Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα: Κοσμοσυρροή στις αγορές για το εορταστικό τραπέζι

Αυξημένη είναι η κίνηση από το πρωί σε λιμάνια και διόδια, καθώς κορυφώνεται το κύμα εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα, μετά και την απεργία της Πρωτομαγιάς, η οποία ανάγκασε πολλούς να μετακινήσουν την αναχώρησή τους για σήμερα Μεγάλη Πέμπτη. Κίνηση καταγράφεται όμως και στις αγορές για το πασχαλινό τραπέζι.

Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά. Συνολικά υπάρχουν 60 δρομολόγια πλοίων, τα 38 είναι για Αργοσαρωνικό και τα υπόλοιπα 22 για νησιά του Αιγαίου, Κυκλάδες αλλά και Κρήτη. Τα περισσότερα πλοία φεύγουν με 100% πληρότητα.

Το πρωί, ο Χρήστος Στυλιανίδης, υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επισκέφτηκε το λιμάνι του Πειραιά στο πλαίσιο της εξόδου των πολιτών για τις γιορτές του Πάσχα. Αναφέρθηκε στην εγκύκλιο για τα υβριδικά οχήματα που επιβιβάζονται στα πλοία. Επισήμανε ότι το επίπεδο φόρτισης των οχημάτων αυτών κατά την είσοδό τους δεν θα πρέπει να μην υπερβαίνει το 40% της συνολικής χωρητικότητας και για τα οχήματα που χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα, όπως υγραέριο ή φυσικό αέριο, οι δεξαμενές τους δεν θα πρέπει να περιέχουν καύσιμο άνω του 50% της συνολικής χωρητικότητας.

Υπομονή πρέπει να έχουν οι εκδρομείς του Πάσχα, οι οποίοι αποφάσισαν σήμερα να ξεκινήσουν τις διακοπές τους. Αυξημένη καταγράφεται κίνηση στην Εθνική Οδό και στα δύο ρεύματα, τόσο προς την Κόρινθο όσο και προς τη Λαμία. Η ουρά στα διόδια της Ελευσίνας αυξάνει σταδιακά όσο η ώρα περνάει, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Με σύμμαχο τον καλό καιρό, από τη Μεγάλη Τετάρτη καταγράφεται αυξημένη κίνηση των οχημάτων, κατά τα στοιχεία της τροχαίας. Συγκεκριμένα, από τα διόδια της Ελευσίνας, στην Αθηνών Κορίνθου έφυγαν 47.343 οχήματα και από τα διόδια των Αφιδνών ταξιδεύοντας δηλαδή στην Αθηνών – Λαμίας πέρασαν 35.485 οχήματα. Η Ελληνική Αστυνομία ενόψει του Πάσχα λαμβάνει αυξημένα μέτρα στο σύνολο του οδικού δικτύου της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο της μείωσης των κυκλοφοριακών προβλημάτων, απαγορεύεται η διέλευση των φορτηγών μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη από τις 15:00 έως και τις 22:00 και τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου, από τις 06:00 πρωί έως και τις 16:00.

Από το Σάββατο ξεκίνησε να κινείται η Βαρβάκειος αγορά για την πώληση του παραδοσιακού οβελία. Πολύ καλές ημέρες ήταν η Δευτέρα και η Τρίτη, όχι η Τετάρτη λόγω της απεργίας. Μεγάλη Πέμπτη και Μεγάλη Παρασκευή περιμένουν να ρεφάρουν οι κρεοπώλες. Η κίνηση αυτή τη στιγμή είναι αρκετά ικανοποιητική, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Το αρνί μπορεί να το προμηθευτεί κάνεις κατά μέσο όρο στα 10,11 και 12 ευρώ. Το κατσικάκι, μπορούν να το βρουν οι καταναλωτές κατά μέσο όρο στα 10 – 12 ευρώ, τα υλικά για κοκορέτσι, συκωταριά στα 8 ευρώ και τα έντερα στα 6. Πρόβατο, γίδα και ζυγούρι επίσης τα 6 ευρώ. Το μοσχάρι που χρησιμοποιείται και καταναλώνεται κυρίως για το κοντοσούβλι πωλείται και φέτος από 4 – 6 ευρώ. Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν και κλιμάκια που πραγματοποιούν έλεγχο από τον ΕΦΕΤ.

Η εικόνα στο Καπάνι της Θεσσαλονίκης έχει αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Από την αρχή της εβδομάδας, τώρα έχει αυξηθεί η κίνηση και αναμένεται από Μεγάλη Πέμπτη έως και το Μεγάλο Σάββατο να αυξηθεί ακόμη περισσότερα με τους καταναλωτές να κάνουν τις αγορές της τελευταίας στιγμής. Η τιμή στο αρνί και το κατσίκι είναι ίδιες σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, δηλαδή πωλείται από τα 11 – 13 ευρώ το κιλό.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Μόλις πριν πέντε ημέρες, η Ισραηλινή Δημόσια Ραδιοτηλεοπτική Αρχή (KAN) αποκάλυψε το σχέδιο του Ισραήλ για το μέλλον της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι αστυνομικές δυνάμεις εκδίωξαν τους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές από τον καταυλισμό που είχαν στήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια...

ΔΙΕΘΝΗ

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα (16/5) ότι κατέσχεσε ποσότητα μεθαμφεταμίνης βάρους 1,8 τόνων, την οποία ένα από τα φοβερότερα μεξικανικά καρτέλ, το καρτέλ Σιναλόα,...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη μεσημβρινές ώρες χθες στην περιοχή της Μεταμόρφωσης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, 26χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί...