Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σχεδιασμός προγραμμάτων απασχόλησης, αλλά και απορρόφηση εργαζομένων στο Πολεμικό Ναυτικό

Συνεχίζονται οι επαφές μεταξύ του σωματείου εργαζομένων στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα» και των αρμοδίων υπουργείων, με στόχο την εξεύρεση λύσης για τους εργαζόμενους. Σε ενημέρωση του σωματείου προς τα μέλη του αναφέρονται τα εξής: «Οι πιέσεις μας προς κάθε κατεύθυνση , για να μην μείνουμε ούτε μια στιγμή άνεργοι , συνεχίζονται καθημερινά.

Την Πέμπτη 1/2, όπως σας είχαμε ανακοινώσει , πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας όλων των μελών του ΔΣ και των εκλεγμένων σε όργανα (ΠΟΕΜ & ΕΚΠ) στο Υπουργείο Εργασίας.

Συναντηθήκαμε , λόγω του επιβαρυμένου προγράμματος της Υπουργού κ. Μιχαηλίδου , με τον διευθυντή της με τον οποίον συζητήσαμε το εργασιακό μας μέλλον , το θέμα της παράτασης του προγράμματος με το Πολεμικό Ναυτικό μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και οι αποφάσεις που αφορούν το εργασιακό μας μέλλον , προγράμματα συμπλήρωσης της διαφοράς των ποσών που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε σχέση με το συνολικό ποσό του ICC (δεσμεύσεις από τον πρώην Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και την Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ. Στρατινάκη) , μέριμνα για συνταξιοδότηση από τους εργαζόμενους μηχανικούς του ΤΣΜΕΔΕ που έχουν υπερβεί το 62ο έτος και άλλα.

Οι απαντήσεις που πήραμε ήταν ότι κάποια πράγματα δεν τα γνώριζε , δεσμεύτηκε να ενημερωθεί και θα είμαστε σε επικοινωνία.

Γνώριζε όμως και μας επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά ότι πρόθεση της Κυβέρνησης είναι η απορρόφηση ενός σημαντικού αριθμού εργαζομένων, στο Πολεμικό Ναυτικό ή και σε άλλες υπηρεσίες του ΥΠΕΘΑ.

Υπαγωγή των εργαζομένων ηλικίας 55 ετών και άνω σε ειδικό πρόγραμμα μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.

Υπαγωγή των λοιπών εργαζομένων , όσων δεν προσληφθούν από τον κ. Προκοπίου, σε ειδικά προγράμματα που βρίσκονται υπό σχεδιασμό σε διάφορους φορείς του Δημοσίου.

Αν για τα παραπάνω υπάρχουν καθυστερήσεις έχουν στην σκέψη τους και υπάρχει η δυνατότητα για την υπαγωγή όλων των εργαζομένων σε ειδικό πρόγραμμα.

Εμείς από την πλευρά μας δεσμευτήκαμε να μην απαντήσουμε για την τελευταία πρόταση έως ότου συναντηθούμε με το Υπουργό Επικράτειας κ. Παπασταύρου σε προγραμματισμένη συνάντηση.

Την Παρασκευή 2/2 το Προεδρείο του Σωματείου μας με τον νομικό μας σύμβουλο κ. Πήττα συναντήθηκε με τον Υπουργό Επικρατείας κ. Παπασταύρου , και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Μπρατάκο.

Κυρίαρχο αίτημα της συνάντησης μας ήταν να υπάρξει μια ακόμη παράταση του προγράμματος συντήρησης των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού για 2-3 μήνες, διάστημα που εκτιμούμε , σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων Υπουργείων , ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την οριστική λύση του θέματος.

Από την πλευρά μας του μεταφέραμε ότι κατανοούμε τις δυσκολίες που υπάρχουν στην επεξεργασία και την ολοκλήρωση της επιδιωκόμενης λύσης , κυρίως λόγω της εμπλοκής περισσοτέρων Υπουργείων και ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι υπεύθυνοι για αυτό αλλά αντιθέτως συμβάλλουν με κάθε μέσο στην προσπάθεια αυτή που γίνεται από τους αρμόδιους του Υπουργείου Οικονομικών και Άμυνας , έχοντας μαζί τους μια άριστη συνεργασία.

Οι Υπουργοί δεν ήταν αρνητικοί , δεσμεύτηκαν ότι θα ερωτηθούν τα αρμόδια Υπουργεία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σχετικά με την παράταση του προγράμματος συντήρησης των υποβρυχίων , κατανόησαν ότι η ευθύνη δεν είναι των εργαζομένων , θα ζητήσουν να ενημερωθούν για τις προκηρύξεις – διατάξεις για την απορρόφηση των εργαζομένων σε διάφορους φορείς , όπως αυτά έχουν συζητηθεί και ότι εντός της εβδομάδος θα μας ενημερώσουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει αύριο Δευτέρα 29 Απριλίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο δεν θα έχει προεκλογικό χαρακτήρα, όπως επισημαίνει...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε «εξάχρονο παιδί» τον αντίπαλό του στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην ομιλία του...

ΕΛΛΑΔΑ

Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση οπαδών και τη δολοφονία Λυγγερίδη στου Ρέντη. Μεταξύ των προφυλακισμένων και 2 φερόμενοι ως ηγετικά...

ΕΛΛΑΔΑ

«Υπάρχει μια οργανωμένη, απόλυτα οργανωμένη εγκληματική οργάνωση, ένα σύνολο εγκληματιών οι οποίοι έφτασαν και σκότωσαν έναν αστυνομικό. Δηλαδή οργανωμένα, μεθοδευμένα, εμπνευσμένα και αποφασισμένα χτύπησαν...