Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΦ: Ανακαλεί αντιβηχικό σιρόπι για σφάλμα στην ταινία γνησιότητας

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) γνωστοποίησε την απόφασή του να ανακαλέσει άμεσα από την αγορά ένα γνωστό σιρόπι για τον βήχα SIVAL-B SYR (7,5+5,0) MG/5ML FLx120ML. Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση αποφασίστηκε απλά διότι εντοπίστηκε σφάλμα στην ταινία γνησιότητας.

Το αντιβηχικό σιρόπι SIVAL-B σιρόπι είναι ένα διαυγές, ελαφρώς υπoκίτριvo παχύρεuστo υγρό. Συσκευάζεται σε σκουρόχρωμο γυάλινο φιαλίδιο των 120 ml, που κλείνει με πώμα ασφαλείας. Δείτε την ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Αποφασίζουμε την ανάκληση της παρτίδας 2013 (ημ/νια λήξης 11/2026) του φαρμακευτικού προϊόντος SIVAL-B SYR (7,5+5,0) MG/5ML FLx120ML (ΓΥΑΛ.ΦΙΑΛ), λόγω σφάλματος στην ταινία γνησιότητας.

Η παρούσα Απόφαση εκδίδεται με σκοπό την ενίσχυση της εθελοντικής ανάκλησης της εταιρείας ADELCO A.E ΧΡΩΜ. ΑΘΗΝ. ΑΦΟΙ Ε. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΑΘΗΝΑ.

Η εταιρεία ADELCO A.E ΧΡΩΜ. ΑΘΗΝ. ΑΦΟΙ Ε. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ, ΑΘΗΝΑ, ως Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας, οφείλει να υλοποιήσει την ανάκληση σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Τα σχετικά παραστατικά τηρούνται για διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών και τίθενται υπόψη του ΕΟΦ, εφόσον ζητηθούν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΦ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η Ελβετία έχει λάβει μέχρι στιγμής περισσότερες από 50 επιβεβαιώσεις εκ μέρους των πάνω από 160 αντιπροσώπους που προσκάλεσε να συμμετάσχουν σε διάσκεψη για...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι χθες Τετάρτη περί τις 21:00 (ώρα Σανάα) κατέστρεψαν τέσσερα τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα εναέρια...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δεν μπορεί να παίζει κανείς με εκλογικά ζητήματα», τόνισε η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως για τη διάρρηξη στο Υπουργείο, μιλώντας σήμερα στο ΕΡΤNews, στην...

ΔΙΕΘΝΗ

Ο αριθμός των θανάτων από υπερβολική δόση ναρκωτικών στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 3% το 2023, μολαταύτα παρέμεινε πάνω από το όριο των εκατό χιλιάδων,...