Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Ομόφυλα ζευγάρια: Απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας – Σκέρτσος: Η ΝΔ είναι αρραγής

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Νωρίτερα απορρίφθηκε η ένσταση αντισυνταγματικότητας που είχαν καταθέσει βουλευτές, ενώ αναμένουμε να δούμε τι θα γίνει με το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

Αύριο Πέμπτη θα τεθεί το νομοσχέδιο σε ψηφοφορία, μετά τις τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών. Στους 95 ανέρχονται οι βουλευτές που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών, προκειμένου να παρέμβουν στη συζήτηση του νομοσχεδίου. Από αυτούς οι 28 είναι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Τρεις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας υποβλήθηκαν κατά του νομοσχεδίου από την Ελληνική Λύση, τους “Σπαρτιάτες” και τη Νίκη, όπως ανακοίνωσε με την έναρξη της συνεδρίασης ο προεδρεύων Γιώργος Γεωργαντάς. Αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας κατέθεσε και ο ΣΥΡΙΖΑ, επί της αρχής του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο. Εξάλλου, κατατέθηκε από 21 βουλευτές αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί της αρχής και επί του συνόλου των άρθρων του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο.

Αντιπαράθεση Σκέρτσου – Φάμελλου

Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια ένα τολμηρό, αλλά όχι παράτολμο βήμα και συμπλήρωσε ότι «κάποιοι θέλουν ρηγάτα στη ΝΔ, αλλά δεν θα το πετύχουν η ΝΔ είναι αρραγής». Ενώ είπε προς τον Σωκράτη Φάμελλο του ΣΥΡΙΖΑ, να μην κουνάει το δάχτυλο στην κυβέρνηση, καθώς πριν από μερικά χρόνια, είχαν στο κόμμα τους τον Πάνο Καμμένο και σήμερα έχουν τον Παύλο Πολάκη.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε επειδή νωρίτερα ο κ. Φάμελλος ότι «ναι μεν είναι μεγάλη στιγμή, αλλά η ΝΔ κρύβεται πίσω από το δάχτυλο της» γιατί όπως συμπλήρωσε, «σήμερα χωρίς την στήριξη των πραγματικά προοδευτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης αυτό το νομοσχέδιο δεν μπορεί να περάσει. Και αισθανόμαστε τιμή μας να στηρίζουμε την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

«Η συζήτηση αυτή έχει οδηγήσει σε μία αποκάλυψη που είναι κρίσιμη για την πολιτική κατάσταση της χώρας μας. Ένα μεγάλο ρήγμα στην κυβερνητική παράταξη, που πατάει σε πολλές βάρκες παραπλανώντας μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας», ενώ κάλεσε τον κ. Σκέρτσο να φέρει στη Βουλή τον Μάκη Βορίδη για να ψηφίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε σήμερα ότι μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να σταματήσουν το Ισραήλ από το να επιτεθεί στη συνοριακή πόλη Ράφα...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβης Μπουράκ Άκτσαπαρ, αναλαμβάνει καθήκοντα μονίμου αντιπροσώπου της χώρας του στο Γραφείο του ΟΗΕ στη Γενεύη, σύμφωνα με...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Για τους ελέγχους οι οποίοι γίνονται στην αγορά προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας καταναλωτή Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μίλησε...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δύο ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία που είναι 30η Απριλίου, όπου και ουσιαστικά ολοκληρώνεται το έργο της διασύνδεσης, υπάρχουν περίπου 15.000 επιχειρήσεις οι οποίες...