Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Brexit: Κοντά στις υπογραφές νέας συμφωνίας Σούνακ – Φον ντερ Λάιεν

H πρόεδρος του Ευρωπαίου Συμβουλίου συναντάται σήμερα (27/2) στο Ουίνδσορ με τον Ρίσι Σούνακ. Αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία και να υπογράψουν το νέο Πρωτόκολλο για την Βόρεια Ιρλανδία.

Το περιεχόμενο του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αλλά όπως φαίνεται ότι όλα είναι έτοιμα.

Αν και υπήρχαν αντιδράσεις στη νέα συμφωνία του Ρίσι Σούνακ με την ΕΕ για το Brexit, αρχής γενομένης από τον Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με τους Times έχει την υποστήριξη του υπουργικού συμβουλίου του.

Οι υπουργοί δεν θα παραιτηθούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμφωνία αφού ενημερώθηκαν εκτενώς το Σαββατοκύριακο, αναφέρει στο δημοσίευμα.

Ο Steve Baker, υπουργός της Βόρειας Ιρλανδίας, είναι μεταξύ εκείνων που ενέκριναν το σχέδιο ενώ πρόκειται να ενημερωθεί για τις σημερινές εξελίξεις.

Ωστόσο, σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το γεγονός ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα δεχτεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για απογευματινό τσάι.

Η συνάντηση εκλαμβάνεται ως παρέμβαση του Βασιλιά στην πολιτική, ακόμη και έγκριση της συμφωνίας, αν και όπως είπε ο εκπρόσωπος του Παλατιού η συνάντηση ζητήθηκε από την Ντάουνινγκ Στριτ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΛΛΑΔΑ

Σταθερότητα ή περιπέτειες το δίλημμα που θέτει ο πρωθυπουργός ενόψει ευρωεκλογών κάνοντας λόγο για κρίσιμη αναμέτρηση και αναδεικνύοντας την ευρωπαϊκή ατζέντα: Μεταναστευτικό Νέο Ταμείο...

ΕΛΛΑΔΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Δημήτρη Καλλιάνου και τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του. Ωστόσο διευκρινίζει...

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 13 Μαϊου και το τι περιμένουμε από αυτή,...

ΕΛΛΑΔΑ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην τέλεση κλοπών οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσαν ως...