Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

UNICEF: Προσφέρει βοήθεια στο Ιράν για την αντιμετώπιση της «μυστηριώδους» ασθένειας στα σχολεία  θηλέων

Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF) δήλωσε ότι είναι έτοιμο να προσφέρει υποστήριξη στο Ιράν για να βοηθήσει στην επίλυση της κρίσης που έχει προκαλέσει μια «μυστηριώδης ασθένεια»  από την οποία εκατοντάδες  μαθήτριες νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας.

Το πρώτο περιστατικό πιστεύεται ότι συνέβη τον Νοέμβριο του 2022, όταν 18 μαθήτριες στην πόλη Κομ μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με συμπτώματα όπως πονοκεφάλους, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή και μούδιασμα στα χέρια και τα πόδια.

Έκτοτε, έχουν εμφανιστεί εκατοντάδες άλλα κρούσματα και παραμένει ασαφές τι μπορεί να προκαλεί την ασθένεια. Πολλοί εικάζουν ότι πρόκειται για δηλητηρίαση με αέριο που σκοπό έχει να αποτρέψει τα κορίτσια από την εκπαίδευση.

«Το σχολείο είναι ένα ασφαλές καταφύγιο για παιδιά και εφήβους. Τέτοια γεγονότα μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης των παιδιών, ιδιαίτερα των κοριτσιών», ανέφερε η UNICEF στο Ιράν, σε ανάρτηση στο Twitter στις 2 Μαρτίου.

«Η UNICEF τονίζει ότι είναι έτοιμη να προσφέρει κάθε απαραίτητη υποστήριξη».  

Ο Shahryar Heydari, μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας του ιρανικού κοινοβουλίου, δήλωσε ότι περίπου 900 μαθήτριες σε διάφορες επαρχίες της χώρας έχουν προσβληθεί από την ασθένεια.

Μόλις πρόσφατα οι ιρανοί αξιωματούχοι αναγνώρισαν ότι αυτό το ζήτημα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα.

Ο Ιρανός βουλευτής Abdulali Rahimi Mozafari κάλεσε στις 28 Φεβρουαρίου τον Πρόεδρο του κοινοβουλίου να διατάξει έρευνα για το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Σχεδόν 70.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και πάνω από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά στερούνται την ύδρευση εξαιτίας των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν...

ΔΙΕΘΝΗ

Η «εχθρική γραμμή» των χωρών της Βαλτικής έχει οδηγήσει στη διακοπή των περισσότερων δεσμών τους με τη Μόσχα, εκτίμησε σήμερα η εκπρόσωπος του υπουργείου...

ΔΙΕΘΝΗ

Στέλεχος της Χαμάς δήλωσε ότι η οργάνωση, που διαπραγματεύεται στο Κάιρο συμφωνία ανακωχής στην Λωρίδα της Γάζας, «δεν θα αποδεχθεί σε καμία περίπτωση συμφωνία...

ΕΛΛΑΔΑ

Δήλωση για την Ανάσταση έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Όπως τόνισε η ΠτΔ: «Με την Ανάσταση του Κυρίου η ελπίδα γεμίζει και...