Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Gov Wallet: Σύντομα στις κινητές συσκευές – Την Τρίτη στη Βουλή το ν/σ για τις ψηφιακές υπηρεσίες

Στην τελική ευθεία είναι η εγκατάσταση του «ψηφιακού πορτοφολιού» Gov Wallet,στις κινητές συσκευές των χρηστών, μετά και την έγκριση που έδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. O νέος νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες, εισάγεται την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και αναμένεται να θέσει οριστικά στο παρελθόν την υποχρέωση του πολίτη να προσκομίζει δικαιολογητικά για τη διεκπεραίωση υποθέσεών του στο δημόσιο, καθώς με την ψηφιοποίηση του κράτους οι Υπηρεσίες θα μπορούν να αντλούν απευθείας τα απαραίτητα έγγραφα από τους αρμόδιους φορείς.

Μέσω του Gov Wallet, οι πολίτες θα μπορούν να δίνουν τη συγκατάθεσή τους ώστε οι υπηρεσίες να αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα που απαιτούνται για την πραγματοποίηση συναλλαγών.

«Θέλουμε καθημερινά να συμβάλλουμε στη ενδυνάμωση ενός ψηφιακού κράτους που μειώνει τη γραφειοκρατία, ακόμα και την ψηφιακή, σέβεται τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και «χτίζει» σχέσεις εμπιστοσύνης», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Στο σχέδιο νόμου θεσμοθετείται και το Gigabit Voucher, το οποίο θα επιδοτεί νοικοκυριά για συνδεσιμότητα σε υπερ-υψηλές ταχύτητες στο διαδίκτυο. Την Τρίτη ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αναμένεται να συναντηθεί με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για να συζητήσουν θέματα ευρυζωνικότητας.

Δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας, τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια και ΚΤΕΟ, έχουν βγει ήδη από το ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και έχουν πάρει θέση στο κινητό του οδηγού.

Μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας «myAuto» του Wallet, οι Αρχές θα έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των οχημάτων και θα μπορούν να ελέγξουν, κατόπιν συγκεκριμένης διαδικασίας επαλήθευσης, τα ψηφιακά έγγραφα.Το ψηφιακό πορτοφόλι ως εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ευκολότερα τις συναλλαγές τους με το δημόσιο και να διαχειρίζονται απρόσκοπτα τα δεδομένα τους, διατηρώντας παράλληλα την ιδιωτικότητα τους.

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες ανεμοστρόβιλοι έπληξαν χθες Παρασκευή τις κεντρικές ΗΠΑ, προκαλώντας σοβαρές ζημιές αλλά και τον τραυματισμό τουλάχιστον τριών ανθρώπων, σύμφωνα με τις αρχές. Περισσότεροι από...

ΕΛΛΑΔΑ

Μοιρασμένος θα είναι ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με ανάρτηση του μετεωρολόγου Γιώργου Τσατραφύλλια. Θα ξεκινήσει με καλοκαιρία και λίγη σκόνη (κυρίως τη...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ευοίωνες διαγράφονται οι προοπτικές για τις τιμές του ρεύματος και του φυσικού αερίου καθώς ωριμάζουν οι επενδύσεις σε νέες μονάδες εξαγωγής LNG. Σε ομιλία...

ΔΙΕΘΝΗ

Ένας από τους δύο διασώστες υπεύθυνους για τον θάνατο του Ελάιζα ΜακΚλέιν, ενός νεαρού Αφροαμερικανού στον οποίο χορήγησαν κεταμίνη μετά τη σύλληψή του το...