Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Σουμάχερ: 9 χρόνια από το ατύχημά του στο σκι ο γιός του, Μικ, ανεβάζει φωτογραφία που γεννά ανησυχίες στους οπαδούς του

Έχουν περάσει 9 χρόνια από τότε που ο Μίκαελ Σουμάχερ είχε το τραγικό ατύχημα στο σκι στις γαλλικές Άλπεις, και η υγεία του παραμένει ένα μυστήριο, καθώς η οικογένειά του προτιμά να σιωπά, εκτός από (πολύ) σπάνιες περιπτώσεις που έχει επιτρέψει να δοθούν ελάχιστες πληροφορίες για την κατάστασή του.

Ωστόσο, πριν από λίγες μέρες, μια κίνηση του γιου του στα κοινωνικά δίκτυα, έκανε τους οπαδούς του ανά τον κόσμο να ανησυχήσουν και πάλι.

Συγκεκριμένα, ο Μικ Σουμάχερ, επίσης οδηγός της F1, άλλαξε τη φωτογραφία του προφίλ του στο Instagram με μια φωτογραφία που τον δείχνει στην αγκαλιά του μπαμπά όταν ήταν παιδί. Αυτό ήταν αρκετό για να πυροδοτήσει στο διαδίκτυο ένα νέο γύρο ανησυχίας και φόβου καθώς έγινε μόλις λίγες μέρες πριν από την επέτειο του σοβαρού ατυχήματος του πατέρα του. Ήταν στις 29 Δεκεμβρίου 2013 που ο Μίκαελ Σουμάχερ έπεσε κάνοντας σκι με φίλους – και τον 14χρονο τότε γιό του, Μικ – στο χιονοδρομικό κέντρο της Μεριμπέλ, και χτύπησε σε έναν βράχο με συνέπεια να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Αποτελεί άραγε η φωτογραφία του Μικ ένα είδος φόρου τιμής ή πρόκειται για ένα αινιγματικό μήνυμα για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του, αναρωτήθηκαν πολλοί χρήστες του διαδικτύου.

Τι ξέρουμε για την κατάσταση της υγείας του Σουμάχερ

Η τελευταία δήλωση από κάποιο κοντινό πρόσωπο του Μίκαελ Σουμάχερ έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου 2022, από τον Ζαν Τοντ. Ο τέως πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και πρώην επικεφαλής της Ferrari, έσπασε τη σιωπή του για να δώσει νέα για τον Μίκαελ Σουμάχερ και την οικογένειά του στην ιταλική αθλητική εφημερίδα La Gazetta dello Sport. Ο Τοντ έχει παραμείνει κοντά στην οικογένεια Σουμάχερ και είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που επιτρέπεται να επισκέπτονται τον πρώην άσο της Scuderia. «Οι ζωές τους άλλαξαν στις 29 Δεκεμβρίου 2013. Πρέπει να ζουν τα πάντα διαφορετικά. […] Αυτά είναι πράγματα που είναι μέρος της ζωής και είναι πιο σημαντικά από τις επιδόσεις και τους αγαπημένους μας αγώνες», εξήγησε. Λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 31 Αυγούστου, είχε δηλώσει στη γερμανική εφημερίδα Bild ότι ήταν «ευτυχής» που έβλεπε ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι ανησυχούσαν για την υγεία του Γερμανού οδηγού. Ο Τοντ θέλησε επίσης να καθησυχάσει τους οπαδούς του Σουμάχερ: «Ο κόσμος κάνει τόσες πολλές ερωτήσεις για τον Μίκαελ. Οι οπαδοί του πρέπει να γνωρίζουν ότι βρίσκεται στα καλύτερα χέρια».

Γι’ αυτούς τους οπαδούς, το ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησε στις 15 Σεπτεμβρίου 2021 από το Netflix ήταν μια ευκαιρία να έχουν νέα για τον αγαπημένο τους οδηγό, περισσότερα από οκτώ χρόνια μετά το ατύχημα, αλλά η ασάφεια εξακολούθησε να διατηρείται από την οικογένειά του.

«Ποτέ δεν κατηγόρησα τον Θεό για ό,τι συνέβη», δηλώνει η γυναίκα του, Κορίνα Σουμάχερ, στο ντοκιμαντέρ. «Ήταν απλά κακή τύχη, όπως θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Ήταν το χειρότερο πράγμα που θα μπορούσε να μας συμβεί. Είναι φρικτό να αναρωτιέσαι συνεχώς, γιατί συνέβη αυτό στον Μίκαελ; Γιατί σε εμάς; Γιατί έτσι; Αλλά τελικά, συμβαίνει και σε άλλους..».

«Σε όλους λείπει ο Μίκαελ. Αλλά ο Μίκαελ είναι εδώ. Είναι διαφορετικός, αλλά είναι εδώ. Και αυτό μας δίνει δύναμη», εκμυστηρεύεται η Κορίνα στο ντοκιμαντέρ.

«Εξακολουθούμε να κατανοούμε ο ένας τον άλλον, αλλά με διαφορετικό τρόπο», συνέχισε ο γιος του, Μικ, ο οποίος το 2021 οδηγούσε για τη Haas στη Formula 1 (σ.σ. για το 2023 θα εκτελεί χρέη αναπληρωματικού οδηγού στην εργοστασιακή ομάδα της Mercedes). «Έχουμε αυτήν την κοινή γλώσσα, τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και εξακολουθούμε να έχουμε πολλά να συζητήσουμε. Θα έδινα τα πάντα αν μπορούσαμε να μιλήσουμε μεταξύ μας…».

Η νοσηλεία του Μίκαελ Σουμάχερ στο Παρίσι στις 9 Σεπτεμβρίου 2019, την οποία αποκάλυψε η εφημερίδα Le Parisien, είχε εγείρει νέα ερωτήματα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Γερμανού οδηγού. Η μονάδα στην οποία είχε εισαχθεί ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 είναι γνωστή για τις καινοτόμες θεραπείες της σε καρδιολογικές παθήσεις. Ο επικεφαλής της μονάδας στο Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο Georges-Pompidou είναι πρωτοπόρος στον τομέα της κυτταρικής θεραπείας. Ο Μίκαελ Σουμάχερ έπασχε από καρδιακά προβλήματα ως αποτέλεσμα του ατυχήματός του, οφειλόταν στην περίοδο του κώματος ή στη βαριά φαρμακευτική αγωγή; Μυστήριο. Η οικογένεια του Μίκαελ Σουμάχερ δεν έχει επικοινωνήσει για την κατάστασή του εδώ και αρκετά χρόνια.

(AP Photo/Manu Fernandez)

Οι φήμες για την υγεία του

Αμέτρητες φήμες έχουν κυκλοφορήσει για τον Μίκαελ Σουμάχερ μετά την ανακοίνωση του ατυχήματός του. Το 2016, ο δικηγόρος της οικογένειας του «Σούμι» είχε απαντήσει σε δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, δηλώνοντας ότι ο πρώην ήρωας της Scuderia Ferrari δεν μπορούσε να περπατήσει ή να σταθεί μόνος του…

Οι λιγοστές πληροφορίες που δίνονται στη δημοσιότητα σχετικά με την κατάσταση του Σουμάχερ είναι ίσως ένας από τους λόγους που τροφοδοτούν τα συνεχή ερωτηματικά. Ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, πρώην team-mate του στη Ferrari, αποκάλυψε μάλιστα ότι τον είχαν εμποδίσει να τον επισκεφτεί. «Προσπάθησα να βρω έναν τρόπο να τον επισκεφθώ. Μου είπαν ότι αυτό δεν θα έκανε καλό ούτε σ’ αυτόν ούτε σε μένα. Επομένως, δεν έχω νέα, αλλά πρέπει να σεβαστούμε τις επιθυμίες της οικογένειας», δήλωνε ο Βραζιλιάνος στο TV Globo τον Απρίλιο του 2018.

Πολλοί αναζητούν το παραμικρό θετικό σημάδι αλλά η επικοινωνία της οικογένειας Σουμάχερ, την οποία επιμελούνται η σύζυγος του «Σούμι», Κορίνα, και η έμπιστη σύμβουλός της, Σαμπίν Κεμ, είναι φειδωλή, με τις ειδήσεις για την κατάσταση της υγείας του πρωταθλητή να δίνονται με το σταγονόμετρο.

Οι σκέψεις όλων είναι μαζί του και με την οικογένειά του.

Στις 3 Ιανουαρίου 2023 ο Μίκαελ Σουμάχερ κλείνει τα 54 χρόνια.

#keepfightingmichael

(AP Photo/Naokazu Oinuma, File)

Πηγή: rtl.be, l’internaute.com, Le Parisien

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Νοβομπακχμούτιβκα στην περιφέρεια Ντονέτσκ της Ουκρανίας, κοντά στο Οσερέτινε, που έχει γίνει επίκεντρο των μαχών τις τελευταίες μέρες,...

ΕΛΛΑΔΑ

Την ώρα που καταθέτουν αυτόπτες μάρτυρες στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, για την άγρια συμπλοκή που κατέληξε σε τραγωδία τα ξημερώματα στο Μαρούσι, έξω...

ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση συμμορίας, που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη, και φέρεται να πραγματοποιούσε διακίνηση ναρκωτικών πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα το Τμήμα...

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη από Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετά από καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας διακινητής που κατελήφθη να μεταφέρει στοιβαγμένους 15 παράτυπους μετανάστες σε όχημα τύπου van....