Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Οι στάχτες της Ουχούρα του Star Trek θα «ταξιδέψουν» στο διάστημα με πύραυλο Vulcan

Οι στάχτες της Νισέλ Νίκολς (Nichelle Nichols), της ηθοποιού που υποδύθηκε την υπολοχαγό Ουχούρα στην κλασική τηλεοπτική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Star Trek», θα «ταξιδέψουν» στο διάστημα.

Η διάσημη ηθοποιός πέθανε στις 30 Ιουλίου σε ηλικία 89 ετών, από φυσικά αίτια. Μετά τον θάνατό της, ο γιος της, Κάιλ Τζόνσον, δώρισε τις στάχτες της. Ωστόσο, δεν θα είναι οι μόνες στάχτες βετεράνων του Star Trek που θα πάνε στο διάστημα. Μαζί τους, θα «ταξιδέψουν» και οι στάχτες του Τζέιμς Ντούχαν που υποδύθηκε τον Μοντγκόμερι Σκοτ (Σκότι), του δημιουργού της τηλεοπτικής σειράς Τζιν Ρόντενμπερι και της συζύγου του Μέιτζελ, που επίσης έπαιξε στη σειρά.

Δεν υπάρχει ακόμη καθορισμένη ημερομηνία για την αποστολή «Enterprise» όπως ονομάστηκε και πιθανότατα θα εξαρτηθεί από τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του πυραύλου Vulcan από την United Launch Alliance.

Όταν ο πύραυλος απογειωθεί από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ, θα μεταφέρει πάνω από 200 κάψουλες που θα περιέχουν στάχτες, δείγματα DNA, καθώς και ονόματα, μηνύματα και φωτογραφίες που έχουν στείλει χρήστες από όλο τον κόσμο.

Η Celestis, μια εταιρεία με έδρα το Τέξας που συνεργάζεται με τη NASA, θα αποθηκεύσει τις κάψουλες στο ανώτερο στάδιο του πυραύλου, το οποίο θα σταλεί σε απόσταση 150 έως 300 εκατομμυρίων χιλιομέτρων στο διάστημα και θα τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο.

Η Νίκολς υπήρξε πρωτοπόρος στην κινηματογραφική βιομηχανία και έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα που είχε σημαντικό ρόλο σε τηλεοπτική σειρά. Η κληρονομιά που άφησε πίσω της επεκτείνεται και εκτός οθόνης, καθώς αφιέρωσε δεκαετίες από τη ζωή της στην υπεράσπιση της εξερεύνησης του Διαστήματος, ιδιαίτερα μεταξύ των γυναικών και των μειονοτήτων.

ΠΗΓΗ: The Verge

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν σε όλον τον κόσμο τον Απρίλιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, λόγω της ανόδου της τιμής του κρέατος, των γαλακτοκομικών...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Επιτάφιος Θρήνος της Μεγάλης Παρασκευής, «Ω γλυκύ μου έαρ», θα ακουστεί το βράδυ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για να αποδώσει τον πόνο της Παναγίας...

ΕΛΛΑΔΑ

Με ειδικά προγράμματα δρομολογίων θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ως και την Τετάρτη του Πάσχα. Όπως κάθε χρόνο, τα μέσα θα ολοκληρώσουν τα...

ΕΛΛΑΔΑ

Η Εβδομάδα των Παθών πλησιάζει στο τέλος της. Ο πένθιμος χτύπος από τις καμπάνες μεταφέρει το μήνυμα του θανάτου του Θεανθρώπου σε κάθε γωνιά...