Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Καθημερινά πάνω από χίλιες διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Χιλιάδες εντολές για διακοπή ηλεκτροδότησης κάθε ημέρα σε καταναλωτές που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα.

Ρεκόρ εντολών για διακοπές ρεύματος

300 εντολές την ημέρα μόνο στην Θεσσαλονίκη για κόψιμο ρεύματος και κοντά 1500 πεντακόσιες εντολές διακοπής ηλεκτροδότησης κάθε εργάσιμη ημέρα πανελλαδικά για καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα σύμφωνα με τον πρόεδρο των τεχνικών.

Την ίδια ώρα ο Κώστας Σκρέκας καθησυχάζει πως η Ελλάδα δεν θα έχει θέμα με το ρώσικο φυσικό αέριο και πως η κυβέρνηση θα στηρίξει τους καταναλωτές.

«Επιδοτούμε τους λογαριασμούς ρεύματος με ένα ποσό το οποίο για τον Απρίλιο μείωνε τον τελικό λογαριασμό ρεύματος πάνω από 55% σχεδόν 60%. Δηλαδή ένας καταναλωτής τον Απρίλιο θα πλήρωνε αν δεν υπήρχε η κρατική επιδότηση 0,44€ την κιλοβατώρα και μετά την κρατική επιδότηση πέφτει κάτω από 0,16€» δήλωσε ο υπουργός.

Καταναλωτές στα πρόθυρα νευρικής κρίσης από τους ανεξήγητα φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος

«Δεν το βλέπω μην πάθω…υπέρογκο ποσό…πώς θα πληρωθεί;» αναρωτιέται μία γυναίκα.

Είναι ακόμα μία νοικοκυρά που έχει οδηγηθεί στην απόγνωση. Ο λογαριασμός του ηλεκτρικού ρεύματος φούσκωσε με την ρήτρα και η ίδια ψάχνει να βρει απάντηση.

Ο Άγγελος Λαμπίδης θα συναντήσει αμέτρητους ταλαιπωρημένους καταναλωτές έξω από όλους τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος.

«Δεν σκέφτονται πως αν θυμώσει ο λαός θα γίνει το “έλα να δεις;”» λέει χαρακτηριστικά ένας καταναλωτής.

Θέλουν να καταλάβουν πώς φούσκωσε το ποσό που πληρώνουν για ελάχιστες καταναλώσεις και να προλάβουν την διακοπή ηλεκτροδότησης.

Ουρές στα δικηγορικά γραφεία από καταναλωτές που δεν αντέχουν την ρήτρα – Κινδυνεύουν με διακοπή ρεύματος αν πληρώσουν μόνο το ρεύμα

Στους δικηγόρους οι καταναλωτές  κάνουν ουρές  που δεν θέλουν να πληρώσουν το ρεύμα με την ρήτρα όμως ο κίνδυνος διακοπής ηλεκτροδότησης παραμένει.

Δραματική και η περίπτωση του κυρίου Γιάννη

Η κατανάλωση του είναι όπως θα πει είναι η κατανάλωση μία κανονικής τετραμελούς οικογένειας και το ποσό είναι πέρα από κάθε φαντασία.

Στην πολυκατοικία του περιγράφει να συμβαίνουν καταστάσεις πέρα από κάθε φαντασία με τους ενοίκους να κάνουν ουρά στα ρολόγια.

«Μαζεύονται και κοιτάνε κάθε μέρα στο ρολόι τι έκαψαν» λέει ο κ. Γιάννης.

Καταγγελία σοκ στο LIVE NEWS – Οικιακός καταναλωτής είδε λογαριασμό 2670 ευρώ

Ακόμα χειρότερή η εμπειρία του κυρίου Βαγγέλη που είδε τον λογαριασμό να φτάνει τα 2670 ευρώ.

Όπως θα καταγγείλει στην κάμερα του LIVE NEWS το ποσό αυτό είναι πολλαπλάσιο όσων πλήρωνε για το τετράμηνο και μάλιστα η ιδιωτική εταιρεία που είναι δεν του έβαλε την επιδότηση.

Δραματικά τα κόστη και για τις επιχειρήσεις που το κόστος πενταπλασιάστηκε.

«Από 400 ευρώ 2000 τον μήνα» λέει ο Γιάννης Σαμουιλίδης, ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας.

Και ο ίδιος θα πει πως οι λογαριασμοί δεν βγάζουν άκρη. Δείχνοντας τα ψυγεία θα παρουσιάσει εικόνες απόγνωσης.

Καθώς η κίνηση είναι εμφανώς μειωμένη με τέτοιους λογαριασμούς είναι αμφίβολο λέει αν μπορεί να αντέξει το μαγαζί του.

Η δικηγόρος Αριάδνη Νούκα μιλώντας στην εκπομπή Live News δήλωσε «η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι το πιο ακριβό κομμάτι του λογαριασμού και δεν γίνεται κατανοητή από τους καταναλωτές».

Τόνισε πως οι καταναλωτές δεν μπορούν να κατανοήσουν εάν τα ποσά αυτά τους επιβάλλονται ορθώς ή όχι.

Ανέφερε πως εάν ο καταναλωτής δεν πληρώσει το λογαριασμό του, τότε ο πάροχος  βάσει του Κώδικα Προμήθειας έχει και το δικαίωμα το ποσό που δεν πληρώθηκε να τον ενσωματώσει στον επόμενο λογαριασμό και στον ληξιπρόθεσμο, εάν πάλι δεν πληρωθεί, δίνει εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ να διακόψει το ρεύμα στον καταναλωτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε...

ΕΛΛΑΔΑ

Για μια ακόμη μέρα εντός του αστικού ιστού της Αθήνας σημειώθηκε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, το οποίοι κόστισε τη ζωή σε μια ηλικιωμένη γυναίκα. Το...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μικρές μειώσεις στα πράσινα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος του Μαΐου με τις τιμές να κυμαίνονται από 9,5 ευρώ/κιλοβατώρα έως τα 10,96 ευρώ/κιλοβατώρα. Οι προτάσεις για...

ΕΛΛΑΔΑ

Από την Μεγάλη Τετάρτη ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν οι εκδρομείς την πρωτεύουσα για να περάσουν το Πάσχα εκτός Αθηνών καθώς παρατηρείται αυξημένη κίνηση στις εθνικές...