Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Νέες φοιτητικές κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 12 και την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου

Συνεχίζονται οι φοιτητικές κινητοποιήσεις και τη Δευτέρα 12/2 και οι φοιτητικοί σύλλογοι θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Παιδείας ενώ την Πέμπτη 15/2 προχωρούν σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Το νομοσχέδιο, ωστόσο, έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και για τις επόμενες 10 μέρες το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα βρίσκεται αναρτημένο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ με μικρές εξαιρέσεις, στις σχολές που τελούν υπό κατάληψη, οι εξετάσεις διεξάγονται διαδικτυακά.

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις για τα μη κρατικά πανεπιστήμια που προσανατολίζεται να περάσει με νόμο οι κυβέρνηση.

Με πλαφόν τον χαμηλότερο μέσο όρο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής για τα δημόσια πανεπιστήμια που για φέτος είναι λίγο παραπάνω από το 8, θα είναι το εισιτήριο και για την εισαγωγή στα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά παραρτήματα των ξένων πανεπιστημίων που θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα.

Βασική προϋπόθεση, η ίδρυση τουλάχιστον τριών σχολών κάθε παραρτήματος αλλά αυτό δε θα ισχύει για τα 20 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου, που θα μπορούν να ιδρύουν ακόμη και μία σχολή.

Ο ελάχιστος αριθμός των καθηγητών θα πρέπει να είναι 30 ενώ το 80% των καθηγητών πρέπει να έχουν διδακτορικό και τίτλοι σπουδών να αναγνωρίζονται στην Ελλάδα.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν οι εξής:

– Έλληνες ή αλλοδαποί: Απόφοιτοι λυκείου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ)

– Εισαγωγή: Μέσω πανελληνίων εξετάσεων

– Προϋπόθεση: Υπέρβαση Ελάχιστου Βαθμού Εισαγωγής

Οι φοιτητικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και τη Δευτέρα 12/2 και οι φοιτητικοί σύλλογοι θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Παιδείας ενώ την Πέμπτη 15/2 προχωρούν σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Το νομοσχέδιο, ωστόσο, έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και για τις επόμενες 10 μέρες το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας θα βρίσκεται αναρτημένο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ με μικρές εξαιρέσεις, στις σχολές που τελούν υπό κατάληψη, οι εξετάσεις διεξάγονται διαδικτυακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Την ώρα που καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για την άγρια συμπλοκή που κατέληξε σε τραγωδία τα ξημερώματα στο Μαρούσι, έξω...

ΕΛΛΑΔΑ

Στους εννέα ανέρχονται πλέον οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και για τη δολοφονία το αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη στου Ρέντη τον περασμένο...

ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας, που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη, και φέρεται να πραγματοποιούσε διακίνηση ναρκωτικών πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα το Τμήμα...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας διακινητής που κατελήφθη να μεταφέρει στοιβαγμένους 15 παράτυπους μετανάστες σε όχημα τύπου van....