Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Μαρακάκης για Τέμπη: «Γίνεται συνολικός έλεγχος των κυβικών χώματος και μπαζών στο ιδιωτικό οικόπεδο για συλλογή αντικειμένων»

Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την δειγματοληψία στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου μεταφέρθηκαν τα χώματα από τον τόπο της τραγωδίας.

Δειγματοληπτικός έλεγχος στα χώματα που μεταφέρθηκαν μετά το δυστύχημα των Τεμπών σε οικόπεδο εργολάβου και πριν ο χώρος «μπαζωθεί», πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Υπενθυμίζεται πως τα εν λόγω χώματα φυλάσσονται σε ιδιωτική έκταση και μεταφέρθηκαν εκεί λίγες μέρες μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Αυτά, ελέγχονται με παραγγελία του ειδικού εφέτη ανακριτή Λάρισας, ο οποίος παρήγγειλε από κλιμάκιο χημικών, μαζί με πραγματογνώμονες και εισαγγελικό λειτουργό, έλεγχο στα χώματα.

Παρόντες στη διαδικασία είναι ο ανακριτής εφετών Λάρισας, εκπρόσωποι της εισαγγελίας εφετών Λάρισας και τεχνικοί σύμβουλοι.

Ο κ. Μαρακάκης τόνισε πως, «Από τις συζητήσεις με τους πραγματογνώμονες, πιστεύω πως πολύ δύσκολα θα αποδώσει κάτι ο χημικός έλεγχος. Γίνεται συνολικός έλεγχος των κυβικών χώματος και μπαζών για συλλογή αντικειμένων. Έχουν ήδη συλλεγεί αντικείμενα. Οριοθετήθηκε ο χώρος από τον εργολάβο, δηλαδή από ποιο σημείο της τραγωδίας μετακινήθηκε το χώμα. Προέκυψε ότι βρέθηκαν κομμάτια και συντρίμμια τρένου. Το οποιοδήποτε αποδεικτικό θα είναι κρίσιμο. Στον χημικό έλεγχο, μετά από έναν χρόνο, τόσο νερό κτλ είναι δύσκολο να προκύψουν στοιχεία».

«Η δικογραφία έχει τους πραγματικούς διαλόγους και έτσι ήταν από την αρχή. Ο ανακριτής δέχεται δεκάδες αιτήματα από τις οικογένειες τα οποία και αξιολογεί. Κατά την γνώμη μου καλώς έγινε και ζητήθηκε να κατασχεθούν εκ νέου», συμπλήρωσε ο κ. Μαρακάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε...

ΕΛΛΑΔΑ

Για μια ακόμη μέρα εντός του αστικού ιστού της Αθήνας σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, το οποίοι κόστισε τη ζωή σε μια ηλικιωμένη γυναίκα. Το...

ΕΛΛΑΔΑ

Από την Μεγάλη Τετάρτη ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν οι εκδρομείς την πρωτεύουσα για να περάσουν το Πάσχα εκτός Αθηνών καθώς παρατηρείται αυξημένη κίνηση στις εθνικές...

ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονιστικό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης επί της λεωφόρου Πειραιώς. Δύο γυναίκες, ηλικίας 53 και 33 ετών, που συνόδευαν τρία ανήλικα παιδιά,...