Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Γ. Γεραπετρίτης: Ευρωπαϊκό ζήτημα και όχι διμερές η κράτηση του Φρέντι Μπελέρη

Η Ελλάδα παρακολουθεί και είναι σε εγρήγορση για την υπόθεση και θα παρεμβαίνει όποτε χρειαστεί, τόνισε στη ραδιοφωνική συνέντευξή του o υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στην υπόθεση του φυλακισμένου ομογενή δημάρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη. Υπενθυμίζεται ότι ο ηττηθείς δήμαρχος της πόλης Γκιέργκι Γκόρο, παρέμεινε μέχρι πρόσφατα στη θέση του με πλήρεις αρμοδιότητες, μέχρι που προσωρινά συνελήφθη για λόγους διαφθοράς, πριν μερικά εικοσιτετράωρα.

Η υπόθεση είναι. έλλειψη σεβασμού στο ευρωπαϊκό δίκαιο και βεβαίως στην αλβανική δικαιοσύνη, ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη του υπουργός Εξωτερικών ο κ. Γεραπετρίτης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε πως: «Στις 14 Μαΐου 2023 γίνονται οι δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα. Δύο μέρες πριν από τις εκλογές συλλαμβάνεται ο Φρέντι Μπελέρης και παραμένει σε προσωρινή κράτηση έως και σήμερα, σήμερα έχοντας ήδη καταδικαστεί πρωτοδίκως για υποτιθέμενη δωροδοκία.
Την ίδια ημέρα, ο απελθών δήμαρχος, ο οποίος ήταν και ανθυποψήφιος του κυρίου Μπελέρη, ήταν ο κύριος Γκόρο. Θα έπρεπε 15 Μαΐου ο κύριος Γκόρο να φύγει από τη θέση του, αφού είχε χάσει τις εκλογές, και να αναλάβει, υπό τις συνθήκες που θα αναλάμβανε, ο κύριος Φρέντι Μπελέρης, αντικαθιστώμενος πιθανώς, εάν δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του.
Αντ’ αυτού, αντίθετα με τα προβλεπόμενα στην αλβανική νομοθεσία αλλά και αντίθετα με κάθε έννοια κράτους δικαίου, ο κύριος Γκόρο, ο ηττηθείς δήμαρχος παραμένει και μετά τις 14 Μαΐου και τις εκλογές και παραμένει έως και σήμερα.
Έναν χρόνο μετά δηλαδή, ο ηττηθείς δήμαρχος βρίσκεται στη θέση του, με πλήρη αρμοδιότητα, ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του, κάνει συμβάσεις, δημιουργεί συνθήκες έργων και όπως φαίνεται από την προσωρινή του κράτηση και με υπόνοιες για διαφθορά.

Αυτό είναι ένας ακόμα κρίκος στην αλυσίδα για την προσβολή του κράτους δικαίου, την οποία έχουμε, προσβολή κάθε έννοιας νομίζω ευρωπαϊκής δικαιοκρατίας.
Η Ελλάδα θα παραμείνει σε μια κατάσταση να παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και να παρεμβαίνει στο ζήτημα του εάν μία υποψήφια προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση χώρα τηρεί ή όχι τις αρχές του κράτους δικαίου και σέβεται τα πολιτικά δικαιώματα των πολιτών, δεν είναι διμερές, είναι ένα ζήτημα ευρωπαϊκό και ως τέτοιο θα πρέπει να το αντιλαμβανόμαστε και έτσι το αναδεικνύουμε εμείς σε όλα τα φόρα».

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Ένας από τους δύο διασώστες υπεύθυνους για τον θάνατο του Ελάιζα ΜακΚλέιν, ενός νεαρού Αφροαμερικανού στον οποίο χορήγησαν κεταμίνη μετά τη σύλληψή του το...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η άμμος τελειώνει στην κλεψύδρα και οι ελάχιστες επιχειρήσεις, περίπου το 5% – 6% του συνόλου, που δεν έχουν συμμορφωθεί θα πρέπει να το...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται η αγορά ενόψει Πάσχα με τους εμπόρους να περιμένουν ο εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πρώτες ενδείξεις μας κάνουν να νιώθουμε αισιοδοξία για ό,τι μπορεί να βρεθεί κάτω απ’ το βυθό νοτιοδυτικά της Κρήτης, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης...