Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Εκτέλεση στο Νέο Κόσμο: Ερευνάται το βαρύ παρελθόν του θύματος – Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. τα βίντεο

Στο βαρύ παρελθόν του 44χρονου ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ. το κίνητρο της μαφιόζικης εκτέλεσης στον Νέο Κόσμο. Ήταν ένα από τα γνωστά ονόματα στον χώρο της «Greek Mafia».

Ο «Ζαμπόν», όπως αποκαλούταν στον κόσμο της παρανομίας, υπήρξε στόχος επίθεσης και το 2018 ενώ το όνομά του είχε εμπλακεί το 2012 σε συμβόλαιο θανάτου κατά της τότε προέδρου εφετών. Οι Αρχές αναλύουν βιντεοληπτικό υλικό, κινητά τηλέφωνα και στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος, ώστε να εντοπίσουν τους εκτελεστές.

Η «Greek Mafia»

Εκτός του μεγαλύτερου αντιπάλου της «τριανδρίας» του αποκαλούμενου «Καράφλα» που θεωρείται πως κρύβεται πίσω από την εκτέλεσή του, πιστεύεται πως οι σχέσεις του με την άλλοτε πανίσχυρη τριανδρία είχαν διαρραγεί με το ίδιο το μεγάλο αφεντικό της «Greek Mafia» και πολλοί χρεώνουν ακόμα και την εκτέλεση του Βασίλη Στεφανάκου στον «Ζαμπόν».

Σταδιακά με την απώλεια «αφεντικών» συγκέντρωσε ο ίδιος μεγάλη δύναμη και έγινε από «στρατιώτης» αφεντικό ο ίδιος, σε περιοχές που κάποτε τον πρώτο λόγο είχαν οι εντολείς του. Αυτή η τάση αυτονόμησης που είχε αποκτήσει δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες έχθρες, εκτός των νεκρών που άφηνε ο ίδιος πίσω του, όπως πιστεύουν όλα αυτά τα χρόνια οι Αρχές.

Αυτό που έχει τραβήξει περισσότερο το βλέμμα των αστυνομικών είναι πως τον περασμένο Ιούνιο στο κλεμμένο Nissan που εντοπίστηκε γεμάτο όπλα, σταθμευμένο κοντά στο πρατήριο καυσίμων του θύματος, εντοπίστηκε το DNA του «Ράμπο» και του κουνιάδου του «Νιόνιου» που έπεσαν θύματα μαφιόζικης εκτέλεσης έξω από το σπίτι τους στον Κορυδαλλό στις 7 Ιουνίου 2023.

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών υποπτεύονται οι αρχές

Αυτό που πιστεύουν οι αστυνομικοί που ερευνούν τις συγκεκριμένες υποθέσεις, είναι πως πιθανόν ο «Ράμπο» με τον «Νιόνιο» σχεδίαζαν από κοινού να «χτυπήσουν» τον «Ζαμπόν», όμως εκείνος το έμαθε και ουσιαστικά τους πρόλαβε. Συνέχισε όμως έκτοτε να παίρνει τα μέτρα του. Θεωρούν πως ουσιαστικά θα ήταν αντίποινα για την δολοφονία του «Θείου Τζο» στα Δερβενοχώρια τον Απρίλιο του 2022, στην οργάνωση του οποίου φέρεται να ανήκαν και οι δύο και να δραστηριοποιούνταν κυρίως με το λαθρεμπόριο καυσίμων.

Μέρος αυτού του κύκλου αίματος ίσως να ήταν η δολοφονία του ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων στον Γέρακα τον Ιούνιο του 2022 αλλά και μία εμπρηστική επίθεση στο πρατήριο καυσίμων του γιου του «Θείου Τζο» στο Σχιστό, τον Ιούνιο του 2023.

Η απόπειρα δολοφονίας το 2018

Ο «Ζαμπόν» μετά από όλα αυτά είχε ενισχύσει πολύ τα μέτρα ασφαλείας που έπαιρνε. Είχε πιστόλι πάνω του και καλάσνικοφ στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του που δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει, ενώ είχε φροντίσει να έχει και συνοδεία με σωματοφύλακες που χθες δεν ήταν μαζί του. Φρόντισε να σταθμεύσει ανάποδα και με την πόρτα του οδηγού προς τον τοίχο του πρατηρίου που καλυπτόταν από κάμερα, ώστε να μπορεί σε κάθε περίπτωση να διαφύγει άμεσα και βεβαίως το όχημά του ήταν θωρακισμένο. Το σχέδιο όμως των αντιπάλων του, αυτή την φορά ήταν πιο καλά μελετημένο σε αντίθεση με την απόπειρα που έγινε σε βάρος του στον Πειραιά στις 29 Οκτωβρίου 2018.

Η σχέση με τη «Bella Mafia»

Ένα μήνα πριν από την απόπειρα εναντίον του, είχε δολοφονηθεί μία 33χρονη γνωστή με το ψευδώνυμο «Bella Mafia», με την οποία ο 44χρονος διατηρούσε επί σειρά ετών σχέση. Εκτελέστηκε στο γκαράζ του σπιτιού της στην Κηφισιά. Φαίνεται να γνώριζε ή να είχε ρόλο σε έναν μεγάλο κύκλο αιματηρών χτυπημάτων στο πόλεμο αλληλοεξόντωσης της Μαφίας.

Τα στοιχεία που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Ένα στοιχείο που ίσως αποδειχθεί πολύτιμο είναι το ίδιο το βιντεοληπτικό υλικό της εκτέλεσης κατά το οποίο φαίνεται ο ένας εκ των δύο εκτελεστών που τον πυροβολεί από την θέση του οδηγού. Με τους χειρισμούς που κάνει, άθελά του να αποκαλύπτεται μέρος των χαρακτηριστικών του που ίσως βοηθήσει τις Αρχές να τον ταυτοποιήσουν.

Οι αστυνομικοί έχουν μεταφέρει στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. το κινητό του θύματος και πιστεύουν ότι από αυτό ίσως καταφέρουν να εξάγουν σημαντικά στοιχεία. Παράλληλα, προσπαθούν να εντοπίσουν από περιφερειακά στελέχη τυχόν συνομιλίες από τις οποίες θα μπορέσουν να διαπιστώσουν την προέλευση των τελευταίων χτυπημάτων.

Επίσης, στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχουν επίσης μεταφερθεί τόσο το όχημα του θύματος, το πιστόλι τύπου των 9 χιλιοστών, το οποίο είχε και δεν χρησιμοποίησε, καθώς επίσης και ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ με δύο γεμιστήρες και σφαίρες στη θαλάμη, το οποίο εντοπίστηκε στο πορτ μπαγκάζ. Παράλληλα, αναλύσεις γίνονται και στους 97 κάλυκες που συνέλεξε η Ελληνική Αστυνομίααπό το σημείο της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν επίσης συνεχώς βιντεοληπτικά υλικά για να αποκτήσουν εικόνα για το δρομολόγιο διαφυγής των δραστών και κυρίως από το Δαφνί που εγκατέλειψαν το όχημα διαφυγής και μετά, σε μία προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη τους.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν χθες Παρασκευή τις κεντρικές ΗΠΑ, προκαλώντας σοβαρές ζημιές αλλά και τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών ανθρώπων, σύμφωνα με τις αρχές. Περισσότεροι από...

ΕΛΛΑΔΑ

Μοιρασμένος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια. Θα ξεκινήσει με καλοκαιρία και λίγη σκόνη (κυρίως τη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευοίωνες διαγράφονται οι προοπτικές για τις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου καθώς ωριμάζουν οι επενδύσεις σε νέες μονάδες εξαγωγής LNG. Σε ομιλία...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένας από τους δύο διασώστες υπεύθυνους για τον θάνατο του Ελάιζα ΜακΚλέιν, ενός νεαρού Αφροαμερικανού στον οποίο χορήγησαν κεταμίνη μετά τη σύλληψή του το...