Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Η.Β: Χωρίς το διεκδικούμενο διαμάντι Koh-i-noor η στέψη του Καρόλου

Το διαμάντι που διεκδικεί η Ινδία, το Koh-I-Noor, δεν θα χρησιμοποιηθεί στην τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου στο Λονδίνο τον Μάιο.

Αντίθετα, η βασιλική σύζυγος, θα φορέσει ένα στέμμα με διαμάντια από την προσωπική συλλογή της πρώην βασίλισσας Ελισάβετ.

Το διαμάντι Koh-I-Noor που κοσμεί τον σταυρό στο βασιλικό στέμμα ελήφθη από την Ινδία και δόθηκε στη βασίλισσα Βικτώρια.

Η Ινδία το θέλει πίσω και οι αρχές στο Δελχί είπαν ότι εάν το διαμάντι συμπεριληφθεί στην τελετή στέψης, θα ξυπνήσει «οδυνηρές μνήμες από το αποικιακό παρελθόν της Ινδίας».

Δεν είναι όμως μόνο η Ινδία που διεκδικεί την ιδιοκτησία του κοσμήματος. Το Ιράν, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν –στην πραγματικότητα, οι Ταλιμπάν– ζήτησαν πρόσφατα να τους επιστραφεί.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η βρετανική βασιλική οικογένεια πιθανότατα θεώρησε ότι επρόκειτο για μια διαμάχη που θα μπορούσε να αποφευχθεί απλώς χρησιμοποιώντας άλλα διαμάντια και ένα άλλο στέμμα.

Πηγή: ΒΒC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Η αμερικανική διπλωματία καταδίκασε σήμερα την πρόσφατη εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων στην Ευρώπη και την απέδωσε στη Ρωσία, όπως ήδη έκαναν οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθώς η Μεγάλη Εβδομάδα προσεγγίζει το τέλος της, η προσδοκία της Ανάστασης μας γεμίζει όλους ελπίδα, δύναμη και αισιοδοξία» τονίζει στο μήνυμά του από...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο πασχαλινό μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης εύχεται το φετινό Πάσχα «ας γίνει η αφετηρία για να οικοδομήσουμε και μια...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «News247» επισήμανε ότι «υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συσσωρευμένη πείρα στον λαό μας...