Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτέλεση στον Νέο Κόσμο: Στο «μικροσκόπιο» η διαδρομή των δραστών και τα κινητά του 44χρονου

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για την εν ψυχρώ εκτέλεση του 44χρονου στον Νέο Κόσμο. Οι Αρχές “ξεσκονίζουν” τη διαδρομή διαφυγής των δραστών και τα κινητά τηλέφωνα για να φθάσουν στους εντολείς του ακριβοπληρωμένου συμβολαίου θανάτου.

Οι δράστες της εκτέλεσης του 44χρονου διένυσαν μια πολύ μεγάλη απόσταση από τον Νέο Κόσμο μέχρι τη λεωφόρο Αθηνών στο Δαφνί, όπου παράτησαν και έβαλαν φωτιά στο τζιπ, το οποίο χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικές αρχές αναζητούν το άτομο το οποίο έδωσε την εντολή και πλήρωσε ένα πάρα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό για να εκτελεστεί το συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου, καθώς ο 44χρονος θεωρούνταν ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της επονομαζόμενης Greek Mafia και ο βασικός εκτελεστής της ελληνικής μαφίας, όπως λένε οι Aρχές. Φαίνεται ότι είχε αυτόν τον ρόλο τα προηγούμενα χρόνια μέχρι την ανέλιξή του στην ιεραρχία.

Παράλληλα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια αναλύονται τα δύο κινητά του τηλέφωνα, τα οποία είχε μαζί του στο ίδιο αυτοκίνητο. Έχουν επίσης μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια τόσο το όχημα του θύματος, το πιστόλι τύπου των 9 χιλιοστών, το οποίο είχε και δεν χρησιμοποίησε, καθώς επίσης και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες και σφαίρες στη θαλάμη, το οποίο εντοπίστηκε στο πορτ μπαγκάζ.

Παράλληλα, αναλύσεις γίνονται και στους 97 κάλυκες που συνέλεξε η Ελληνική Αστυνομία από το σημείο της δολοφονίας. Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν και όλες οι ηχηρές εκτελέσεις στον κόσμο της Μαφίας ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα για τις έχθρες, τις συμμαχίες και τις βεντέτες που έχουν ανοίξει. Ειδικά τα τελευταία επτά χρόνια άλλωστε μία σειρά από δολοφονίες ιχνηλατούν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν οι Αρχές.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε η ΕΡΤ έχει καταγραφεί καρέ-καρέ η μαφιόζικη εκτέλεση του 44χρονου, γνωστού στον κόσμο της νύχτα με το ψευδώνυμο «Ζαμπόν».

Εξάλλου, στις 29 Οκτωβρίου 2018 ο 44χρονος είχε πέσει ξανά θύμα μαφιόζικης επίθεσης, στην ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά, όπου τραυματίστηκε σοβαρά αλλά κατάφερε να γλιτώσει καθώς έπαθε εμπλοκή το όπλο των δραστών.

Ένα μήνα πριν από την απόπειρα εναντίον του, είχε δολοφονηθεί μία 33χρονη γνωστή με το ψευδώνυμο «Bella Mafia», με την οποία ο 44χρονος διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση. Εκτελέστηκε στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά. Φαίνεται να γνώριζε ή να είχε ρόλο σε έναν μεγάλο κύκλο αιματηρών χτυπημάτων στο πόλεμο αλληλοεξόντωσης της Μαφίας.

Το όνομα του 44χρονου είχε ακουστεί και το 2012 και σε συμβόλαιο θανάτου κατά της προέδρου εφετών Παρασκευής Καλαιτζή που είχε δικάσει την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου. Η επονομαζόμενη Λίτσα, συγγενής γνωστού αρχιμαφιόζου, η οποία είχε συνεργαστεί με τις Αρχές και είχε αποκαλύψει πολλά για τα σχέδια της «Greek Mafia», είχε αναφέρει το όνομά του στις καταθέσεις της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευοίωνες διαγράφονται οι προοπτικές για τις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου καθώς ωριμάζουν οι επενδύσεις σε νέες μονάδες εξαγωγής LNG. Σε ομιλία...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένας από τους δύο διασώστες υπεύθυνους για τον θάνατο του Ελάιζα ΜακΚλέιν, ενός νεαρού Αφροαμερικανού στον οποίο χορήγησαν κεταμίνη μετά τη σύλληψή του το...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η άμμος τελειώνει στην κλεψύδρα και οι ελάχιστες επιχειρήσεις, περίπου το 5% – 6% του συνόλου, που δεν έχουν συμμορφωθεί θα πρέπει να το...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα με τους εμπόρους να περιμένουν ο εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και...