Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Χειρόφρενο σε Μετρό και Προαστιακό την Τετάρτη – Στάσεις σε λεωφορεία και τρόλεϊ, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Μετ΄ εμποδίων θα γίνονται οι μετακινήσεις στην Αθήνα αύριο, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου – ημέρα που θα διεξαχθεί η απεργία της ΑΔΕΔΥ, καθώς το ένα μετά το άλλο τα σωματεία των εργαζομένων στον κλάδο των μεταφορών εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, αποφάσεις για το πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), λαμβάνουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των εργαζομένων στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες.

Χωρίς Μετρό θα μείνει η Αθήνα την Τετάρτη, 28/2, καθώς 7 σωματεία συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Στα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας, σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ.

Επίσης, 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο σιδηρόδρομο, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Η αρχή έγινε από τον σιδηρόδρομο με την εξαγγελία απεργίας από την Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης (μηχανοδηγοί), οι οποία προχωρά σε κινητοποιήσεις την 28η Φεβρουαρίου, ημέρα συμπλήρωσης ενός έτους από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, η οποία άφησε πίσω της 57 νεκρούς, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση των αιτίων.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ. Ωστόσο, αγωγή κατά της απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας κατέθεσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. Εφόσον όμως η απεργία πραγματοποιηθεί, καθώς η καμία πτήση πλην των απαραίτητων (αεροδιακομιδές, κλπ) και των υπερπτήσεων δε θα εξυπηρετείται.

Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν εξαγγείλει σύμφωνα με απόφαση του Σ.Α.Τ.Α. 48ωρη απεργία την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ ενημέρωσε ότι τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο θα παραμείνουν δεμένα, λόγω συμμετοχής στην απεργία, η οποία θα ξεκινήσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τετάρτης και θα λήξει στις 24:00 της ίδιας ημέρας.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αντιπαράθεση με, την εκ δεξιών και εξ αριστερών, αντιπολίτευση, και οι σχέσεις Πολιτείας και Εκκλησίας ήταν, μεταξύ των θεμάτων, που ετέθησαν στη συνέντευξη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Οι έκτακτοι έλεγχοι των μικτών κλιμακίων που ξεκίνησαν από τις 18 Ιανουαρίου, έχουν αποδώσει καρπούς. Μέχρι πρόσφατα οι έλεγχοι έγιναν στα γαλακτοκομικά, οπωροκηπευτικά, ελαιόλαδο,...

ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε πανιά το ιστιοφόρο Belem για να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στο λιμάνι της Μασσαλίας μαζί με την συνοδεία 1000 πλοίων. Εντωμεταξύ η τριήρης...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (σύστημα ΤARGET) θα είναι κλειστό την 1η Μαΐου 2024. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της...