Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Επιδεινώνεται ο καιρός από το μεσημέρι – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με νοτιάδες στο Αιγαίο

Επιδείνωση του καιρού σήμερα από το μεσημέρι και από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από το απόγευμα θα επεκταθούν οι βροχές και οι καταιγίδες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο. Στο Ιόνιο θα υπάρχουν νοτιάδες με ισχύ τοπικά 7 μποφόρ.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι βροχερός κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με πολύ ισχυρούς νοτιάδες στο Αιγαίο. Την Κυριακή θα υπάρχει σχετική αλλά πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Το πρωί ο καιρός θα είναι βροχερός μόνο στο ανατολικό Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από τους 18 μέχρι τους 22 βαθμούς Κελσίου. Από το βράδυ της Κυριακής όμως ένα νέο χαμηλό βαρομετρικό από τα βορειοδυτικά θα δώσει ξανά βροχερό καιρό στη χώρα.

Σήμερα Παρασκευή 10/11 επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι αρχικά στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών. Τα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ τοπικά στο βόρειο Ιόνιο έως 7 μποφόρ. Στα ανατολικά αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.

Περιορισμένη ορατότητα λόγω αφρικανικής σκόνης

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα βόρεια.
Στην Αττική θα έχουμε αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στα δυτικά πιθανόν τοπικά ισχυρές. Βελτίωση θα υπάρξει αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσεις έως τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και το μεσημέρι – απόγευμα πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πλησιάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ιρλανδία, η Ισπανία και μια σειρά από άλλες χώρες μέλη της ΕΕ ενδέχεται να αναγνωρίσουν παλαιστινιακό κράτος στις 21 Μαΐου, σύμφωνα με ρεπορτάζ...

ΕΛΛΑΔΑ

Aποχή από τη νομική βοήθεια προτείνει στους Δικηγορικούς Συλλόγους όλης της χώρας η Συντονιστική Επιτροπή Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, λόγω της αδικαιολόγητης...

ΔΙΕΘΝΗ

Μια διαφήμιση για το νέο iPad Pro προκάλεσε σάλο την Τετάρτη, καθώς έδειξε μια υδραυλική πρέσα βιομηχανικού μεγέθους να συνθλίβει ένα πικάπ και μια...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εφαρμογή του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου που αφορά στην παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Αναλυτικά, πάνω από 1.200 παραχωρήσεις τμημάτων έχουν...