Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οι αγρότες διαδηλώνουν στην Agrotica – Σε διάλογο καλεί ο Αυγενάκης (βίντεο)

Με πανό και συνθήματα διαδηλώνουν οι αγρότες μέσα στον χώρο της ΔΕΘ, όπου εγκαινιάστηκε η 30ή Agrotica, ενώ ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης καλεί σε διάλογο και συναίνεση.

Ήδη, από το πρωί εκατοντάδες αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα έφτασαν στη Θεσσαλονίκη, με λεωφορεία και ΙΧ, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και συγκεντρώθηκαν στη νότια πύλη της ΔΕΘ. Αρχικά, έφτασαν οι αγρότες από τη Νάουσα και τα Γρεβενά, ενώ στη συνέχεια προστέθηκαν και οι αγρότες από τη Θεσσαλία.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, παραγωγοί πέταξαν κάστανα και μήλα στον δρόμο.

«Τώρα είναι η ώρα της συναίνεσης»

Από την πλευρά του, ο κ. Αυγενάκης απηύθυνε πρόσκληση σε διάλογο και συναίνεση, επισημαίνοντας ότι οι τελευταίες εξαγγελίες του πρωθυπουργού έδειξαν ότι η κυβέρνηση ανταποκρίνεται στα λογικά αιτήματα που αφορούν στη μείωση του κόστους παραγωγής και του κόστους ενέργειας.

«Τώρα είναι η ώρα της συναίνεσης, της συναντίληψης, του διαλόγου και της κοινωνικής ομαλότητας», είπε ο κ. Αυγενάκης, στο περιθώριο συζήτησης με εκπροσώπους φορέων, στέλνοντας μήνυμα σε αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς και μελισσοκόμους και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «αντιμετωπίζει με σεβασμό τον κόπο των αγροτών και τις αγωνίες τους για το μέλλον της παραγωγής τους».

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους αγρότες να αξιολογήσουν τα μέτρα της κυβέρνησης και να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους. «Είναι η ώρα της συναίνεσης, της συναντίληψης, της κοινωνικής ομαλότητας. Είναι η ώρα του διαλόγου και της κοινής προσπάθειας. Μαζί θα κερδίσουμε πολλά περισσότερα», υπογράμμισε.

Οι αγρότες προχωρούν σε πανελλαδική παναγροτική σύσκεψη στη Νίκαια, την ερχόμενη Τρίτη, για να συντονίσουν τα περαιτέρω βήματά τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην τέλεση κλοπών οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν ως...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024, στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών σε συνεργασία με αστυνομικούς...

ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών με αφορμή περιστατικό φερόμενης διάρρηξης επισημαίνονται τα εξής: Κατά τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής 26...

ΕΛΛΑΔΑ

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω...