Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Η ανάπτυξη του 5G έχει οριστικά εγκριθεί στις Βρυξέλλες

Το εγκεκριμένο όριο αυξάνεται στα 14,5 V/M. σε εξωτερικούς χώρους και στα 9,19 V/M. σε εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών κεραιών, όπως προβλέπεται στο διάταγμα που εγκρίθηκε με πρωτοβουλία του υπουργού Περιβάλλοντος Αλέν Μαρόν.

Η πλειοψηφία και η επιτροπή MR ψήφισαν υπέρ του προτεινόμενου διατάγματος. Η υπόλοιπη αντιπολίτευση απείχε, όπως και η Βίβιαν Τιτελμπάουμ, κυρίως για να εκφράσει τη λύπη της για την καθυστέρηση της νομοθετικής διαδικασίας. Η συνάδελφός της των Φιλελευθέρων, Ορελί Τζεκάλσκι, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι «η πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εισέρχεται επιτέλους στον 21ο αιώνα, μετά από μια εξαιρετικά μακρά περίοδο».

Η άφιξη του 5G θα δώσει τεράστια ώθηση στην ψηφιακή και οικολογική μετάβαση των επιχειρήσεων και των δημόσιων αρχών στις Βρυξέλλες, αλλά και σε επίπεδο θέσεων εργασίας. Θα συμβάλει στην προσέλκυση επενδύσεων», δήλωσε η ίδια.

Το νομοθετικό κείμενο επιβεβαιώνει την αρχή της περιορισμένης αύξησης του προτύπου εκπομπών μη ιονίζουσας ακτινοβολίας σύμφωνα με τις αρχές της προφύλαξης και της αναστολής και με σκοπό την προστασία της υγείας όλων των κατοίκων των Βρυξελλών. Περιλαμβάνει επίσης υποχρεώσεις για τους φορείς εκμετάλλευσης για τον περιορισμό των περιβαλλοντικών συνεπειών όσον αφορά την ενέργεια και τα απόβλητα που σχετίζονται με το 5G και την ψηφιακή έκρηξη. Σύμφωνα με τον Αλέν Μαρόν, το κείμενο έχει λάβει υπόψη τις κύριες συστάσεις της κοινής συμβουλευτικής επιτροπής πολιτών και βουλευτών που ασχολήθηκε με τις λεπτομέρειες ανάπτυξης αυτής της τεχνολογίας.

Μια τεράστια ώθηση για την ψηφιακή και οικολογική μετάβαση των επιχειρήσεων και των δημόσιων διοικήσεων των Βρυξελλών.

Για τον Ρενέ Κόνιγκς, διευθυντή της Agoria Brussels, μιας οργάνωσης που εκπροσωπεί εταιρείες τεχνολογίας, «η άφιξη του 5G θα δώσει τεράστια ώθηση στην ψηφιακή και οικολογική μετάβαση των εταιρειών και των δημόσιων διοικήσεων των Βρυξελλών». «Η ανάπτυξη του δικτύου 5G θα απαιτήσει επίσης πρόσθετες επενδύσεις, οι οποίες θα είναι επωφελείς για τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Ωστόσο, το έργο δεν έχει ακόμη τελειώσει. «Πρέπει ακόμη να περιμένουμε το εκτελεστικό διάταγμα της κυβέρνησης των Βρυξελλών, το οποίο πρέπει να καθορίσει τους τεχνικούς κανόνες του διατάγματος. Είναι τελικά αυτό το διάταγμα που θα καθορίσει σε ποιο βαθμό οι φορείς εκμετάλλευσης θα αναπτύξουν πραγματικά το δίκτυο 5G και σε ποιο χρονικό πλαίσιο», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Ρενέ Κόνιγκς κάλεσε την Περιφέρεια να φέρει το πρότυπό της πιο κοντά στην ευρωπαϊκή σύσταση των 41,2 V/m, διότι ως έχει, θα δημιουργήσει πρόσθετες τεχνολογικές προκλήσεις για τους φορείς εκμετάλλευσης.

Πηγή: RTBF

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Με γνώμονα την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την ασφαλή διακίνηση των επιβατών, το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής εξέδωσε κατευθυντήριες οδηγίες (14/11/2023 & 16/4/2024)...

ΔΙΕΘΝΗ

Σε 150.000 ανέρχονται οι Ρώσοι στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, σύμφωνα με γαλλικές...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις ιδιαίτερες πατρίδες τους ταξιδεύουν οι περισσότεροι ηγέτες των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Στην Τήνο βρίσκεται ο πρωθυπουργός, όπου θα περάσει τις ημέρες του Πάσχα,...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Είμαστε τώρα στη διαδικασία ανανέωσης του ΣΥΡΙΖΑ, επέκτασης της βάσης μας», «είναι απλώς θέμα χρόνου μέχρι να μας ανταμείψει ο κόσμος για αυτές τις...