Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης οικονομία και εκλογές

Η οικονομία, το market pass και ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών πρωταγωνιστούν στην πολιτική αντιπαράθεση. Ο πρωθυπουργός από την Ημαθία έδωσε έμφαση στις θετικές επιδόσεις της Ελλάδας στην Οικονομία και στο δίλημμα της αυτοδυναμίας και της σταθερότητας ενόψει εκλογών, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι οι αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας αποτελούν την αποτύπωση της κυβερνητικής αποτυχίας.

Τα ξίφη συνεχίζουν να διασταυρώνουν οι πολιτικοί αρχηγοί με κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα την οικονομία και τα μέτρα κατά της ακρίβειας. Από την Βόρεια Ελλάδα όπου περιόδευσε ο πρωθυπουργός έστειλε μηνύματα για τις κάλπες επαναλαμβάνοντας το στόχο της αυτοδυναμίας.

«Είμαστε σίγουροι ότι κι αν χρειαστούμε δύο εκλογές και όχι μία, πάλι ο τελικός στόχος θα είναι ένας: αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για αυτοδύναμη και ισχυρή Ελλάδα. Θα τα δώσουμε όλα στις επόμενες εκλογές για να πείσουμε και τους καχύποπτους συμπολίτες μας ότι το έργο το οποίο έχουμε πετύχει είναι σημαντικό και ότι αξίζει να συνεχιστεί» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Απαιτείται επειγόντως αλλαγή πολιτικής αντέταξε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του Φόρουμ του συνδέσμου επιχειρήσεων πληροφορικής και επικοινωνιών Ελλάδας.

«Την αλλαγή πολιτικής να τη κάνουμε πράξη στο πλαίσιο μιας προοδευτικής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, μιας προοδευτικής κυβέρνησης που θα προκύψει από τις επικείμενες εκλογές, όποτε και εάν αυτές γίνουν» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός και στην πρωταγωνιστική θέση της χώρας μας στις οικονομικές επιδόσεις παγκοσμίως.

«Ο ”Economist”, μέσα σε μια μεγάλη κατάταξη χωρών, κατέταξε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια στις οικονομικές επιδόσεις από όλες τις χώρες του κόσμου για το 2022. Είμαστε πρωταγωνιστές στην ανάπτυξη, επειδή μπορούμε να μειώνουμε το δημόσιο χρέος -διότι τίποτα από αυτά τα οποία ξοδεύουμε δεν προέρχονται από δανεικά» είπε ο Πρωθυπουργός.

Η ΝΔ του Μητσοτάκη δεν είναι λαϊκό κόμμα αλλά το κόμμα της αισχροκέρδειας, της αδικίας και της ρεμούλας σχολιάζει η Κουμουνδούρου.

«Η κρίση μπορεί να είναι εν μέρει εξωγενής αλλά όλες αυτές οι αρνητικές πρωτιές της Ελλάδας, δεν είναι παρά η αποτύπωση της κυβερνητικής αποτυχίας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το νέο Μουσείο των Αιγών στη Βεργίνα, κάνοντας λόγο για σημαντική συμβολή στην εξέλιξη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ το παρόν έδωσε στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του περίφημου Flyover της Θεσσαλονίκης προϋπολογισμού 373,2 εκατ. ευρώ.

«Πιστεύω ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι και αυτή η οποία θα παραδώσει το έργο στους Θεσσαλονικείς όταν αυτό ολοκληρωθεί σε μια τετραετία από τώρα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο και για το market pass

«Ζούμε μία απολύτως έκτακτη κατάσταση που απαιτεί και έκτακτα μέτρα. Έχει υπεραπόδοση η οικονομία και ο ΠΘ έχει πει ότι η ανάπτυξη έχει νόημα όταν αναδιανέμεται στους πολίτες και ειδικά στους πιο ευάλωτους» ανέφερε ο υπουργός Επικράτειας, Άκης Σκέρτσος.

«Αυτή τη στιγμή κάθε ευρώ ενίσχυσης θα το υπερψηφίζουμε, αυτό δεν σημαίνει ότι πολιτικά συμφωνούμε με αυτού του τύπου τη στρατηγική που έχει και βασικό χαρακτήρα πολιτικής εξαγοράς», υπογράμμισε η τομεάρχης οικονομικών Σύριζα, Έφη Αχτσιόγλου.

«Αντί ο πρωθυπουργός να εξαγγέλλει συνεχώς μικρά επιδόματα έπρεπε να αυξήσει τον κατώτατο μισθό, έπρεπε να υπάρχει ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους μόνιμο» δήλωσε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

«Αυτό που χρειάζεται ο λαός είναι γενναία αύξηση του εισοδήματος, κατάργηση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στην Ενέργεια και του ΦΠΑ στα είδη μαζικής κατανάλωσης» ανέφερε στο ΕRTNEWS ο Ευρωβουλευτής της ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος.

«Η δήλωση για το «αρνάκι στο χωριό το Πάσχα», από μία κυβέρνηση που μοιράζει κουπόνια φαγητού και βενζίνης στους Έλληνες, συνιστά πρόκληση» δήλωσε σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης.

«Η Κυβέρνηση για άλλη μία φορά παίρνει από την μία τσέπη της ολιγαρχίας και τα βάζει στην άλλη, πουλώντας παράλληλα στους πολίτες επιδοματικό λαϊκισμό» τόνισε σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΜΕΡΑ25.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή 

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα 4ου ορόφου πολυκατοικίας, επι...

ΕΛΛΑΔΑ

Ανατριχιάζουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας που σημειώθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στη Σάμο όπου μια 49χρονη σκότωσε τον πατέρα της. Η 49χρονη είχε...

ΕΛΛΑΔΑ

Μετά την Ανάσταση με κακοκαιρία και το… «Χριστός Ανέστη» με ομπρέλες, έφτασε και η Κυριακή του Πάσχα όπου τα φαινόμενα δεν ευνοούν γιατο παραδοσιακό...

ΕΛΛΑΔΑ

Με το έθιμο του ρουκετοπόλεμου μετέφεραν το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης στο Βροντάδο της Χίου. Σύμφωνα με την παράδοση, τα αντίπαλα συνεργεία των δύο...