Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κύκλωμα μαστροπείας: Αποκαλυπτικοί διάλογοι και μηνύματα που «καίνε» τα μέλη του – Η συγκλονιστική μαρτυρία της αδελφής θύματος

Κύκλωμα μαστροπείας: Η φρίκη είχε αντίτιμο… χρήματα, κοκαΐνη και τατουάζ. Αυτή είναι η «πληρωμή» που λάμβαναν τα ανήλικα θύματα του κυκλώματος μαστροπείας που εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Τα στελέχη της Ασφάλειας που κατάφεραν να βάλουν τέλος στον Γολγοθά των έξι κοριτσιών από την Πολωνία, τη Γεωργία, την Αλβανία και την Ελλάδα αναζητούν συνεργούς του κυκλώματος, τους «πελάτες» που πλήρωναν για τα ροζ «ραντεβού», αλλά και άλλες ανήλικες που έπεσαν στα δίχτυα των προαγωγών.

Οπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, δύο από τα κορίτσια ήταν θύματα και του κυκλώματος μαστροπείας της «Λορέλας» στον Κολωνό, το οποίο εξαρθρώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ δύο κατηγορούμενοι φέρεται να συνδέονται και με τις δύο εγκληματικές ομάδες. Ενορχηστρωτές του νέου εφιάλτη ήταν η 25χρονη «Μαρία», ο συνομήλικος σύντροφός της, ένας 54χρονος οδηγός ταξί και δύο ακόμα γυναίκες, που συνελήφθησαν από τις Αρχές.

Ραντεβού στον Κεραμεικό. Αυτό φέρεται να κανόνιζε τον περασμένο Οκτώβριο, μέσω μηνυμάτων στο Instagram, άνδρας με το όνομα «Βαγγέλης», μιλώντας με ένα 17χρονο θύμα του κυκλώματος από τη Γεωργία. Ο πελάτης των μαστροπών έδινε ραντεβού με το κορίτσι σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής, όπου τελικά συναντήθηκε με την ανήλικη στις 30/10. Μία ημέρα μετά, η 22χρονη αδελφή του κοριτσιού προχώρησε σε καταγγελία στο Α.Τ. Περιστερίου, παρουσιάζοντας τα στιγμιότυπα οθόνης (screenshots) από αυτές τις συνομιλίες. Είχε ψάξει το κινητό της αδελφής της, ανησυχώντας για τη συχνή απουσία της από το σπίτι τις νυχτερινές ώρες.

Ανήλικες 15-17 ετών

Η 25χρονη «Μαρία» φέρεται να αναζητούσε ανήλικες (15-17 ετών) σε μπαρ στο κέντρο της Αθήνας. Η αρχηγός του κυκλώματος όχι μόνο τις εξωθούσε στην πορνεία, αλλά ταυτόχρονα τις «μύησε» στη χρήση κοκαΐνης, με το ναρκωτικό να γίνεται στην πορεία μέρος της πληρωμής των κοριτσιών. Τη μεταφορά στα ξενοδοχεία ημιδιαμονής και στα άλλα σημεία των «ραντεβού» είχαν αναλάβει ο 25χρονος «Ζάχος», σύντροφος της «Μαρίας», αλλά και ένας 54χρονος οδηγός ταξί.

Το 17χρονο θύμα από τη Γεωργία αποκάλυψε στις Αρχές ότι γνώρισε τη «Μαρία» το περασμένο καλοκαίρι, σε έξοδο που είχε με συνομήλικη φίλη της, θύμα του κυκλώματος μαστροπείας του Κολωνού. Την ίδια κιόλας ημέρα μετέβη μαζί με τη φίλη της σε σπίτι στα Σεπόλια για ροζ ραντεβού που είχαν οργανώσει οι μαστροποί. Αφού έλαβαν αμοιβή 350 και 450 ευρώ, τα δύο κορίτσια παρέδωσαν από 50 ευρώ στη «Μαρία».

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι θύματα του κυκλώματος είχαν πέσει τουλάχιστον 6 ανήλικες. Σε αρκετές περιπτώσεις, η 25χρονη, που άλλαζε κατοικίες για να σβήνει τα ίχνη της, βρισκόταν σε συνεννόηση με τους «πελάτες», οι οποίοι παρείχαν ως αμοιβή στα κορίτσια, αντί χρημάτων, κοκαΐνη προς χρήση. Εκτός από τη «Μαρία», δύο ακόμα γυναίκες, ηλικίας 21 και 26 ετών, συνελήφθησαν, καθώς και αυτές με βάση τις καταθέσεις φέρεται να αλίευαν πελάτες για τις ανήλικες και να λάμβαναν ποσοστά από την πληρωμή.

Η Λορέλα, η Ελένη και τα… τατουάζ 

«Στα social media συνέχεια μαζί, έκαναν παρέα. Η Λορέλα και η Μαρία είναι κολλητές. Η μία γνωρίζει την άλλη και εκείνες γνωρίζουν άλλα ανήλικα κορίτσια», αναφέρει η μητέρα ανήλικης που φέρεται να έπεσε θύμα και των δύο κυκλωμάτων μαστροπείας. Αυτή την καταγγελία για σύνδεση των δύο εγκληματικών ομάδων επιβεβαιώνουν και τα στοιχεία από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων. Εκτός από τις σχέσεις των δύο γυναικών και το κοινό θύμα, στις διαφορετικές δικογραφίες για τις δύο υποθέσεις υπάρχουν δύο ακόμα κοινά πρόσωπα. Πρόκειται για μια 26χρονη κατηγορούμενη για συμμετοχή και στις δύο οργανώσεις, αλλά και έναν 55χρονο «πελάτη», σεσημασμένο για αρπαγή, μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, εκβίαση. Ο κατηγορούμενος, που ειδικεύεται στη δερματοστιξία, φέρεται να συνευρέθηκε με δύο από τις ανήλικες, παρέχοντάς τους ως αντάλλαγμα ένα τατουάζ. Μάλιστα πρότεινε το ίδιο σε δύο ακόμα ανήλικα θύματα του κυκλώματος, όμως τα κορίτσια δεν ενέδωσαν στις ανήθικες προτάσεις του 55χρονου.

Το πάρτι της φρίκης και τα 9 «ραντεβού»

Τουλάχιστον 9 φορές είχε βρεθεί με τα 6 ταυτοποιημένα θύματα του κυκλώματος 62χρονος κατηγορούμενος, στο σπίτι του και σε γραφείο στα Σεπόλια. Ηταν ένας από τους συνολικά έξι «πελάτες» που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής. Τα «ραντεβού» ξεκίνησαν το περασμένο καλοκαίρι, όταν φέρεται να εκκινεί η δράση των μαστροπών. Μάλιστα με ένα από τα κορίτσια ο 62χρονος άνδρας φέρεται να είχε τρία ροζ ραντεβού μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ενας άλλος κατηγορούμενος, σύμφωνα με καταθέσεις δύο θυμάτων, σε συνεννόηση με τον οδηγό ταξί, μετέφερε τις ανήλικες σε παραλιακή τοποθεσία εκτός Αθηνών όπου ήταν σε εξέλιξη πάρτι, προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά με άγνωστους άνδρες έναντι αμοιβής 200 ευρώ.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι και μηνύματα που «καίνε» τα μέλη του κυκλώματος μαστροπείας

Δύο μήνες περίπου μετά την εξάρθρωση ενός κυκλώματος μαστροπείας με εγκέφαλο την «Λορέλα», ένα άλλο κύκλωμα μαστροπείας με ανήλικες θύματα «έπεσε» στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. Η εκπομπή του Live News εξασφάλισε διαλόγου «φωτιά» του κυκλώματος μαστροπείας που εξέδιδε ανήλικα κορίτσια έναντι αμοιβής και μυώντας κάποια από αυτά στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών.

Η 25χρονη «εγκέφαλος» του κυκλώματος φαίνεται να έχει την εξής στιχομυθία με μία από τις ανήλικες:

-Τελείωνε ρε φίλε, λεφτά θα πάρεις… Άστον τον (…) γιατί είναι βλάκας αν είναι θα σου κανονίσω με τον άλλο που δίνει 200.

-Γιατί;

-Αυτός δίνει πιο πολλά ρε

Συνομιλία ανήλικης με πελάτη
Συνομιλία ανήλικης με πελάτη καταγράφει:

-Ρε άκουσε με, σου είπα είμαι 17. Δεν έχω κλείσει τα 18 ακόμη.

-Καλά και 16 να ήσουν πάλι θέμα δεν θα είχα. Να σου πω με έχεις γκριτζάρει λίγο που με έκανες μπλοκ και εδώ δεν με δέχεσαι, είναι λίγο κάπως το βλέπεις; Τελικά πίνεις κοπέλα μου να φέρω τίποτα;

-Όχι, δεν πίνω.

-Οκ, εγώ μόνο μαύρο αλλά έχω και κοκαΐνη για τις γκόμενες που μου ζητάνε. Θα πας σπίτι σήμερα νωρίς, τι φάση;

-Ναι ρε συ έχω τα δικά μου και εγώ, κατάλαβες τώρα, είμαι ακόμα 17.

Ενώ, σε άλλη συνομιλία ανήλικης με πελάτη:

-Που να έρθουμε; Αλλά δεν έχουμε χρήματα για το ταξί

-Που είστε τώρα;

-Γκάζι

-Οκ ”σκάω” και πάμε εκεί Γκάζι, στο ξενοδοχείο, να αράξουμε

-Να ξεκινήσω;

-Ωραία θα έχεις και τα 2.000 μαζί σου; Στείλε φώτο ακούς, άστο αύριο.

-Οκ αλλά θα φέρεις και τη φίλη σου εντάξει;

Η συγκλονιστική μαρτυρία της αδελφής θύματος του κυκλώματος μαστροπείας

Στο Live News μίλησε η αδελφή θύματος μαστροπείας που «έπεσε» στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ, και περιέγραψε μεταξύ άλλων πώς ανακάλυψε την δράση του κυκλώματος.

Εύκολο χρήμα και χλιδάτη ζωή υποσχόταν η 25χρονη «Μαρία Ηλιάνα» από τον Ασπρόπυργο στις ανήλικες μαθήτριες ηλικίας από 15 έως 17 ετών που είχαν πέσει θύματα του κυκλώματος μαστροπείας.

Παράλληλα κάποιες από αυτές τις είχε μυήσει και στον σκοτεινό κόσμο των ναρκωτικών και της κοκαΐνης.

Στο Live News μίλησε η αδελφή θύματος μαστροπείας, όπου περιέγραψε μεταξύ άλλων πώς ανακάλυψε την δράση του κυκλώματος.

«Η κατάσταση με την αδερφή μου δεν έχει αλλάξει. Συνεχίζει ακόμη και σήμερα να κλείνει ερωτικά ραντεβού. Τώρα τελευταία παρατήρησα, ψάχνοντας το κινητό της, όταν αυτή δεν με έβλεπε ότι εκτός από την 25χρονη της κανονίζει ραντεβού και μια άλλη ενήλικη κοπέλα», είπε αρχικά.

Στο πώς λειτουργούσε το κύκλωμα μαστροπείας που εξαρθρώθηκε περιέγραψε:

«Αυτή λοιπόν έχει προφίλ στο Instagram και φαινόταν σαν να είναι ο μεσάζοντας ανάμεσα στον πελάτη και την αδερφή μου. Αυτό το κατάλαβα γιατί έλεγε ας πούμε ”σε περιμένει αυτός” και ρωτούσε στην αδερφή μου αν φτάνει».

Και καταλήγοντας ανέφερε: «Διαβάζοντας με προσοχή τις συνομιλίες είδα κάπου ότι ζητούσε από την αδερφή μου μάλιστα να της δώσει 20 ευρώ επειδή ήταν αυτή που έφερνε πελάτες».

 Κύκλωμα μαστροπείας: «Δεν την ξέρει καν η Λορέλα – Είναι φίλη της ”Έλενας”»

Δύο μήνες περίπου μετά την εξάρθρωση ενός κυκλώματος μαστροπείας με εγκέφαλο την «Λορέλα», ένα άλλο κύκλωμα μαστροπείας με ανήλικες θύματα «έπεσε» στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ. Στην εκπομπή του Live News μίλησε αποκλειστικά μία 17χρονη κοπέλα, η οποία γνώριζε την 25χρονη Μαρία, επικεφαλής του κυκλώματος.

«Εγώ την έχω γνωρίσει σε βενζινάδικο πριν 3 χρόνια. Δεν ήξερα τίποτα για εκείνη ότι κάνει τέτοια. Καλή κοπέλα, δεν μου έχει κάνει κάτι εμένα, έχουμε βγει για καφέ. Καμία σχέση η Λορέλα μαζί της, δεν την ξέρει καν η Λορέλα. Είναι φίλη της ”Έλενας”, της 25χρονης, τα έχω δει σε στόρι».

«Συγκοινωνούντα δοχεία» τα δύο κυκλώματα μαστροπείας που εξαρθρώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ

Οι νέες μαρτυρίες στο Live News πλαισιώνουν τις εξελίξεις που τρέχουν σχετικά με την εξάρθρωση νέου κυκλώματος μαστροπείας. Συγγενείς ανήλικων θυμάτων αλλά κι της 25χρονης που φέρεται ως η «εγκέφαλος» του κυκλώματος μαστροπείας, μιλούν για πρώτη φορά στον απόηχο των νέων στοιχείων για την υπόθεση.

Ήδη έχουν γίνει 6 συλλήψεις μελών της οργάνωσης που ωθούσε ανήλικα κορίτσια στην πορνεία και στα ναρκωτικά. Με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν πως πολλά από τα θύματα είχαν παγιδευτεί και από το κύκλωμα που είχε εξαρθρωθεί τον περασμένο Ιανουάριο, με επικεφαλής την 30χρονη Λορέλα, που προφυλακίστηκε.

Στη δικογραφία εκτός από τα ονόματα των 6 μελών του νέου κυκλώματος που έχουν ήδη συλληφθεί, αναφέρονται και τα στοιχεία 4 πελατών που πλήρωναν από 200 έως 400 ευρώ για να κλείνουν ερωτικά ραντεβού με ανήλικα κορίτσια, ηλικίας από 14 έως και 17 ετών.

Η μητέρα 15χρονης που μπλέχτηκε στα δίχτυα της οργάνωσης αποφασίσει να λύσει τη σιωπή της, στο Live News.

«Τα κορίτσια πάνε στο κλαμπ. Η (25χρονη) πήγαινε εκεί και ψάρευε τα κορίτσια και πέτυχε την παρέα αυτή των κοριτσιών και έτσι άρχισε το γλέντι».

Όπως λέει η 25χρονη «εγκέφαλος» το έπαιζε φίλη στην κόρη της και επιχειρούσε να την δελεάσει με χρήματα. Το παιδί της, όπως τονίζει, είχε προσεγγίσει παλιότερα και η Λορέλα.

«Μία 24χρονη, δεν το σκέφτεσαι ότι πάει να κάνει κάτι κακό και σε αυτή την ηλικία που είναι μικρά δεν το καταλαβαίνουν. Την βλέπουμε σαν πιο μεγάλη αδελφή τους. Για παράδειγμα γνώρισε τη δικιά μου, και το έπαιζε φίλη, η μεγαλύτερη αδελφή και με τον τρόπο της σιγά σιγά την έπαιρνε κοντά της. Της έλεγε να μου δίνεις 50 ευρώ για κάθε πελάτη».

Στα δίχτυα του κυκλώματος έπεσε και μια 17χρονη σήμερα, που παλιότερα είχε πάρει μέρος με μεγάλη επιτυχία σε γνωστή τηλεοπτική σειρά. Στενό συγγενικό της πρόσωπο ανέφερε στους αστυνομικούς, πως η ανήλικη παγιδεύτηκε από την 25χρονη και της έδινε 50 από τα 300 ευρώ που εισέπραττε μετά από κάθε ερωτικό ραντεβού.

«Είναι πολλά τα θύματα. Η Λ. και η Μ. κάνανε παρέα και έβρισκαν κορίτσια. Του έβαζαν να κάνουν διάφορα πράγματα. Είναι 0λόκληρο κύκλωμα από πίσω», είπε μητέρα ανήλικου θύματος.

«Συγκοινωνούντα δοχεία» τα δύο κυκλώματα

Ως «εγκέφαλος» του νέου κυκλώματος μαστροπείας φέρεται η 25χρονη Μαρία. Έμενε στον Ασπρόπυργο και κατηγορείται ότι «ψάρευε» τόσο ανήλικα θύματα όσο και πελάτες. Συνόδευε τα κορίτσια στα ραντεβού και εισέπραττε για το καθένα από 50 έως 100 €.

«Το κοριτσάκι αυτό έμαθα εγώ ότι μπορεί να πήγαινε με κάποιον και του έλεγε δώσε μου 20 ευρώ. Δεν έχει σοβαρότητα, αυτό είναι σοβαρό, αυτό πρέπει ή δεν πρέπει να τα κάνω. Πάει και όπου πάει. Πίσω από αυτό υπάρχουν και άλλοι», είπε η θεία της 25χρονης.

Το τελευταίο διάστημα η 25χρονη άλλαζε συχνά κατοικία αλλά και αριθμούς κινητού τηλεφώνου σε μια προσπάθεια όπως εκτιμούν αστυνομικοί να συσκοτίσει το τοπίο της δράσης της.

«Τα πήγαν τα παιδιά στα ιδρύματα. Η Μαρία έφυγε νωρίτερα, ρωτήστε το ‘’Χαμόγελο του Παιδιού’’. Έφυγες νωρίτερα γιατί ήταν ζωηρή», πρόσθεσε.

Οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει πως η 25χρονη γνώριζε και είχε συνεργασία με την 30χρονη Λορέλα, που κινούσε τα νήματα στο κύκλωμα μαστροπείας που εξαρθρώθηκε στις αρχές του έτους. Δυο μήνες μετά την προφυλάκισή της, ο πατέρας της, που παρακολουθεί τα στοιχεία που αποκαλύπτονται διαψεύδει στο Live News ότι η κόρη του γνώριζε την 25χρονη.

«Ξέρω όλες τις φίλες της κόρης μου. Δεν ξέρω καμία Μαρία. Αυτοί λένε πολλά πράγματα, θέλουν όλα να τα συνδέσουν με την κόρη μου. Θα δείτε θα βγουν όλα και είναι άδικα».

Το πρωί οδηγήθηκαν στα δικαστήρια τα δύο τελευταία άτομα που συνελήφθησαν. Ανάμεσά τους και ένας καλλιτέχνης τατουάζ που είχε κατηγορηθεί και για το κύκλωμα της «Λορέλας». Τότε είχε αρνηθεί στο Live News κάθε δική του ανάμειξη.

Όπως υποστήριζε τότε, το όνομά του είχε εμπλέξει η «Λορέλα», σε μια προσπάθεια να πάρει από πάνω της, δικές της ευθύνες.

Χθες οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον ίδιο και σε ακόμα ένα άτομο, για εμπλοκή στο κύκλωμα. Και οι δύο φέρονται να ωθούσαν στην πορνεία ανήλικες και να τις μετέφεραν σε ξενοδοχεία της Αθήνας και της Γλυφάδας που κλείνονταν ραντεβού.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελία που έκανε η αδερφή ενός εκ των θυμάτων. Πολύ γρήγορα στόματα που έμεναν κλειστά άρχισαν να ανοίγουν, με μια σειρά από μηνύματα που βρέθηκαν στα κινητά τόσο των θυμάτων όσο και των μελών του κυκλώματος, να ρίχνουν φως στα όσα συνέβαιναν.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, οι μαρτυρίες και τα στοιχεία διαδέχονται καθημερινά το ένα το άλλο, με τους κατηγορούμενος να ετοιμάζονται να απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.

 Κύκλωμα μαστροπείας: «Το παιδί μου δεν έχει κάνει κάτι κακό» – Τι λέει η μητέρα κατηγορούμενου

Στην εκπομπή του Live News μίλησε αποκλειστικά η μητέρα του κατηγορούμενου.

«Είναι πολύ καλό παιδί. Τον ξέρει όλη η γειτονιά. Έχει κάνει κάποια βιντεοκλίπ κιόλας. Το παιδί μου δεν έχει κάνει κάτι κακό. Σε αυτά τα μαγαζιά που πήγαινε, απλώς πήγαινε να δουλέψει το παιδί, να βγάλει ένα χαρτζιλικάκι και έκανε κάποια event, κάποια show. Δεν έκανε κάτι κακό. Από ότι ξέρω το παιδί μου δεν έχει μπλέξει πουθενά. Είμαι σίγουρη γι’ αυτό», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είμαι μάνα και ξέρω ότι η μάνα πάντα υποστηρίζει το παιδί της αλλά είμαι 100% σίγουρη ότι δεν έχει κάνει τίποτα. Πολύ φιλότιμο παιδί, πάρα πολύ φιλότιμο. Απλώς πιστεύω ότι είναι λίγο αφελής. Μπορεί να του πούνε… ξέρετε όλους τους θεωρούσε καλούς ανθρώπους, όλους και νόμιζε ας πούμε ότι τον αγαπάνε».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένα 14χρονο αγόρι τραυματίστηκε από κροτίδα το βράδυ της Ανάστασης έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Γαλατά Χανίων. Μάλιστα, δίπλα στο παιδί...

ΕΛΛΑΔΑ

Για ακόμα μια χρονιά η Ανάσταση στον δρόμο έξω από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως στη Λαγουμιτζή στο Νέο Κόσμο τηρήθηκε το «έθιμο» με...

ΕΛΛΑΔΑ

Η χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων ειδών πυροτεχνίας στους εορταμούς της Ανάστασης παρά τις εκκλήσεις των αρχών για την αποφυγή τους, επιφέρει βαρύ κόστος...

ΕΛΛΑΔΑ

Το Πάσχα, η κορυφαία γιορτή της Ορθοδοξίας γιορτάζεται σήμερα στο Άγιον Όρος, όπως και σε όλο τον Ορθόδοξο κόσμο, με κατάνυξη, ευλάβεια και βυζαντινή...