Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μαφιόζικη δολοφονία στη Μάνδρα: Στο παρελθόν του θύματος και τις οικονομικές του συναλλαγές εστιάζουν οι έρευνες

Το παζλ της μαφιόζικης δολοφονίας του επιχειρηματία στην Μάνδρα Αττικής προσπαθούν να συνθέσουν οι Αρχές. Οι Αστυνομικοί αναζητούν τη διαδρομή που ακολούθησαν οι εκτελεστές, ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει οι συνομιλίες του θύματος με φίλους του, λίγο πριν οι δράστες ανοίξουν πυρ εναντίον του.

Στο τηλέφωνο με ένα φίλο του μιλούσε ο 59χρονος επιχειρηματίας την ώρα της δολοφονίας του στην Αγία Αικατερίνη Μάνδρας.

«Βοήθεια με σκοτώνουν…», αυτά, ήταν τα τελευταία λόγια του 59χρονου, δευτερόλεπτα πριν πέσει νεκρός από τα πυρά των εκτελεστών του, όπως τα μετέφερε ο φίλος του στους αστυνομικούς.

Το θύμα επέστρεφε από την εταιρεία του στα Μέγαρα, στο σπίτι του στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης Μάνδρας. Καθώς μιλούσε στο τηλέφωνο και περίπου 200 μέτρα από το σπίτι έφτασε σε μία στροφή και έκοψε ταχύτητα. Στο σημείο εκείνο οι εκτελεστές του είχαν στήσει την ενέδρα.

Πετάχτηκαν μπροστά του και τον εκτέλεσαν αδειάζοντας ένα καλάσνικοφ. Στη συνέχεια πέταξαν μέσα στο αυτοκίνητο του θύματος το όπλο και έβαλαν φωτιά. Τις φωνές, τις κραυγές για βοήθεια του 59χρονου επιχειρηματία και τις ριπές του καλάσνικοφ άκουσε ο φίλος του και κάλεσε την Άμεση Δράση. Οι δράστες ανέβηκαν στην μοτοσικλέτα και διέφυγαν με κατεύθυνση προς Μάνδρα.

Όπως δήλωσε ένας γείτονας: «Ακούω πυροβολισμούς από πολυβόλο όπλο. Πρέπει να ήταν γύρω στις 15. Μετά από 10 δευτερόλεπτα περίπου ακούω και 2-3 πιστολιές δηλαδή, μπαμ, μπαμ, μπαμ, απ’ ότι αποδείχτηκε ήταν η χαριστική βολή».

Ένας συνεργάτης του θύματος, τον ακολουθούσε εκείνο το βράδυ με το δικό του αυτοκίνητο. Είδε τους δύο δράστες με κράνη να διαφεύγουν με μοτοσυκλέτα και το αυτοκίνητο του επιχειρηματία να φλέγεται. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα πηγαίναμε σπίτι του να πιούμε καφέ. Τον ακολουθούσα με το αυτοκίνητό μου σε μια απόσταση 500 μέτρων. Όταν βγήκε από την οδό Αγίας Αικατερίνης, και έστριψε αριστερά στο δρόμο για το σπίτι του, έχασα την οπτική επαφή γιατί είχε δέντρα και θάμνους. Άκουσα κάποιους κρότους. Όταν έφθασα στη διασταύρωση είδα το αυτοκίνητο του να καίγεται. Από δίπλα του είδα μια μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού με δύο άτομα να φεύγει με μεγάλη ταχύτητα».

Η μηχανή με τους εκτελεστές πέρασε από δίπλα του, αλλά δεν μπόρεσε να δει τα πρόσωπα των δραστών και τα χαρακτηριστικά της μοτοσικλέτας. Ενδέχεται να κληθεί εκ νέου κάποια στιγμή μήπως ανακαλέσει στη μνήμη του τυχόν σημαντικά στοιχεία για την έρευνα.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ερευνούν το παρελθόν και τις πιθανές οικονομικές διαφορές που είχε ο επιχειρηματίας, για να μπορέσουν να φτάσουν στην άκρη του νήματος ενώ σημαντικά στοιχεία ίσως προκύψουν και από την άρση τηλεφωνικού απορρήτου του θύματος. Σε έρευνα που έγινε από την Αστυνομία στο σπίτι του βρέθηκαν αδήλωτα περίστροφα και πιστόλια ενώ και στο παρελθόν είχε απασχολήσει για παράνομη οπλοκατοχή.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία που δρομολογούν εξελίξεις έφερε στο φως το «Τούνελ», για τον φαντάρο της Ρω, Μανώλη Τσικνάκη 22 χρόνων που βρέθηκε πυροβολημένος στο κεφάλι...

ΕΛΛΑΔΑ

Και έκτη προφυλάκιση αποφασίστηκε μεταξύ των 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Πρόκειται για 33χρονο, κάτοικο Γερμανίας κατηγορούμενο...

ΕΛΛΑΔΑ

Με το στόμα ανοιχτό έμειναν όσοι έγιναν μάρτυρες του ακραίου φαινομένου στη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα όπως ανέφερε το cyclades24.gr κατολίσθηση σημειώθηκε στη Θηρασιά, σήμερα το...

ΕΛΛΑΔΑ

«Ενώ όλοι οι ένοικοι στην κεντροαριστερή πολυκατοικία διαγκωνίζονται για το ρετιρέ της, ο Πρόεδρος του “miniΠΑΣΟΚ” κ. Ανδρουλάκης, επιδιώκει μετά βίας να “πιάσει” την...