Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Σε δίκη οι 4 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon

8 μήνες μετά τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη από μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, η εισαγγελική πρόταση που παραπέμπει σε δίκη τους τέσσερις κατηγορούμενους ναυτικούς είναι καταπέλτης.
5 Σεπτεμβρίου 2023. Όλη η χώρα παγώνει βλέποντας όσα διαδραματίζονται στον καταπέλτη του Βlue Ηorizon κατά τον απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά. Μέλη του πληρώματος σπρώχνουν τον 36χρονο Αντώνη Καρυώτη, εκείνος πέφτει στη θάλασσα και βρίσκει τραγικό θάνατο.

8 μήνες μετά, η εισαγγελική πρόταση που παραπέμπει σε δίκη τους τέσσερις κατηγορούμενους ναυτικούς είναι καταπέλτης.

Ο πλοίαρχος, ο οποίος είναι προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού, παραπέμπεται για τα αδικήματα της επικίνδυνης παρέμβασης στη συγκοινωνία πλοίου από την οποία επήλθε θάνατος και της απόπειρας υπόθαλψης κατά συρροή.

Ο Ύπαρχος, επίσης προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο αλλά και της κατάχρησης εξουσίας.

Ο υποπλοίαρχος για συνέργεια, δια ενέργειας και δια παραλείψεως, σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, τελεσθείσα με ενδεχόμενο δόλο.

Ο ναύκληρος για τις πράξεις της συνέργειας σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, τελεσθείσα με ενδεχόμενο δόλο και για κατάχρηση εξουσίας.

Στον κατηγορούμενο αποδίδεται ότι και εκείνος άσκησε, τουλάχιστον στην αρχή, βία σε βάρος του Αντώνη καθώς τον τράβηξε προς την προβλήτα, ενώ στην συνέχεια παρέμεινε αδρανής.

Ο 36χρονος είχε κανονικά το εισιτήριό του, λίγο πριν από τον απόπλου βγήκε από το επιβατηγό κι όταν αντιλήφθηκε ότι το πλοίο αναχωρεί προσπάθησε να επιβιβαστεί.

Οι στενοί συγγενείς του θύματος ζητούν από την πρώτη στιγμή δικαίωση για τον δικό τους άνθρωπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκδήλωση για την προμήθεια 3 νέων ελικοπτέρων στο πλαίσιο του προγράμματος «ΑΙΓΙΣ» του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε στην Ακαδημία Αθηνών. Οι...

ΕΛΛΑΔΑ

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία» επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σε συνέχεια...

ΕΛΛΑΔΑ

Στα εγκαίνια του δεύτερου κύκλου ζωής του αεροσκάφους Boeing B727/284 MOUNT OLYMPUS στο Ελληνικό, το οποίο ανήκε στο δυναμικό της ιστορικής «Ολυμπιακής Αεροπορίας», του...

ΕΛΛΑΔΑ

«Σήμερα παρευρέθηκα στο Μέγαρο Μαξίμου, προσκεκλημένος από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με σκοπό να του παραδώσω ένα μοναδικό custom made ζευγάρι sneakers, που φέρει...