Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Greek Mafia: Στην Ευελπίδων οι συλληφθέντες – Νέος κύκλος ερευνών για έως και 10 άτομα που δεν έχουν ταυτοποιηθεί

Στην Ευελπίδων οδηγήθηκαν τα δύο άτομα που φέρεται πως κρύβονται πίσω από τις δολοφονίες ανθρώπων της λεγόμενης Greek Mafia και συγκεκριμένα του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Πειραιά.

Πρόκειται για δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση έναν 29χρονο και έναν 39χρονο. Ακόμη ένα άτομο οδηγήθηκε, με κοινή μεταγωγή, στον εισαγγελέα. Πρόκειται για τον άνδρα που συνελήφθη χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ερευνών, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί εάν εμπλέκεται σε δολοφονίες. Στη δικογραφία, που έχει σχηματίσει η αστυνομία, περιλαμβάνονται συνολικά οκτώ άτομα.

Πρόκειται για μία πολύμηνη έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής και απέδωσε τις συγκεκριμένες συλλήψεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν γίνει τουλάχιστον τρεις κατ οίκον έρευνες τόσο στην Αττική όσο και στη Θεσσαλονίκη σε τουλάχιστον δύο σπίτια. Έχει βρεθεί οπλισμός, πιστόλια, γεμιστήρες αλλά και φυσίγγια, ενώ σε ένα εξ αυτών υπήρχαν και λαθραία καπνικά προϊόντα.

Εκτός από τους δύο συλληφθέντες, οι έρευνες συνεχίζονται για τουλάχιστον ένα άτομο το οποίο έχει ταυτοποιηθεί και φέρεται ακόμα να βρίσκεται εντός της ελληνικής επικράτειας και να συμμετείχε στις εκτελέσεις της επονομαζόμενης μαφία. Ένας κρατείται στις φυλακές της Λάρισας, ένας στις φυλακές του Μαυροβουνίου και δύο φαίνεται πως έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Πρόκειται για άνδρες ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών. Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τρεις ανθρωποκτονίες και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Οι αρχές εκτιμούν ότι υπάρχει και μεγάλος αριθμός ατόμων που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Γίνεται λόγος ίσως και για 10 ακόμη άτομα.

Οι τρεις απόπειρες είναι εναντίον ομογενή -από την πρώην Σοβιετική Ένωση- στην Πιερία το περασμένο καλοκαίρι και δύο συγγενικών προσώπων του Σκαφτούρου που τραυματίστηκαν από τις σφαίρες κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στα Σκούρτα Βοιωτίας. Επίσης, φέρονται να εμπλέκονται σε επίθεση με βόμβα σε βενζινάδικο ιδιοκτησίας συγγενικού προσώπου του Σκαφτούρου. Ο ένας από τους δύο συλληφθέντων στο παρελθόν έχει γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης, καθώς είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του στον Ασπρόπυργο.

Για τη δολοφονία του Σκαφτούρου οι αστυνομικοί φέρεται να κατέληξαν στην ταυτοποίηση του ενός εμπλεκόμενου από το δακτυλικό του αποτύπωμα.  Είχε εντοπιστεί σε μοτοσικλέτα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν κατά την διαφυγή τους οι εκτελεστές. Για τον δεύτερο που συνελήφθη  οι αρχές φέρεται να έφτασαν στα ίχνη του μέσα από στοιχεία που προέκυψαν από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Τα αιματηρά περιστατικά, όπως εκτιμά η αστυνομία εντάσσονται στο πόλεμο μεταξύ ανθρώπων της νύχτας με παράνομες δραστηριότητες κυρίως στο λαθρεμπόριο καυσίμων και προϊόντων καπνού.

Οι έρευνες της Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται για το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να έχουν σχέση με τη δολοφονία του Ζαμπούνη στο Νέο Κόσμο αλλά και με άλλες επιθέσεις που εντάσσονται στον πόλεμο μεταξύ αντίπαλων ομάδων του υποκόσμου.

Περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση αναμένονται από τις επίσημες ανακοινώσεις οι οποίες θα γίνουν στις 15:30 σήμερα μετά το μεσημέρι στην ΓΑΔΑ από τον Διευθυντή Ασφάλειας Αττικής Ιωάννη Σκούρα και την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι έγιναν μάρτυρες του ακραίου φαινομένου στη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε το cyclades24.gr κατολίσθηση σημειώθηκε στη Θηρασιά, σήμερα το...

ΕΛΛΑΔΑ

«Ενώ όλοι οι ένοικοι στην κεντροαριστερή πολυκατοικία διαγκωνίζονται για το ρετιρέ της, ο Πρόεδρος του “miniΠΑΣΟΚ” κ. Ανδρουλάκης, επιδιώκει μετά βίας να “πιάσει” την...

ΕΛΛΑΔΑ

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού μέχρι την Μ. Τετάρτη θα είναι οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη...

ΔΙΕΘΝΗ

Η Χαμάς δημοσιοποίησε ένα νέο προπαγανδιστικό βίντεο στο οποίο παρουσιάζονται ενδείξεις ζωής των ομήρων Κιθ Σίγκελ και Ομρί Μιράν 64 και 46 ετών αντίστοιχα....