα να αθληθούν, επιλέγοντας από ένα μεγάλο εύρος αθλητικών δραστηριοτήτων σε γήπεδα, πάρκα, στάδια και όπου αλλού μπορεί να φιλοξενηθεί άσκηση και κάθε τύπου φυσική δραστηριότητα» επισημαίνει ο κ. Βρούτσης, υπογραμμίζοντας:
“Τα Προγράμματα αυτά, με σχεδιασμό, παρακολούθηση και υποστήριξη από το Υπουργείο Αθλητισμού, υλοποιούνται από Δήμους και Φορείς σε όλη την Ελλάδα, υπό επιστημονική επίβλεψη.
Η πολυμορφία και η ποικιλία των προγραμμάτων, η στόχευσή τους στις ιδιαίτερες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων, καθώς και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος συμμετοχής καταδεικνύουν το ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο, αποδεικνύοντας ότι είναι πράγματι σχεδιασμένα για όλους”».

Ο Υπουργός τόνισε, επιπλέον πως «τα ΠΑγΟ και τα ΕΑγΟ αποτελούν ουσιαστική κοινωνική επένδυση, διότι συμβάλλουν στη διατήρηση και τη βελτίωση της υγείας των πολιτών, μέσω της άσκησης. Ταυτόχρονα, καλλιεργούν και αναπτύσσουν τόσο τις διαπροσωπικές σχέσεις εντός των τοπικών κοινωνιών όσο και τη σχέση ανθρώπου και φυσικού περιβάλλοντος», καταλήγοντας:
“Η βελτίωση της υγείας των πολιτών, η καλλιέργεια αθλητικού χαρακτήρα και αθλητικής συνείδησης, η ωφέλιμη αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου και η αναψυχή αποτελούν κεντρικές πολιτικές μας και εργαζόμαστε συστηματικά για την επίτευξή τους”».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την ώρα που καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για την άγρια συμπλοκή που κατέληξε σε τραγωδία τα ξημερώματα στο Μαρούσι, έξω...

ΕΛΛΑΔΑ

Στους εννέα ανέρχονται πλέον οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και για τη δολοφονία το αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη τον περασμένο...

ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας, που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη, και φέρεται να πραγματοποιούσε διακίνηση ναρκωτικών πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα το Τμήμα...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας διακινητής που κατελήφθη να μεταφέρει στοιβαγμένους 15 παράτυπους μετανάστες σε όχημα τύπου van....