Connect with us

Hi, what are you looking for?

ΕΛΛΑΔΑ

Βρετανική βουλευτική επιτροπή: Ήταν «προφανές» στον Μπόρις Τζόνσον ότι οι κανόνες του COVID παραβιάζονταν

Τα στοιχεία υποδηλώνουν έντονα ότι θα ήταν «προφανές» στον Μπόρις Τζόνσον ότι οι κανόνες του COVID παραβιάζονταν στις συγκεντρώσεις της Ντάουνινγκ Στριτ στις οποίες συμμετείχε, απεφάνθη η διακομματική βουλευτική επιτροπή που εξέτασε το θέμα.

Οι βουλευτές της διακομματικής Επιτροπής Προνομίων της Βουλής των Κοινοτήτων  επιφορτίστηκαν να διερευνήσουν εάν ο κ. Τζόνσον παραπλάνησε το κοινοβούλιο σχετικά με τις καταγγελίες για πάρτι μετά την κατάθεση πρότασης του αρχηγού των Εργατικών Κιρ Στάρμερ τον Απρίλιο του 2022.

Ο πρώην πρωθυπουργός αρνήθηκε επανειλημμένα ότι οι κανόνες λοκντάουν COVID παραβιάστηκαν στη Ντάουνινγκ Στριτ όταν ρωτήθηκε στη Βουλή.

Την Παρασκευή, η επιτροπή δημοσίευσε την αρχική της έκθεση 24 σελίδων, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων άγνωστων στο παρελθόν φωτογραφιών από συγκεντρώσεις της Ντάουνινγκ Στριτ γεμάτες με μπουκάλια αλκοόλ, λέγοντας ότι η Βουλή  πιθανά έχει παραπλανηθεί πολλές φορές.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι ο Τζόνσον έχει κληθεί να δώσει προφορική κατάθεση στο κοινοβούλιο την εβδομάδα που αρχίζει στις 20 Μαρτίου.

“Τα στοιχεία σε αυτήν την έκθεση είναι απολύτως καταδικαστικά για τη συμπεριφορά του Μπόρις Τζόνσον, όχι μόνο στο έγκλημα αλλά και στη συγκάλυψη. Όλο αυτό το διάστημα, ο Ρίσι Σούνακ ζούσε και εργαζόταν δίπλα του, αλλά δεν έκανε τίποτα για να τερματίσει τις παραβιάσεις των κανόνα”, δήλωσε η βουλευτής Angela Rayner αναπληρώτρια  αρχηγός των Εργατικών.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗ

Το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας πλήττεται από «πραγματικό λιμό» που επεκτείνεται προς νότον, προειδοποιεί η διευθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος Σίντι ΜακΚέιν....

ΔΙΕΘΝΗ

Υψηλόβαθμος ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Χαμάς «θέτει προσκόμματα σε κάθε πιθανότητα» ανακωχής στην Λωρίδα της Γάζας επιμένοντας στον τερματισμό του πολέμου κατά την...

ΔΙΕΘΝΗ

Τα τρία πτώματα που βρέθηκαν στην πολιτεία Μπάχα Καλιφόρνια του Μεξικού είναι πολύ πιθανό να ανήκουν στον Αμερικανό και τους δύο Αυστραλούς που αγνοούνται...

ΔΙΕΘΝΗ

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιους σε νυχτερινή επιδρομή σε ένα χωριό κοντά στην πόλη Τουλκάρεμ της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, σύμφωνα με Παλαιστίνιους...