Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Κολωνός: Ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα της 12χρονης

Κολωνός: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με την υπόθεση του Κολωνού και τον βιασμό της 12χρονης, καθώς σύμφωνα με ανώτατες πηγές τις αστυνομίας έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τη μητέρα του παιδιού.

Η νέα αυτή τροπή στην υπόθεση, σύμφωνα με το MEGA φαίνεται πως συνδέεται με στοιχεία που προέκυψαν από «ύποπτα» εμβάσματα. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης (12/10) η απολογία των δύο κατηγορουμένων ενώπιον της 33ης ανακρίτριας για την υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης.

Κολωνός: Προφυλακιστέοι ο 53χρονος και ο 42χρονος

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν πριν από λίγο οι δυο κατηγορούμενοι για την υπόθεση των Σεπολίων και αναμένεται να μεταφερθούν στις φυλακές Τριπόλεως ή Γρεβενών. Κατά τις απολογίες τους φέρονται να τήρησαν το δικαίωμα της σιωπής για τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, αρνούμενοι τον βιασμό του παιδιού και υποστηρίζοντας ότι είχαν συναινετικές σεξουαλικές σχέσεις μαζί του.

Μάλιστα ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι πλήρωνε το κορίτσι όσες φορές συνευρέθηκε μαζί του, δίνοντας τα χρήματα στην ίδια και όχι στον 53χρονο συγκατηγορούμενό του.

Κολωνός:  Ομολόγησαν σεξουαλικές επαφές με την 12χρονη, αρνούνται τον βιασμό οι δύο κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 53χρονος Ηλίας Μίχος παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τη 12χρονη, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου. Όπως φέρεται να είπε, όλα γίνονταν με τη συναίνεση του κοριτσιού.

Ωστόσο, ο 53χρονος τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπεται εκ του νόμου σε ό,τι αφορά τις άλλες βαριές κατηγορίες που του αποδίδονται όπως ο βιασμός και η εμπορία ανθρώπων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και ο 42χρονος συγκατηγορούμενός του ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί με τη 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής. Μάλιστα, φέρεται να υποστήριξε πως την αμοιβή (περίπου 50-70 ευρώ ) την έδινε στο κορίτσι και όχι στον συγκατηγορούμενο του.

Σε δήλωση της η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου ανέφερε πως αύριο το παιδί θα δώσει συμπληρωματική κατάθεση και εκτίμησε ότι υπάρχουν κι αλλα παιδιά που έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης. Η δικηγόρος χαρακτήρισε βάσιμη τη μαρτυρία της γυναίκας, η οποία νωρίτερα είχε δημοσίως καταγγείλει ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο στον οίκο ανοχής της.

Κολωνός: Συναγερμός στα δικαστήρια λόγω της άρνησης των δικηγόρων 

Νωρίτερα στον ανακριτή οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το 12χρονο κορίτσι στον Κολωνό, αλλά και ο 42χρονος παιδοβιαστής καθώς λίγο πριν τις 11:00 έφτασαν στην Ευελπίδων.

Σημαντικό πρόβλημα είχε προκύψει με την υπεράσπιση των δύο βιαστών της 12χρονης, Ηλία Μίχο και Ιωάννη Σοφιανίδη καθώς οι δικηγόροι αρνούνται να αποδεχτούν το ρόλο της υπεράσπισής τους. Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Αταίριαστοι», έχει προκύψει δικονομικό ζήτημα καθώς ζητήθηκε από δικηγόρους από τον κατάλογο νομικής βοήθειας να αναλάβουν την υπεράσπιση των δραστών όμως ήδη τρεις αρνήθηκαν.

Συναγερμός έχει σημάνει, λοιπόν, στα δικαστήρια καθώς σε περίπτωση που δεν βρεθεί δικηγόρος, με το πέρας των 5 ημερών ο κατηγορούμενος βάσει νόμου τίθεται ελεύθερος. Κάτι τέτοιο, όπως είναι λογικό, δεν μπορεί να συμβεί και άπαντες βρίσκονται υπ’ ατμόν προκειμένου να βρεθεί η λύση. Σε περίπτωση που οι δικηγόροι εμμένουν στη θέση τους, η ανακρίτρια θα διορίσει έναν που θα τους εκπροσωπήσει. Ο ίδιος δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία της υπεράσπισης αλλά της απλής εκπροσώπησης χωρίς να εμβαθύνει περαιτέρω.

Η λύση που προκρίθηκε είναι την υπεράσπισή τους να αναλάβει για τυπικούς και μόνο λόγους ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος, ο δικηγόρος, δηλαδή, που ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση αυτή το πρωί της Τετάρτης κατά τη μεταφορά των κατηγορουμένων στον ανακριτή.

Κολωνός: Τι αποκάλυψε ο πρώην δικηγόρος του Μίχου 

Για την παραίτησή του από την υπεράσπιση του 53χρονου που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη από τον Κολωνό μίλησε ο πρώην συνήγορός του Βασίλης Χρονόπουλος.

«Η δικογραφία θα ξεπεράσει τις 3.000 σελίδες» τόνισε το πρωί της Τετάρτης (12/10) και εξήγησε τους λόγους την αποχώρησής του.

«Μου ανατέθηκε από την πλευρά του κατηγορουμένου η υπεράσπισή του μόλις χτες» επεσήμανε έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και σημείωσε ότι επισκέφτηκε τον 53χρονο κατηγορούμενο στη ΓΑΔΑ.

«Αυτό που έχω να σας πω αυτή τη στιγμή είναι ότι η δικογραφία είναι ελλιπής. Αναμένεται μέσα στις προσεχείς ημέρες να προστεθούν πολλά στοιχεία. Εξ αυτού του λόγου αποφάσισα ότι στο παρόν στάδιο δεν μπορώ να αναλάβω τόσο για προσωπικούς λόγους όσο και για την πληρότητα της υπεράσπισης ενός κατηγορούμενου που κατηγορείται για τόσο ειδεχθή αδικήματα και δεν μπορώ ακόμη να έχω πλήρη εικόνα της δικογραφίας για να μπορώ να τον υπερασπιστώ. Για αυτόν τον λόγο σήμερα θα ζητήσει τον διορισμό αυτεπαγγέλτου δικηγόρου και εγώ σε αυτό το στάδιο ενημέρωσα και την κύρια ανακρίτρια ότι δεν μπορώ να αναλάβω την απόφαση» υπογράμμισε ο Βασίλης Χρονόπουλος.

Κολωνός: Σοκάρει η αποκάλυψη της προέδρου των εκδιδόμενων γυναικών

Κολωνός: Αποκαλύψεις για την υπόθεση που αφορά τη 12χρονη από τον Κολωνό έκανε έξω από την Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης (12/10) η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών.

Όπως τόνισε ο 53χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε το ανήλικο κορίτσι είχε επισκεφτεί μαζί του τον οίκο ανοχή της στο Γκάζι.

Η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδας, Ντίνα Καρατζιώτη παρουσιάστηκε στα δικαστήρια προκειμένου να καταθέσει βίντεο μέσα από τον οίκο ανοχής που διατηρεί στα οποία, όπως υποστηρίζει φαίνεται ο 53χρονος μαζί με την 12χρονη ενώ ανέφερε πως την «εξέδιδε με επώνυμους πελάτες, ηθοποιούς, καλλιτέχνες και πολιτικούς».

Σύμφωνα με τη γυναίκα δεν ήταν το πρώτο κορίτσι που έφερνε ο 53χρονος στον χώρο που διατηρεί.

Απαντώντας δε στο πώς άφηνε να γίνονται τέτοια πράγματα στην επιχείρηση που διατηρεί, η ίδια απάντησε ότι τις στιγμές που γινόταν αυτό, εκείνη απουσίαζε.

«Ήρθα να καταθέσω για αυτό το τέρας στην ανακρίτρια. Δεν με δέχτηκε γιατί θα δεχτεί τα δύο αυτά άτομα. Χθες που είδα τη φωτογραφία του τον αναγνώρισα και ήρθα μόνη μου. Στο στικάκι έχω κάμερες και προτζέκτορα, θα το δείτε και θα καταλάβετε. Έχει τον κατηγορούμενο και το κορίτσι που φαίνεται φάτσα – κάρτα. Έφερνε και άλλα παιδιά» είπε η Ντίνα Καρατζιώτη.

Κολωνός: «Από τη δικογραφία λείπουν οι συνομιλίες του κατηγορούμενου»

«Η ανάκριση όπως με ενημέρωσε η κυρία ανακρίτρια δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Πρέπει να γίνει σήμερα. Θα κάτσω εδώ δεοντολογικά για να βοηθήσω τον συνάδελφο που θα αναλάβει χωρίς να έχει εικόνα της πλέον των 1.000 σελίδων δικογραφίας. Κατά την εκτίμησή μου η δικογραφία θα πάει πάνω από 3.000 σελίδες» επεσήμανε ο πρώην συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου 53χρονου επικοινωνία.

«Βασικό στοιχείο που λείπει από τις δικογραφίες είναι οι συνομιλίες που βρέθηκαν στο κινητό και τον υπολογιστή του κατηγορούμενου» είπε κλείνοντας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη (11/10) δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ΕΛ.ΑΣ τα στοιχεία και οι φωτογραφίες του 53χρονου από τον Κολωνό που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την 12χρονη μαθήτρια, καθώς επίσης του 42χρονου, ο οποίος συνελήφθη για τον βιασμό του κοριτσιού.

Κολωνός: Ταυτοποιήθηκαν άλλα πέντε ονόματα

Στα χέρια της ανακρίτριας μέχρι στιγμής υπάρχουν πέντε ονόματα, τα οποία έχουν στοιχειοθετηθεί πλήρως από την αστυνομία, και ενδέχεται σήμερα να βγουν εντάλματα συλλήψεων.

Σοκάρουν τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη δράση του 53χρονου βιαστή στα Σεπόλια. Οι αποκαλύψεις πίσω από την υπόθεση προκαλούν φρίκη. Ο εφιάλτης που ζούσε η 12χρονη φαίνεται να διαρκούσε τουλάχιστον ενάμιση χρόνο.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος αρνείται όσα του καταλογίζονται, βρίσκεται μόνος του σε κελί στα κρατητήρια, με τις Αρχές να έχουν λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση υπό τον φόβο αντιδράσεων από άλλους συγκρατούμενους του 53χρονου εξαιτίας της φύσης του αδικήματός του.

«Υπήρχε η περίπτωση να τον βάλουμε με τους ποινικούς και να τον πιάσουν και να τον περάσουν από την μηχανή του κιμά. Δεν ρισκάρουμε τέτοια πράγματα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο συνδικαλιστής της Ελληνικής Αστυνομίας, Σταύρος Μπαλάσκας.

Κολωνός: Έρχονται νέα εντάλματα σύλληψης

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στα χέρια της ανακρίτριας μέχρι στιγμής υπάρχουν πέντε ονόματα, τα οποία έχουν στοιχειοθετηθεί πλήρως από την αστυνομία, και ενδέχεται σήμερα να βγουν εντάλματα συλλήψεων.

Πληροφορίες, επίσης, αναφέρουν πως τουλάχιστον 100 άτομα συνευρέθηκαν με το ανήλικο κοριτσάκι.

«Μπορεί να μας σοκάρει ότι 100 άτομα μπορεί να βρέθηκαν σεξουαλικά με το παιδί, όμως είτε βρέθηκαν είτε όχι, η σεξουαλική κακοποίηση του ανήλικου έχει να κάνει και χωρίς να έχει γίνει η πράξη. Σε αυτή την κατηγορία μπαίνει ότι το παιδί μπορεί να έχει υποβληθεί να κάνει πράξεις στο ίδιο του το σώμα και να αποστέλει υλικό. Αυτό από μόνο του είναι πολύ βαρύ και τραυματικό για τη ψυχολογία του», είπε η Κέλλυ Ιωάννου, διευθύντρια του CSI Institute.

«Θα φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο»

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, συνδικαλιστής ΕΛ.ΑΣ., τόνισε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως οι Αρχές είναι αποφασισμένες να φτάσουν μέχρι τέλους την υπόuεση, ενώ έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 16 άτομα που έχουν συνευρεθεί σεξουαλικά με το κορίτσι.

«Είναι επιτακτική ανάγκη όλο το πουλόβερ της Μίχος ΑΕ να ξηλωθεί και να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Θα φτάσουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο, θα σπάσουμε και το κόκκαλο, αδιαφορώντας ποιος είναι από πίσω και ποια είναι η ιδιότητά του. Όλα θα πρέπει να βγουν στη φόρα με πολυπρισματική διαφάνεια». «Μιλάμε για κτήνη. Σχεδόν πέντε άτομα έχουν αναγνωριστεί ήδη και προχωράμε για να τους αναγνωρίσουμε όλους. Όταν άρχισε όλο αυτό το παιδάκι ήταν 11 χρονών, πήγαινε Δημοτικό», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας, τονίζοντας πως ο εφιάλτης της 12χρονης ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2021.

Ακόμη, τόνισε πως οι έρευνες των Αρχών στρέφονται τόσο στο περιβάλλον του 53χρονου όσο και στο οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης.

«Όταν στενέψει η μέγγενη και να αρχίζει να πολτοποιεί τον 53χρονο, είμαι σίγουρος ότι θα αρχίσει να μιλάει. Μέρη, ονόματα, επαφές, ανθρώπους… Εκεί θα καεί το πελεκούδι», είπε ο Σταύρος Μπαλάσκας στο MEGA.

Κολωνός: Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις – Τι λέει η γιαγιά της 12χρονης

Την ίδια στιγμή οι αποκαλύψεις για τα όσα φρικτά έκανε το παιδί παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας με τη γιαγιά της 12χρονης να λέει πως «είμαστε σε άθλια κατάσταση, δεν μπορείτε να καταλάβετε».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 την Τετάρτη (12/10), η γιαγιά της 12χρονης αποκάλυψε πως ο 53χρονος ζητούσε από το κοριτσάκι να φωτογραφήσει γυμνές τις αδερφές του και να του στείλει τις φωτογραφίες! Ταυτόχρονα ισχυρίστηκε πως η σύζυγος του παιδοβιαστή «πήγε σπίτι και προσπάθησε να πληρώσει την μάνα του παιδιού για να μη μιλήσει, να αποσύρει την καταγγελία και της απαντά η μάνα του παιδιού “φύγε από ‘δω, μη σε θάψω”. Δεν πληρώνεται η ψυχολογία του παιδιού και η τιμή του, ενός 12χρονου παιδιού με δέκα χιλιάρικα… ούτε με εκατομμύρια!». «Δηλαδή, αν ήμουν εγώ στη θέση της, δεν ξέρω τι θα έκανα. Πώς κρατήθηκε η κοπέλα, γιατί είναι μια κοπελίτσα μικρή και αυτή, είναι 35-36 χρόνων, παντρεύτηκε μικρή και έκανε παιδιά. Πως κρατήθηκε… δεν ξέρω, εγώ δεν θα κρατιόμουν αν ήμουν στη θέση της» συμπλήρωσε.

Ζητούσε γυμνές φωτογραφίες των παιδιών – Η 12χρονη έκλαιγε και πονούσε

«Δεν αποκάλυψε το παιδί τίποτα, το παιδί το είχα εδώ εγώ. Ερχότανε και ήταν συνέχεια άρρωστο: έκλαιγε, “πονάει το κεφάλι μου”, “πονάει η κοιλιά μου”, “πονάει εκείνο”… “Τι έχεις παιδί μου;”. Δεν ήθελε το παιδί να μιλήσει. Το κράταγα εδώ, “μείνε μαζί μου, έλα να πάμε εδώ, έλα εκεί”. Χτύπαγαν τα τηλέφωνα, τα μηνύματα και σηκώνονταν και έφευγε κλαίγοντας. Απλά ανακαλύψαμε όλα αυτά στο τηλέφωνο, στο τηλέφωνο τα βρήκαμε όλα αυτά» ανέφερε η γιαγιά.

Οπως ισχυρίστηκε, ο Ηλίας Μίχος ζητούσε από τη 12χρονη να στείλει γυμνές φωτογραφίες των αδερφών της: «τα μηνύματα τα είδανε αυτοί που ξέρουνε και τα παιδιά εδώ.. Είδαμε μόνο κάτι μηνύματα, ότι “να μπεις στο μπάνιο να βγάλεις γυμνές φωτογραφίες”, “να βγάλει φωτογραφίες γυμνή και να τις ανεβάσεις”, να του τις στείλει και όχι μόνο το μικρό κορίτσι, να βγάλει και απ’ τις αδερφές του γυμνές και να τις στείλει. Και ζητούσε φωτογραφίες. Δεν ξέρω και το μικρό που είναι 7 χρόνων αν ζητούσε και από αυτό, αλλά για δυο αδερφές που έχει πιο μεγάλες, ζητούσε φωτογραφίες».

«Είδαμε τα μηνύματα τότε και βρίσαμε, δεν ξέραμε καν όμως ποιος είναι. Δεν ξέραμε ποιος είναι, είδαμε τα μηνύματα, τα σβήσαμε, τον πήραμε, τον βρίσαμε, τι να κάνουμε δεν ξέραμε…Τι να πω. Από τη μέση και κάτω έδειχνε τις φωτογραφίες, δεν έδειχνε το πρόσωπο. Στις φωτογραφίες δεν ήταν αυτός γυμνός. Εγώ είμαι δίπλα στα παιδιά μέρα νύχτα. Δεν τα αφήνω από κοντά, τα προσέχω. Είμαι κοντά στα παιδιά. Τα προσέχουμε τόσο πολύ που… δεν ξέρω πως έγινε αυτό, δεν ξέρω πως έγινε» είπε η γιαγιά.

Κολωνός: Η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά οργανωμένο κύκλωμα παιδεραστίας

Οργανωμένο κύκλωμα παιδεραστίας και συνεργούς μυημένους στην ιστοσελίδα των ανώνυμων παιδόφιλων αναζητούν οι δικαστικές και αστυνομικές Αρχές πίσω από την υπόθεση του 53χρονου βιαστή και προαγωγού του ανήλικου κοριτσιού. Εξετάζουν το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεργού του 53χρονου, ο οποίος είχε το ρόλο «εντοπιστή-ανιχνευτή» ευάλωτων ανήλικων κοριτσιών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί αναζητούν στοιχεία από τις διαδικτυακές δραστηριότητες και επαφές του 53χρονου, σε μια προσπάθεια ανεύρεσης και άλλων πιθανών ανήλικων θυμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 53χρονου αλλά και του 42χρονου άνδρα που είχε βιάσει το 12χρονο κορίτσι, με τις Αρχές να ψάχνουν για πληροφορίες για πιθανά άλλα θύματα και ύπαρξη οργανωμένου κυκλώματος. Παράλληλα ασκήθηκε συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη εμπορία ανθρώπων και οπλοκατοχή στην πλημμεληματική της μορφή.

Ηλεκτρονικά ίχνη

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προβαίνουν σε ανασύρσεις δεδομένων από τα κινητά τηλέφωνα και τους υπολογιστές του 53χρονου κατηγορουμένου, του 42χρονου φερόμενου «πελάτη» και βιαστή, αλλά και του 12χρονου κοριτσιού, αναζητώντας στοιχεία ταυτοποίησης των 213 «ενδιαφερομένων», που επιχείρησαν να έρθουν σε επαφή με το ανήλικο κορίτσι. Ηδη από αυτή την αναζήτηση έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 15 «προφίλ», τα οποία φαίνεται να είχαν τακτικότερη επαφή με τον κατηγορούμενο και τη 12χρονη μέσω της ιστοσελίδας ανώνυμων γνωριμιών. Οταν αυτά αποκτήσουν εικόνα και στοιχεία ταυτότητας, και κυρίως στοιχεία ποινικής εμπλοκής στην υπόθεση, το 12χρονο κορίτσι θα κληθεί να αναγνωρίσει τους βιαστές της. Στο πλαίσιο των ερευνών, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν υποβάλει αίτημα στους δικαστικούς λειτουργούς για την άρση τραπεζικού απορρήτου, διερευνώντας την πιθανότητα αναιτιολόγητων εισροών-εκροών χρημάτων στους λογαριασμούς του 53χρονου και πιθανούς καταθέτες ή παραλήπτες.

Κολωνός: Τα στοιχεία των βιαστών

Αυτός είναι ο 53χρονος κατηγορούμενος μαστροπός-βιαστής, που για περισσότερους από 4 μήνες είχε μετατρέψει σε κόλαση τη ζωή του 12χρονου κοριτσιού στα Σεπόλια. Πρόκειται για τον Μίχο Ηλία του Παναγιώτη και της Γιασεμής, που γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου του 1969 στο Αγρίνιο. Οι φωτογραφίες του και τα στοιχεία της ταυτότητάς του δόθηκαν στη δημοσιότητα μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Με αυτό τον τρόπο οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν η 12χρονη ήταν το μόνο θύμα του 53χρονου ή αν και άλλα ανήλικα παιδιά θα αναγνωρίσουν το πρόσωπό του και θα αποκαλύψουν αντίστοιχες πράξεις.

Για τον ίδιο λόγο δόθηκαν στη δημοσιότητα και τα στοιχεία του 42χρονου άνδρα που συνελήφθη, καθώς είχε συνευρεθεί σεξουαλικά με την ανήλικη επί πληρωμή. Πρόκειται για τον Σοφιανίδη Ιωάννη του Ευάγγελου και της Ζηνοβίας, που γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1980 στη Νίκαια Αττικής. Η 12χρονη επιβεβαίωσε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων ότι είχε σεξουαλική επαφή με τον 42χρονο πάνω από μία φορά, μέσα σε αυτοκίνητο, κοντά στο σταθμό των Σεπολίων. Ο τηλεφωνικός αριθμός του ήταν αποθηκευμένος στο κινητό του 53χρονου ως «πελάτης».

Κολωνός: «Πήγε να την πληρώσει για να μη μιλήσει»

Μετά τη μητέρα της 12χρονης, και η γιαγιά του κοριτσιού καταγγέλλει ότι η οικογένεια του 53χρονου επιχείρησε να καλύψει τη σοκαριστική υπόθεση, προτείνοντας χρηματικά ανταλλάγματα. «Πήγε να την πληρώσει, να της δώσει 10.000 ευρώ για να μη μιλήσει. Εγινε πριν συλληφθεί, δεν ξέρω πριν από πόσες ημέρες. Τους απειλούσε όλους –“θα σας σκοτώσω όλους, θα σας κάψω ζωντανούς”- και μετά πήγε η γυναίκα του και τους παρακαλούσε. Τους είπε θα σας δώσω 10.000 ευρώ να μη μιλήσετε, να ξεχαστεί το θέμα», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά του κοριτσιού μιλώντας στο Mega.

Μετά τη δημοσιοποίηση της σοκαριστικής υπόθεσης και με αφορμή τις καταγγελίες για τη στάση της συζύγου του 53χρονου, πηγές του Δήμου Αθηναίων αναφέρουν ότι «είναι προφανές πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι αδύνατο η σύζυγος του κατηγορουμένου να συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της. Για αυτό, από το πρωί της Δευτέρας έχει ζητηθεί η παραίτησή της από τα συλλογικά όργανα στα οποία μετείχε, και σήμερα με απόφαση του δημάρχου διαγράφηκε από τη δημοτική παράταξη Αθήνα Ψηλά. Σε ό,τι αφορά τη στήριξη της οικογένειας της 12χρονης, από την πρώτη στιγμή οι κοινωνικές υπηρεσίες κινητοποιήθηκαν και βρίσκονται δίπλα της».

Κολωνός: «Οικογένεια με σοβαρά οικονομικά προβλήματα»

«Θέλω να επισημάνω πως κανένας στην οικογένειά μας δεν είχε δει τα λεφτά της μικρής. Μάλιστα, όταν τη ρώτησα πού βρήκε το ακριβό κινητό της, μου απάντησε ότι της το έδωσε μια κοπέλα από το σχολείο της», αναφέρει χαρακτηριστικά η θεία του κοριτσιού, που ήταν εκείνη που αντιλήφθηκε τι συμβαίνει και είδε τα μηνύματα του μαστροπού στο κινητό της ανιψιάς της.

Η οικογένεια της 12χρονης είχε ενημερώσει τις Αρχές από τον περασμένο Αύγουστο, όμως για 4 μήνες το κορίτσι είχε γίνει έρμαιο στις αρρωστημένες ορέξεις του 53χρονου, καθώς η μητέρα της δεν είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένεια του κοριτσιού επιβεβαιώνουν όλες αυτές τις ημέρες και κάτοικοι της γειτονιάς που σε αρκετές περιπτώσεις φρόντιζαν τη 12χρονη και τα 7 αδέλφια της προσφέροντάς τους φαγητό. Τα παιδιά είχαν διαφορετικό πατέρα και μεγάλωσαν μόνο με τη μητέρας τους. Μάλιστα φαίνεται ότι τόσο η γιαγιά της 12χρονης όσο και η θεία της είχαν εκφράσει εξαρχής τη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι το κορίτσι εργαζόταν από αυτή την ηλικία στο μαγαζί του 53χρονου. «Δεν θα ξαναπάς πουθενά για δουλειά. Ο,τι χρειαστείς θα σ’ το δίνω εγώ», φέρεται να είπε η θεία στο κορίτσι στις αρχές Αυγούστου, κάτι που όπως αποδείχτηκε ήταν η αρχή του τέλους για τον Γολγοθά που βίωνε η 12χρονη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αρκετές είναι οι κατηγορίες και οι κλάδοι εργαζομένων που εργάζονται την Κυριακή του Πάσχα. Η ΓΣΕΕ και το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων έχει...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ φτάνει σήμερα στο Παρίσι για μια σπάνια επίσημη επίσκεψη, με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν να αναμένεται να...

ΕΛΛΑΔΑ

Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τη νέα Διοίκηση του ΟΣΕ είναι η οριστική αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου από τις εκτεταμένες...

ΔΙΕΘΝΗ

«Ριζοσπαστικοποιημένος» έφηβος 16 ετών έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού αφού τραυμάτισε έναν άνθρωπο κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι στη Δυτική Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα...